Mamma och Marcus är här!

En timma för sent kom de ut genom dörrarna på flygplatsen och både jag och mamma började gråta när vi såg varandra. Marcus har vuxit en halvmeter sen jag såg honom sist och han har mer fräknar. De hade en hel resväska full med presenter till mig och värdfamiljen och alla blev superglada. Ikväll lagade vi lite snabb mat hemma för de var mest trötta, Marcus somnade på 2 sekunder och jag börjar ana mammas snarkningar. Imorgon börjar äventyret.     ♥  ♥  ♥


Konsten att göra ingenting

Det blev verkligen en slapp söndag förra veckan. Även fast jag var uppe och helt klar redan kl 9.30 på morgonen. Min värdmamam frågade helt allvarligt vad som pågick när jag kom ner i köket. Jag och Emma åt lunch i San Rafael och åkte sen till en nagelsalong och gjorde både manikyr och pedikyr. Sen åkte vi hem till Emma och satt på hennes baksida i flera timmar och gjorde ingenting. När vi blev hungriga åkte vi och åt middag och sen åkte jag hem. En av familjens tidigare Au Pairer var på besök och det var kul att träffa henne och hennes kompis som ska resa runt i USA några veckor. Tyvärr blev det ingen tidig kväll för jag kunde inte lägga ifrån mig boken som jag läser. Om ni inte tycker om att läsa så se filmen som kommer ut snart (10:e Augusti i USA, vet inte när den kommer ut i Sverige).


 
Emma och utsikten från hennes tomt uppe på berget.


♥  ♥  ♥


Inte så produktiv idag




Gick upp kl. 13 för frukost. Klädde på mig kläder och gick till biblioteket för att hämta boken som jag väntat på. Sen gick jag och la mig igen och visade mig inte förren strax innan kl. 18. Tre timmar senare sover barnen och nu ska jag lägga mig och läsa igen. Är Mamma här snart?     ♥  ♥  ♥


 


Spontanitet

Idag blev det en lång dag på Six Flags med mina små tjejer. Killen var som sagt i camp och eftersom jag har en super värdmamma åkte hon och hämtade honom kl. 16 så att vi kunde stanna längre. Sammanlagt åkte vi 15 karuseller, såg 12 olika djur och tittade på två shower. Det var också sådär lagom varmt och inte speciellt mycket folk. Vi kom hem strax efter kl. 17 och då lagade jag en snabb middag. När jag slutat tog jag bilen till Berkeley för att träffa Sabina, fråga mig inte varför vi åkte dit men det gjorde vi. Det blev medelhavsmat på något halvunderligt ställe och frozen yoghurt till efterrätt. Imorgon är det redan fredag och jag laddar för helg.



Sabina och hennes present.


♥  ♥  ♥


1 Vecka




♥  ♥  ♥


Sommardag i San Francisco

Med det äldsta barnet på camp från 9-16 lämnade jag och tjejerna solen och värmen bakom oss och åkte in till San Francisco där det som vanligt var tät dimma och 15 grader varmt. Men vad gör man inte för att få se lite djur i en bur? Jag och Sabina hade äntligen fått ihop våra zoo-planer så vi möttes på parkeringen och roade oss i kylan i 4 timmar inne på San Francisco Zoo. Tiden gick fort och kl. 14 var vi tvungna att att åka hem för att öppna åt mattstädaren som skulle komma. Lite senare var det hämtdags på camp och sen middag och så var min arbetsdag slut.


 

 
Stiliga herrar och en svart svan.

 
Det går lösa påfåglar överallt inne på området och jag matade en med bröd.

 
Något av det sötaste jag har sett.

 
En pudel-lama ser man inte varje dag.


