Take a chill pill dude

Planerna för helgen var väldigt röriga och jag hade ingen aning om hur det skulle bli förren runt kl 16 på fredag eftermiddag då Emma bjöd in mig på tjejmiddag hemma hos henne. Så när jag slutat blev det för en gångs skull jag som blev hämtad och Emma, Elin, Sofia och jag åkte hem till Emma och lagade mat, åt, drack vin och hade trevligt. När det blev för sent gick vi alla och lade oss och på morgonen lagade Sofia frukost med scrambled eggs. Eftersom det var påsk satt vi helt plötsligt runt köksbordet och målade påskteckningar. Återigen, arbetsskada? Strax efter kl 12 skjutsade Emma hem mig och efter att jag tagit en snabb dusch åkte jag till Cecilia i San Anselmo och vi satte oss på ett mysigt café i närheten av hennes hus. När vi satt där fick vi för oss att gå och fixa naglarna så det blev en hel mani-/pedikyr för ca 250kr(!). Efter det åt vi middag på en liten italiensk restaurang och på kvällen var det dags för mig att jobba ett par timmar så jag åkte hem, satte på en film till barnen och nattade dem när filmen var slut. Söndagen spenderade jag med värdfamiljen tills både Elin och jag kände att vi behövde komma ut lite så vi sågs på BJ's en stund på kvällen innan det var dags att åka hem och lägga sig.



Spagetti och Köttfärssås


Elin med stenen. Den som hade stenen fick i lugn och ro säga vad den ville ha sagt.


Man får väldigt fina skor när man gjort pedikyr.
Inte så lägligt att sätta på sig Converse.



♥  ♥  ♥

Mary Kay

Idag hade jag bokat in ett möte med en Mary Kay Konsulent som jag pratade med i julas. Jag behövde verkligen en ny foundation och det var precis vad jag skulle köpa. Det var bara hon och jag i hennes studio och hon visade mig massa bra saker och sa massa bra saker. Det slutade att jag köpte 6 grejer och fick en present på köpet. Foundation, Primer, Borste, Ansiktsrengörning, Ansiktskräm, Toner och Rouge. Hur mycket kostade det undrar ni då...Ca 600 kr!!! Jag älskar USA. Vad hade det kostat i Sverige? Minst det dubbla.



Mina nya skatter



För övrigt så kom Amanda, den förra Au Pairen, hit idag och hon stannar till på Torsdag. Hennes halvår är slut och hon åker hem om tre veckor. Det kommer kännas så konstigt att hon inte är här längre. Även om vi inte sågs så ofta var hon ju ändå alltid här i närheten. Men det är en del av Au Pair-livet, vänner kommer och går.     ♥  ♥  ♥ 


Egghunt och Bergochdalbanor

På söndag förmiddag hade jag Au Pair-möte och denna månad anordnade vi en Egghunt för våra värdbarn. Alla Au Pairer möttes kl.10 vid en stor gräsmatta där vi lade ut 500 små färgranna ägg, fyllda med godis, i gräset. En halvtimma senare kom värdfamiljerna och alla barn var finklädda glada och bar på varsin korg. Efter att vår LCC räknat ner sprang de ut på gräsmattan för att hitta så många ägg som möjligt. Det fanns också tre guldägg och den som hittade ett av dem fick ett pris. Det var jättekul att se dem springa runt i gräset och alla var så söta. Det dock var över förvånansvärt fort med tanke på att det var 500 ägg men eftersom min värdfamilj är vänner med min LCC och hennes familj stannade vi kvar efter alla andra och umgicks en stund. Vi pratade bl.a. om campingen de gör varje sommar i Tahoe. När vi väl åkte därifrån var min värdmamam sugen på Frozen Yoghurt så vi åkte till ett ställe där jag aldrig varit förut men det var lika gott som vanligt.

Under tiden jag var på möte hade Sabina vaknat i Palo Alto och var påväg upp till min sida av bron för vi hade planerat in Six Flags, den här gången skulle jag göra det på riktigt. Sabina hämtade upp Cecilia, en ny Svensk tjej, på vägen i San Francisco och tillsammans åkte vi till Six Flags. Vi började lite lätt med en trä bergochdalbana och Sabina, som är lite rädd, hade årtiondets min hela åkturen. Jag och Cecilia skrattade så vi grät. Vi åkte också några riktigt hemska med loopar och uppochnerhäng som var otroligt kul. Och så var vi ju tvungna att kolla in showen med späckhuggaren Shouka som mina värdbarn pratat om i över en vecka.



