So happy I could die

Gues what! Eftersom jag inte kan lyssna på musik i mobilen under flygresan så har jag letat fram min iPod Nano som jag inte använt på hundra år! Desutom har jag fixat iTunes på datorn så nu funkar den felfritt. Det var ett bra tag sen jag använde iTunes och jag måste säga att det finns en hel del nya funktioner att tillgå. Teknikens utveckling.. Tänkte försöka lägg in nån film och lite ljudböcker också. Jag laddade ju ner en av Marian Keyes för inte så länge sen som verkar bra.

Btw, det är ju några stycken som läser min blogg varje dag och jag känner att jag inte har så stor koll på vilka ni är. Kan ni inte lämna nått litet avtryck och gärna säga vad ni tycker? Har ju aldrig bloggat förut och lite feedback är alltid kul!


» Bye «


En månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar innan flyget lyfter mot USA och The Great Adventure! Tänk, det känns som om det bara var någon vecka sen jag skrev att det var två månader kvar. Det är nästan skrämmande att tiden går så fort och det får den gärna göra nu men inte sen. Allting är ju relativt säger man ju. Men är inte tiden verkligen något bestämt? Ett år är ju ett år, hur fort eller långsamt det än tycks gå? Oj, nu blev det snurrigt.

På tal om något annat så har jag betalat in räkningen till CC nu. Jag har nog aldrig gjort av med så mycket pengar på så kort tid. 1 minut tog det sen var jag 10 260 kr fattigare. Men jag ångar det inte för en sekund. Jag vill åka nu! Det kanske är någon som undrar hur mycket hela det här kalaset kostar så här är en liten kalkyl:


Sen så tillkommer det ju självklart massa andra småsaker som för mig var: resväska, presenter, dataväska, addapter, resan till ambassaden och lite annat smått och gott.

Hälsoundersökningen är föresten bokad så den ska jag göra på måndag hos en privatläkare. Det är därför det blev så dyrt. Det är blilligare hos vårdcentralerna men det var så mycket krångel med det i Örebro så det fick bli privat. Så när jag har gjort och skickat in den är faktiskt alla kraven för att åka uppfyllda. Det har varit så jäkla mycket pappersarbete och förberedelser och organisation kring det här men nu är jag såå nära målet så det är helt sjukt. EN MÅNAD!

Jag mailade ju mina värdförädrar tidigare i veckan och inatt fick jag svar. Så där satt jag vid frukostbordet och flinade som ett fån framför datorn. De är så himla bra. De hade skickat ett varsit mail till mig och pappan sa bl.a. att om det var något under året så skulle jag bara säga till för de ville verkligen att jag skulle vara lycklig hos dem som en del av deras familj. Mamman sa att, lyssna på det här, hon skulle undersöka om vi kunde bli fodervärdar till en häst i närheten av Novato. Eftersom hon jobbar så mycket har hon inte så mycket tid över men att dela på det med mig skulle vara perfekt för henne. Det brukar kosta runt $200 och då får man rida ca 6-8 ggr i veckan. Hur bra låter inte det!? Jag behövde inte bestämma mig nu men vi skulle prata om det när jag kommer dit.

Och så har jag hittat resesällskap som åker samma dag som jag från Arlanda. Lättnad! Det föresten börjat gå direktflyg därifrån och jag vet att några av de som åker nu den 7:e ska flyga direkt så jag håller verkligen tummarna för att jag också får göra det. Det kan ju iof bli en upplevelse att få se Frankfurts flygplats (en av världens största) men det kan också sluta väldigt illa...


Ha det bäst, det är Fredag


Resväska, check! Visum, check!

Så kan det gå. Jag har precis köpt resväska även fast jag hade planerat att vänta ett tag. Nu kan jag bocka av ännu en sak på min lista. Så kanske jag ska säga att det var mitt Visum som hade kommit och jäklar va bra det kändes att hålla det i sin hand. Det finns liksom inga hinder längre utan jag är på riktigt godkänd av USA och jag får tillbringa ett år i landet på riktigt. Nice!