♥  ♥  ♥


En vanlig söndag på andra sidan jorden

Efter en lång sovmorgon och lite Skypande med familjen åkte jag ner till Corte Madera Town Center för en sen lunch med Cecilia och Sofia. Vi åt på The Counter där man designar sin egen hamburgare eller sallad. Man får en lista där man kryssar i vad man vill ha för kött, bröd, grönsaker, sås osv. När vi smällt i oss vår mat gick vi runt i det mysiga centret och handlade lite smått. Jag var dock duktig och köpte bara ett glittrigt nagellack från Urban Outfitters för ynka 5 dollar.



Servitören blandade en egen dricka till mig eftersom det jag ville ha inte fanns.
Cecilia och Sofia beställde bara vatten men efter att ha smakat min "drink" beställde de likadana.


Cecilia.

 
Så ser listan man fyller i ut.


En del av shopping centret. "Det känns som att vara utomlands".

 
Det fanns lite underlig konst här och där.

  

 


Lite senare kom Emma och vi åkte alla till Tiburon där vi åt glass på en filt med utsikt över vattnet och San Francisco.



För jag är lycklig.


Spontana poser när kameran åker fram.

 



 
Glada flickor.


San Francisco.

 


Dagen avsutades med middag på Cheesecake Factory. Jag har faktiskt inte varit där sen Elin åkte hem, och det var ett bra tag sedan, så jag har inga skuldkänslor.








♥ ♥ ♥


Point Reyes

Det blev en roadtrip ut till Point Reyes med Sofia, Cecilia och Amerikanska Jasmine på lördagseftermiddagen. Vi körde i ca 1 ½ timma ut till udden och ju längre ut vi kom ju kallare blev det. Längst ut var det ca 15 grader och det blåste storm från havet. Men det var otroligt vackert och jag blir alltid lika glad över att se havet.



Vi stannade på vägen och kollade på landskapet.

 


En öde strand.


Det blåser så mycket så träden växer snett.

 
Klipporna.


Hur fint?


Jag längst ut på udden.


Fyren och trapporna som leder ner dit.

 
Mera klippor.


Stilla havet.


Första gången jag såg sockarbitar sen jag åkte hemmifrån.


♥  ♥  ♥


Redan helg, igen

Jag kan inte förstå att tiden rinner iväg så fort. Pratade med Mamma i onsdags och då var det bara två veckor kvar innan de kommer hit. Två veckor som kommer gå så otroligt fort, vilket är bra. Problemet är bara att de två veckor som Mamma och Marcus ska var här kommer gå precis lika fort om inte ännu fortare. Mamma håller inte alls med mig. Hon säger att tiden sniglar sig fram och det händer ingenting. Men så lever hon ju i vardagen också. Min vardag är fylld med nya spännande saker hela tiden.


Det blev en kort vecka för mig, var ju ledig i måndags. I onsdags åkte vi till parken i Santa Rosa som jag och minsta tjejen varit i innan. Barnen åkte lite karuseller, red hästar, klappade djur och sprang runt i vattnet. I torsdags hade jag, Vilde och Sofia playdate på stranden hela dagen. Vi låg på filtarna medans barnen lekte i sanden. Och så badade vi lite i havet också. Hard work. På kvällen tog värdpappan med sig de två äldsta barnen och åkte och kampade så på fredagen var det bara jag och den minsta hemma. Vi tog det lugnt hela förmiddagen och efter lunch åkte vi till poolen. När värdmamman kom hem åkte de till de andra så jag hade huset för mig själv inatt.

Sofia och Cecilia kom över igår kväll och vi åt hämtmat och kollade på Red Riding Hood. Den var mycket bättre än jag trott. Under filmen hörde vi massa underliga ljud i huset så det slutade med att Cecilia sov över hos mig för jag var för rädd. När vi vaknade gjorde vi i ordning oss och var klara lagom tills familjen kom hem. Då åkte vi till TOAST för brunch och nu sitter jag hemma hos Cecilia i San Anselmo. Vi ska snart möta upp Sofia så vi får se var dagen slutar.