Några av våra åk för dagen


Det var 25 grader och solsken och det här sjölejonet passade på att steka lite


Woohoo


♥  ♥  ♥


The Amazing Race

I fredags kväll åkte jag till Sabina och tanken var att vi skulle gå ut men två slutkörda Au Pairer somnade gott innan kl. 12. På lördag gick vi i alla fall upp relativt tidigt för att få saker och ting gjorda. Först på listan var att posta skattepapprena åt Sabinas värdmamma eftersom familjen var i Ohio och inte kunde göra det själva och det var sista dagen. Här får man fylla i tusen olika papper och själv gå till ett postkontor för att posta det (altså inte som i Sverige) så vi tog kuverten och tänkte köra förbi första bästa postkontor på vägen till Subway där vi skulle äta frukost (som sagt vi var ute tidigt). Det gick då inte så bra när postkontoret var stängt. Vi åkte då till nästa som också var stängt. Då tog vi en paus och åt frukost innan vi körde till det tredje kontoret som naturligtvis var.........stängt. Där var det fyra andra personer som också skulle posta sina skatterpapper och de stod och pratade om vart de kunde åka medans Sabina stod lite smidigt i bakgrunden och lyssnade. När vi visste vart vi skulle satte vi oss i bilen och i princip tävlade med de andra för att hinna först till det fjärde postkontoret. När vi var där skriker jag på Sabina att springa annars skulle hon hamna sist i kön. Först säger hon nej men sen ser vi hur en av tanterna springer förbi oss mot ingångarna och då ramlar Sabina nästan ur bilen och springer efter. Jag sitter kvar i bilen och skrattar högt åt synen när jag ser ytterligare en tant komma springade efter den första. Men det dröjer inte många sekunder innan Sabina kommer springande tillbaka till bilen för det potkontoret var också stängt. Tävlingen fotrsätter då mot det femte postkontoret och tro det eller ej men det var öppet och vi blir överlyckliga ända tills vi ser kön som går utanför dörrarna! Men vad göra? Ställa sig i kö och vara tacksam för att vi äntligen hittat något som var öppet. När vi fått iväg breven hade vi spenderat över 1 ½ timma på att hitta ett postkontor.



Vi stannade och frågade en postutdelare efter närmsta postkontor

 
Tillslut hittade vi ett. Och det hade alla andra också gjort!



Dagens höjdpunkt var ett stort Outlet i Gilroy, ca 1 timma från Sabina, där de precis har öppnat ett Fovever 21 Outlet. Där spenderade vi lite tid och ännu mera pengar men det var det värt. Utöver det hittade jag också en underbar klänning på Carlotte Russe. Efter det åkte vi hem till Sabina och la oss på soffan med en film. Men innan det åt jag världens äckligaste Cecar Sallad. På kvällen blev det utgång i San Francisco. Först gick vi till ett ställe som var nytt och fint men folket var väldigt segt så vi gick vidare till den Irländska baren vi var på sist och hade superkul resten av kvällen.       ♥  ♥  ♥ 

 


Six Flags

I fredags var sista dagen på barnens vårlov och jag tog den minsta med mig till Six Flags Discovery Kingdom. Det är en stor nöjespark som barnen har pratat om sedan jag kom hit för över sex månader sedan men det har varit stängt under "vintern" så det var först nu vi kunde åka dit. Min värdmamma har köpt årskort till mig och barnen så fler gånger lär det bli. Vi hade hur som helst jättekul och vi åkte massa karuseller (ja, det var barnkaruseller) och kollade på en del djur. Och vad är nöjespark utan sockervadd?