Någon som är nyfiken på hur väskan ser ut?




















Som ett brev på posten

Jag fick nyss en avi som vittnar om att ett REK brev finns att hämta ut i mitt namn. Undrar vad det kan vara? Ett visum kanske? Wohoo! Nu ska jag genast sätta mig på cykeln och trampa iväg till posten. Jag menar, inte är det väl meningen att brevet ska ligga där helt ensamt? Inte alls.

Oh happy day...   ♥


Ambassaden

Nu har jag varit i den vackra huvudstaden och besökt Ambassaden. Det blev en lång dag men det var kul.
Jag utlovade ju en total redogörelse så här är den:

02.30 ringde klockan och jag förstod inte alls vad som lät mitt i natten när jag skulle sova och det slutade aldrig (herregud det skulle ju väcka hela familjen) men tillslut kom jag på vad det var och insåg att jag skulle behöva gå upp. Så det gjorde jag, gjorde iordning mig som vanligt och 02.45 ringde jag och beställde en taxi till 03.15. När jag kommer ut var det ingen där och efter fem minuter ringer jag och frågar var den tagit vägen. Killen säger att bilen är påväg men den kom inte förrens 03.24 och pga det fick jag resan gratis. Inte illa.

Bussen till Stockholm var i alla fall punktlig så jag åkte från Resecentum 03.50 och var framme i Sthlm 06.17. Kunde sova lite på bussen vilket var skönt (hoppas bara att jag inte snarkade!). På Cityterminalen tvingar jag i mig lite frukost och går sen mot utgångarna för att ta bussen till Ambassaden när en kille stannar mig, presenterar sig, frågar lite om mig och säger att han vill att vi ska lära känna varandra lite mer. Jag säger då att det inte är någon idé för att jag ska åka iväg ett år (som om det vore den enda anledningen) och då svarar han att det gör inte honom någonting och om det är meningen att det ska bli något mellan oss så kommer det att funka ändå. Hallå?! Jag sa att bussen går snart och sprang därifrån.

När jag kom fram till Ambassaden, några minuter efter 07.00, så var det en tjej där som stod och pratade med en man genom ett speaker-system och mannen sa de skulle öppna först kl. 09.00 men det kunde ju inte stämma eftersom vi alla hade tid klockan 08.00. Mannen sa att vi borde gå och ta en kaffe och njuta av det fina vädret eftersom vi skulle behöva vänta så länge så vi två tillsammans med en annan satte oss i solen och pratade om våra världfamiljer och annat som hör Au Pair-livet till. Strax efter kl 09.00 började de släppa in folk och då kollade en man först så att vi hade med alla papper och sen fick man gå in en och en i ett litet hus som fungerade som en sluss in på området. Där inne fick jag lämna ifrån mig all elektronik och sen röntkade de väskan medan jag stod på en utmärkt plats på golvet och väntade. Det var 5 st riktigt biffiga män där inne fullt utrustade med uniform och vapen och sånt som bara höll koll på en när man var där inne. Lite läskigt. Efter det fick jag köa igen för att lämna in mina papper och sedan fick jag sitta i ett väntrum och vänta på att de skulle roppa fram mig till en lucka där en tjej ställde lite frågor. Mig frågade hon hur många barn jag skulle ta hand om, hur gamla de var och hur mycket jag skulle tjäna. Jag klarade "testet" och hon stämplade samt skrev på ett papper som hon gav mig tillsammans med massa andra papper och förklarade att det måste jag ha med mig så fort jag ska resa i och utanför USA under året. Hon sa också att jag skulle få passet hem om ungefär 5 dagar och sen var jag "set to go". När det var klart gick jag tillbaka till huset där jag lämnat in mina saker och skulle precis få tillbaka allt när en av de där inne roppar mitt namn och ser argt på mig medans hon säger att jag måste gå ut. Vaddå ut, tänkte jag. Fattade ingenting så jag kollade förvirrat på han som tänkte ge mig sakerna men han pratade engelska och fattade lika lite som jag. "Gå tillbaka till samma lucka som du var i" säger hon då och då faller min värd samman, nästan. Tänkte tusen tankar om att jag måste ha gjort något fel och nu har de upptäckt det och vägrar ge mig visum och vad ska jag nu göra i ett helt år eftersom jag inte sökt någon utbildning och sagt upp mig på jobbet. Men när jag kommer dit säger tjejen i luckan att hon råkade ge mig ett papper för mycket och att de behöver det. Hurregud, de skrämde nästan livet ur mig! När jag kommer tillbaka till huset och äntligen får hämta ut mina grejer ger han mig en näve full med saker och sen skrattar han och säger "There's more" för jag hade verkligen många saker medan de flesta andra bara hade en mobil. Pinsamt!