 
Lördags brunch på TOAST i Hamilton med Cecilia



Jag har också fått en ny match. En familj med tre barn i åldrarna 2, 4 och 7. Mamman är lärare (jag tänker på dig Amanda) och pappan pluggar till advokat. De bor i Staten Island som ligger ca 40 min från Manhattan med buss. Känns inte riktigt som det är vad jag letar efter. Fick ett mail av Mamman igår där hon skrev att hon gärna ville prata men att de behöver någon för ett helt år så de undrade om jag kunde tänka mig att stanna så länge. Jag skickade nyss ett svar och sa att det vill jag inte så förhoppningsvis tar de bort mig så jag kan gå vidare. Det är så himla jobbigt att ringa till CC och tacka nej varenda gång man får en match man inte gillar. Även fast jag vet att jag absolut inte ska nöja mig med något som verkar halvbra. Jaja, fortsättning följer...

Måndag - 4th of July

En av de viktigaste dagarna på året har också passerat under helgen. 4th of July innebär fest över hela det superpatriotiska landet USA då man firar Nationaldagen med stort N. Eftersom alla var lediga från sina jobb var också de flesta au pairer lediga. Inga fel. Jag gick dock upp hyfsat tidigt ändå för att följa med värdfamiljen till den årliga paraden i Downtown. Är det bara jag eller är USA besatta av att ha parader för allt? Känns som om jag sett fler parader under mina nio månader här än vad jag gjort i hela mitt liv. Hur som helst var det roligt att se. De allra flesta i publiken hade tänkt till när de klädde på sig på morgonen (rött, vitt och blått) och vissa hade lyckats bättre än andra. Paraden bestod av lokala föreningar, viktiga personer, militärer, organisationer och annat roligt. När militärerna gick förbi ställde sig alla och klappade händerna. De två äldsta barnen var med i paraden, killen med Scouterna och tjejen med sin Gymnastikgrupp. Gymnasterna gick ut som nr 80 så när hon kom till slutet tyckte vi att det räckte och hela familjen åkte till en mexikansk restaurang för lunch.



USA's stoltheter

 

 
Tiderna förändras



Efter lunchen skulle familjen på fest hos några kompisar så jag åkte till Northgate Mall och mötte upp Emma och Elli. Där var det svalt och massa rea. Vi fyndade ordentligt och åkte sen hem till Emma för att fixa lite inför kvällen och måla naglarna igen. Sen åkte vi hem till Vilde där hon, Sofia, Cecilia och Sarina fanns. Grillning på svenkst vis gällde och det var supergott. Där hängde vi i hennes trädgård, pratade om allt möjligt och sjöng nationalsånger. När solen började gå ner åkte vi alla till San Rafael Civic Center för att kolla på fyrverkerierna. Vi låg på filtar i gräset i varandras knän och bara älskade livet.



Emmas naglar. Vi gjorde ett bra jobb tycker jag!


Emmas söta hund Tasha i min bil. Hon fick följa med på grillfest.

 
Emma, Tasha och jag.

 
Sofia och Elli i huset och Cecilia och Emma på trappan.


Smile!

 
Elli och Sarina - Cecilia och jag

 
Sofia och Emma - Tasha som inte når korvbiten för att hon trasslat in kopplet.


Finland, Sverige och Schweiz.


Civic Center.


Vi vill se fyrverkerier!

 
Goa tjejer.


Vi hade det mysigt.

 
Happy 4th!


Det tog oss 45 minuter att komma ut från parkeringen. Det blir vad man gör det till.



♥  ♥  ♥



Söndag - Napa Valley

Det tog mig lite över 9 månader att åka till vingårdarna i Napa Valley men det kommer inte dröja länge innan jag är där igen. Det var en av de finaste platser jag besökt. Det ligger ca 40 min från där jag bor och jag, Emma och Elli tog bilen ut dit i söndags och spenderade hela dagen där. Min värdmamma jobbar ju i Napa för många av vingårdarna och hon har koll på vart man ska åka om man vill se det bästa så självklart frågade jag henne om lite tips innan vi åkte och jag fick ihop en hel lista med olika saker.