Infarten till Six Flags


Sötaste delfinen kom fram och tittad på oss genom ett fönster


♥  ♥  ♥


Lill-lördag

Denna vecka har barnen vårlov så jag har ingen tid över för mig själv på dagarna som jag brukar ha. Den minsta är hemma hela veckan och vi hittar på lite olika saker tillsammans. De två äldsta barnen har fotbollsläger som skulle varit från kl. 9-12 men efter första dagen tyckte de att det var så kul så värdmamman skrev upp dem för heldagar, 9-15, istället. Alla nöjda och glada! Idag regnade det på morgonen och eftersom de är utomhus på en stor fotbollsplan så ringde min värdmamma till lägret för att kolla att inget skulle bli inställt. De svarade att det bara skulle regna lite på morgonen så allt var lugnt och skulle köra på som vanligt. Jag kör barnen till lägret (tar ca 30 min fram och tillbaka) och åker sen hem för att äta frukost. Den minsta och jag hade planerat att åka till ett innomhus lekställe så vi började göra i ordning oss för att åka när de ringer från lägret och säger att de måste ställa in för det regnar för mycket. Klockan var då 9.45 och det vara bara att sätta sig i bilen och åka och hämta dem igen. Det kändes ju kul när vi till och med ringt för att dubbelkolla. Lite regn har väl dessutom inte skadat någon. Och mycket riktigt slutade det efter en stund och så var det fint resten av dagen. Jag undrar hur det gick för de som satt barnen på läger för att de inte har en barnvakt eller kan ta ledigt från jobbet. Hur som helst fick jag planera om min dag så vi gick på bio istället. Där såg vi HOP, en film om påskharen. Väldigt lik Alvin och Gänget men helt okej tidsfördriv.


Efter att jag slutat åkte jag Elin och Filippa till BJ's och åt middag. Väldigt trevligt sällskap och gott som vanligt. Annars så har jag sett tre filmer de tre senaste kvällarna och jag kan rekommendera dem allihopp: Eat Pray Love, P.S. och Nothing but the Truth. Jag kan också säga att jag är frisk igen och jag behövde varken åka till sjukhuset eller äta någon speciell medicin. 


Elin och Filippa



Nu säger jag God Natt USA och God Morgon Sverige      ♥  ♥  ♥

Train - Save me San Francisco

 

I used to love the Tenderloin till I made some tender coin
Then I met some ladies from Marin
We took the highway to the One, up the coast to catch some sun
They left me with this blisters on my skin.

Don't know what I was on, but I think it grows in Oregon
So I kept on going, going, on right through
I drove into Seattle rain, fell in love then missed the train
That could have took me right back home to you

I been high, I been low
I been yes and I been oh, hell no
I been rock 'n roll and disco
Won't you save me San Francisco

Every day's so caffeinated, I wish they were Golden Gated
Fillmore couldn't feel more miles away
So, wrap me up return to sender, let's forget this 5 year bender
Take me to my city by the Bay

I never knew all that I had, now Alcatraz don't sound so bad
At least they'd have a hella fine merlot
If I could wish upon a star I would hitch a cable car
To the one place that I'll always call my home

I been high, I been low
I been yes and I been oh, hell no
I been rock 'n roll and disco
Won't you save me San Francisco

I been up, I been down
I been so damn lost since you're not around
I been reggae and calypso
Won't you save me San Francisco

To tell you the truth I miss everything...everything
It's a wild, wide, beautiful world but there's a wide-eyed girl back there
And she means everything...everything

I been stop, I been go
I been yes and I been oh, hell no
I been rock 'n roll and disco
Won't you save me San Francisco

I been up, I been down
I been so damn lost since you're not around
I been reggae and calypso
Won't you save me San Francisco

Oo oo oo...oh oh
Won't you save me San Francisco
Oo oo oo...oh oh
Won't you save me San Francisco

 


Jag har vetat att den här låten funnits väldigt länge men jag hörde den för första gången idag.
Skrattade högt åt rimmen i låtarna och det var verkligen kul när jag kände
 igen platserna han sjunger om. Jag bor ju t.ex. i Marin (första versen).
Ni som inte hört den måste söka på Youtube eller Spotify.

♥  ♥  ♥


Halsfluss kanske?

Jag har varit lite sjuk i några dagar så jag har inte gjort så mycket mer än att bara ligga i ett mörkt rum och tyckt synd om mig själv. Mina halsmandlar är jättsvullna och jag missktänker halsfluss. Men jag vet inte säkert eftersom jag inte åkt till sjukhuset än. Jag tänkte envist vänta ut skiten men har det inte gått över tills på måndag så ger jag upp. Jag har i alla fall haft tur med jobbet den här veckan för i torsdags, när jag mådde som värst, behövde jag inte börja jobba förren kl 14 på eftermiddagen och i fredags tog min värdpappa ledigt så jag inte behövde jobba alls. Idag känner jag mig inte alls sjuk i kroppen och halsen gör inte ont längre men mina halsmandlar är fortfarande stora som två mandariner.