Efter Ambassaden var det dags för möte på CC men vi hade en timma på oss så vi gick till ett 7-eleven och köpte lite att äta innan vi gick dit. Väl där blev vi indelade i 2 grupper eftersom vi var så många och jag gick tillsammans med 20 andra med en tjej som hette Ida och hon sa massa bra saker och delade med sig av egna erfarenheter så det kändes bra. Det fanns också mycket utrymme för frågor så där lärde man sig många nya saker.

När mötet var slut var också dagen slut så jag och tre andra tjejer vandrade in mot stan, det var inte alls långt, och utanför Åhléns city skilldes vi åt och jag och en tjej som ska till San Diego sa att vi måste försöka ses när vi väl är där. Hon var jättetrevlig så det hoppas jag verkligen att vi gör! Jag fortsatte mot Centralstationen för att köpa en biljett hem och herregud säger jag. Det var Huge! Jag har ju bara åkt bil eller buss till Sthlm så jag hade aldrig varit där förut så där stod jag och tänkte att jag kommer aldrig komma hem. Hemma i Örebro har vi 4 spår, där fanns det 19 spår! Men det gick ju bra såklart. Fick tag på en biljett till direkttåget 16.07 så jag hann dessutom med lite strosande på stan. Hittade en fin stickad tunika på H&M till och med. Jag vet, det kanske hade varit roligare att handla från en affär som inte finns hemma men va fasen, jag ska ju till San Francisco. Det är luuugnt!

På tåget hem började jag läsa min bok men det tog inte lång tid innan ögonlocken kändes som bly så jag deckade ganska snart och sov hela vägen hem. (Hoppas att jag inte snarkade, igen). Det var föresten ett sånt där nytt tåg som har två våningar, coolt va?

 







































Så nu är det bara att vänta på att passet med visumet i ska dimpa ner i brevlådan och så ska jag göra min hälsoundersökning, måste boka tid (!), sen kan jag åka.  


En lista


Nu är allt färdigt inför ambassaden och förberedelsemötet på fredag. Alltså: DS-160, DS-2019, Ett frankerat kuvert med mitt namn, Betald visumavgift med originalkvitto, Pass, Personbevis 120 och Pepare for your year-boken.

Men det bästa av allt. Igår fick jag en lista från CC med alla de som ska till ambassaden och mötet samtidigt som jag. Det är 66 personer från hela Sverige som ska vara där och 5 st, inkl mig, åker den 27:e. Tror ni att jag är lycklig eller? Jag som trodde att jag skulle behöva åka själv, och så är det massa människor som gör mig sällskap. Lyckan är total!

Imorse när jag satt vid datorn och läste Au Pair bloggar (som vanligt) pluppade det till på Facebook chatten. Amanda, familjens nuvarande Au Pair hade skrivit. Så vi har precis pratat en timme och hon är underbar. Nu har jag fått reda på lite mer saker jag undrat över och bara konstaterat att detta är helt rätt! Snart får jag träffa henne och familjen och tiden kan inte gå fort nog kan jag lova.


Imorgon smäller det! US Embassy, here I come!


I DID IT !!!

Det är nästan så att jag gråter glädje tårar! Jag är klar med visumansökan!