Napa Valley, njut av bilderna.

 

 

 

 

 
Jag och Emma i bilen.



Överallt låg det vingårdar med vinodlingar som bredde ut sig på slätterna. Till varje vingård hörde ett stort lyxigt hus. Tyvärr återspeglar inte bilderna hur fint det egentligen var. Det kändes som om vi körde runt på den Italienska landsbyggden och inte en timma från storstaden San Francisco. Vi började med att åka till en vingård som heter V. Sattui Winery där man kan ha picknick i den underbara miljon. Det var en jättefin trädgård med gamla hus och där kunde man köpa picknick mat över disk och sedan satt man på en filt i gräset. Är man över 21 dricker man ju vin till men vi fick nöja oss med Fanta. Det var strax över 40° C i skuggan så att bara ligga på en filt med god mat på en vingård i Napa var underbart.



V. Sattui Winery.

 

 

 
Huset där de sålde mat, bl.a. massa ostar.



 
Det är såhär livet ska vara.

 



  



Tiden rann iväg så istället för att åka till fler vingårdar åkte vi till sjön Berryessa i bergen och badade. Där var vi tills solen började gå ner och då åkte vi hemmåt med ett stopp på In'n'Out burgers för mat. När jag kom hem var jag helt slut. Jag kan ju inte säga att det var en jobbig dag men 40° är lite väl varmt.



Lake Berryessa.


♥  ♥  ♥


Lördag - Marin, Palo Alto, San Francisco

På lördag morgon var huset tomt och jag tog det lugnt hela förmiddagen i ett tyst hus. Efter att Sabina som vanligt ring och tjatat femtioelva gånger på att jag ska skynda mig åkte jag iväg runt kl 14. Hämtade upp Emma och finska Elli på vägen och vi körde ner till Palo Alto. Där gjorde vi i ordning oss för en kväll inne i City och målade naglarna med Emmas nya nail art-pennor. När det var dax åkte vi tillbaka in till San Francisco och hem till Carro där det var middag med massa au pairer. Det var trevligt men efter en stund åkte jag, Emma och Elli vidare ner till Broadway för utgång. Det var inte så jättekul denna gången så kvällen slutade ändå tidigt och det var bra för då var jag utvilad för söndagens äventyr.    



Dagens enda bild. Spolarvätskan i min bubbla är slut
så snälla Emma ställde sig och gjorde rent min ruta.


♥  ♥  ♥


Fredag - All about the beach

Det supervarma vädret började i fredags och eftersom jag lovat barnen att vi skulle åka till stranden snart packade vi strandväskan och åkte. Bilen var full med saker och glada barn och jag tyckte som vanligt att det var kul att åka den fina vägen till Stinson Beach. Där spenderade vi hela dagen. Barnen byggde sandslott (en grop och en hög bredvid gropen) och jag låg på filten och läste en bok. När det blev för varmt gick vi ner till vattnet och hoppade i vågorna. Det känns som att det var länge sedan jag badade i saltvatten. Hur underbart som helst var det i alla fall. På vägen hem stannade vi så klart för glass.


Jag på Stinson Beach


Blir det bättre än så?



På kvällen åkte jag in till San Francisco och träffade Sabina (som äntligen kommit hem från en tre veckors semester i Israel med värdfamiljen) och Karin. Finklädda från topp till tå åkte vi till Cliff House. En fancy fancy restaurang på klipporna med solnedgång och utsikt över det oändliga havet. Dyyyyyyrt, men gott och trevligt.



Kan ni se en liten del av utsikten?


Karin och Sabina


Cliff House


♥  ♥  ♥


Håll Ut

Helgen har varit fullspeckad från fredag morgon till måndag kväll. Jag har absolut inte tid att skriva om allt det nu så jag ger er en liten sneak peek och ett löfte om att en uppdatering med massa bilder kommer snart.



Helgen började såhär...


...och slutade såhär


♥  ♥  ♥


RSS 2.0