Idag ska jag jobba hela dagen eftersom familjen åkte upp till Tahoe för att åka skidor och jag ska vara hemma med den minsta. Men det blir en lugn dag, leka lite i solen, äta frozen yoghurt och kolla på film. Imorgon ska jag göra ingenting igen och det är väldigt bra för min ekonomi.   ♥  ♥  ♥

Santa Cruz

I söndags gick jag och Sabina upp tidigt (runt 9.30, men det är tidigt om man går och lägger sig efter 4 på natten) och tillsammans med Karin tog vi bilen till Santa Cruz. Det är en liten stad vid havet som är känd för sin strandpromenad med nöjesparken som ligger mitt på stranden. Där låg vi i solen hela dagen och det blåste sådär lagom så det blev aldrig för varmt. Även om solen tog rejält för alla utom jag var röda som kräftor och kunde knappt gå på kvällen. Vi hade med oss lite mat och jordgubbar som vi åt till brunch och efter ett tag kom Sarah och Emelie. Två au pairer jag inte träffat förut men som var jättetrevliga. När vi legat i solen i flera timmar gick jag, Sabina och Karin och åkte lite karuseller. Bl.a. en jättestor bergochdal-bana som var byggd 1924, USA's 6:e äldsta och ett känt landmärke. Kul var det. När vi stod i kön hamnade vi längst fram i väntan på nästa vagn. Då kom det fram ett äldre par och bad mig hålla deras kamera, en ny och fin systemkamera, eftersom de inte fick ta med den på åkturen. Okej sa jag eftersom jag inte kunde åka innan deras åktur var över. De tackade så hemskt mycket och gav mig 10 dollar för besväret. Det köpte vi milkshake för på vägen hem.



Strandpromenaden och några av karusellerna.


Havet. Tsunamin som kom in för några veckor sedan hade tagit med sig
massa skräp som fortfarande låg lite här och där.


Jag och Sarah på ett av vakttornen.


Jag och Karin.


Jag och Karin.


Jag och Sarah på stranden.


Vi köpte klubbor som vi alla hade när vi var små.
Nostalgitripp, eller bara arbetsskadade?


♥  ♥  ♥


När vi gör det, gör vi det på riktigt

Jag och Sabina har planerat utgång i flera veckor så i helgen var det verkligen på tiden att vi gick ut. Jag mötte upp henne i City på kvällen och vi gick till samma klubb som på nyår. Det första vi hör när vi går ner till dansgolvet är Lada Gaga och min kväll var gjord. Det är också kul när man går ut i San Francisco och träffar folk man känner.

På lördagen tvingade Sabina, som vanligt, upp mig alldeles för tidigt och vi körde runt hela dagen och uträttade massa ärenden. Sen blev det spontan utgång på kvällen och vi gick till en av klubbarna som min värdmamma tippsat mig om. Det var en Irländsk bar och stämmningen var på topp. Folk dansade utan att bry sig om hur de såg ut, sjöng med i alla låtar och inledde spontana samtal. Mitt i allt börjar de spela Irländsk folkmusik och de runt omkring oss på dansgolvet hoppar runt i någon väldigt avanserad dans. Jag och Sabina står först och tittar lite förvirrat på varandra men sen hoppade vi också runt som tokar. Jag borde nog fråga min värdpappa om han kan lära mig någon brittisk folkdans till nästa gång, för dit går vi helt klart igen.



Söndagen var helt underbar men den får ni läsa om när jag har lite bilder att visa.     ♥  ♥  ♥

En stad vid vattnet

Det var minst lika varmt ute idag och solen sken från en lika klarblå himmel.
Det är nu man känner att man bor i Kalifornien.

I förmiddags tog jag med mig mitt minsta värdbarn och åkte till Sausalito. En liten stad precis vid Golden Gate och havet. Elin följde också med och där satt vi vid en hamn och kollade på vattnet och njöt av solen. Jag har bott här i över ett halvår men jag tror att jag idag doppade fötterna i havet för första gången. Trotts att jag varit på olika stränder flera gånger! Det var väldigt mysigt i alla fall.

 
Det stora blå havet

 
Snygga poser på stenarna. Kan ni se San Francisco i bakgrunden?



Runt kl. 11 åkte vi hemmåt för min värdmammas kompis och hennes barn skulle komma över och barnen skulle leka. Det var väldigt trevliga människor och jag fick träffa en fyra månaders bebis, så söt. Annars flöt torsdagen på som vanligt och nu på kvällen har jag varit på mitt kära YMCA igen.

Imorgon är det fredag, då åker fredagsklackarna på och jag åker in till San Francisco. Kanske åker jag och badar i Santa Cruz på söndag också.    ♥   ♥   ♥


RSS 2.0