Det tog mig 3 timmar och slutligen huvudvärk men nu är det över. Och det känns så jäkla bra. Nu är det bara att hoppas på att ambassaden tycker att jag är värd ett Visum och sen kan jag åka, nästan. Det är fortfarande en hel del kvar på min lista som måste bockas av men jag har kommit en liten bit på vägen så här än en uppdatared verision:

¤ Göra och skicka in personlighetstest  [X]
¤ Beställa och skicka in polisregisterutdrag  [X]
¤ Kopiera och skicka in slutbetyg  [X]
¤ Göra och skicka in hälsoundersökning  [ ]
¤ Fylla i alla visumhandlingar (jag vill inte)  [X]
¤ Åka till Ambassaden  [ ]
¤ Gå på förberedelsemötet  [ ]
¤ Beställa en kallender  [ ]
¤ Beställa personbevis 120  [X]
¤ Göra Pre-departure Workbook  [ ]
¤ Göra Prepare for your year boken  [ ]
¤ Boka resa och övernattning i Sthlm  [X]
¤ Köpa en stooor resväska  [ ]
¤ Göra packlista (kill me!)  [ ]
¤ Köpa datorväska  [ ]
¤ Beställa internationellt körkort  [ ]
¤ Säga upp telefontjänster hos Telenor  [ ]
¤ Prata med Swedbank (hoppas dosan funkar i USA)  [X]
¤ Växla pengar (även om alla kommer vara slut vid det laget)  [ ]
¤ Köpa presenter till värdfamiljen  [/]

Ni ser... Det går framåt. Jag var på banken idag också för att betala in visumavgiften och fråga om dosan till internetbanken. Den funkar i USA, yay. Och nästan alla papper är inskickade till CC, men jag måste fortfarande göra hälsoundersökningen som jag tänkte beställa tid till imorgon. Ringde idag men det var upptaget i en timma i sträck så det ska bli spännande att se hur det går. Man kanske skulle göra övningsböckerna imorgon också? Det vore ju nått. Jo just det, jag officiellt prickfri! (Som om det skulle vara en överaskning, men ändå)

Annars har det inte hänt så mycket mer än att jag drömmer mardrömmar om hur allt går åt helvete på ambassaden. Kan inte alla önska mig lycka till och hålla tummarna för mig på Fredag? Jag lovar att berätta hur det gick och leverera lite bilder.   Peace


Förberedelser 1.1

Det märks att det börjar närma sig även om det är mååånga dagar kvar tills jag åker. Just nu består mina lediga dagar av att fylla i/beställa/skicka in massa papper och ändå har jag inte gjort det viktigaste ännu....Visumansökan! Men från och med igår så har jag en bra anledning till att vänta med den. Jag fixade nämligen ett nytt pass och kan därför inte göra ansökan innan jag fått hem det nya eftersom man ska fylla i passnumret o lite till. Woho!

Jag har också beställt och fått hem mitt personbevis 120 som ska skickas in till CC tillsammans med mina slutbetyg (klart), personlighetstestet (klart) och utdraget ur belastningsregistret (som jag beställde igår så det kommer nog om ett par dagar). 

Sen så har jag ordnat med visumfotot. Blev tipsad om en jättebra sida som heter fotoautomaten.se där man laddar upp och sen beskär sina bilder till det format man vill ha. US Visa fanns bla. med som ett förvalt alternativ och när man var klar laddade man gratis ner det på sin dator. Tog altså en egen bild hemma. Hur bra?


Just ja, jag har också köpt biljett till Sthlm den 20:e då jag har tid på ambassaden. Kl 03.50 går bussen från Örebro Resecentrum och då är jag framme 06.40. Resan kostade 145 kr vilket jag tyckte var rättså billigt. Sen tänkte jag att jag tar första bästa tåg hem för eftersom jag inte vet hur lång tid det kommer ta så köper jag ingen biljett i förväg. I like sistaminuten-priser btw. 


Vill också säga Hej då till Hanna som drar till Manchester imorgon. Snart är det min tur...
Ses på Skype under det närmsta året!
 


RSS 2.0