Bara några få minuter kvar

Snart lyfter mitt flyg från SFO och mitt liv i California är över. Jag har haft panik över packningen, sagt Hej Då till alla vänner och min familj och gråtit floder. Nu känns det i alla fall bra. Väldigt konstigt och overkligt. Som om jag bara ska ner till LA över helgen och kommer tillbaka om några dagar. Jag är framme i NY kl 2 inatt svensk tid. Kommer förmodligen uppdatera i slutet av veckan.     ♥  ♥  ♥

De senaste dagarna

Förra fredagen blev en slappardag. Även om jag jobbade hela dagen. Minsta tjejen är hemma på fredagarna så vi hade massa tid att spendera men ingen riktig energi. Efter att jag städat ut hela mitt rum och badrummet åkte vi till en lekpark i Terra Linda. På vägen mötte vi upp Emma och vi köpte med oss lunch. I lekparken hittade Emma en liten, liten ödla som vi lekte med ett tag. Sen var det för vamt och vi åkte hem igen. På kvällen kom Camilla, den nya au pairen, och jag åkte hem till Emma för att ge henne en chans att landa i fred. När jag kom hem sov alla redan.

 
Emmas nya vän




På lördagen var jag uppe redan 7.30 vilket förmodligen var rekord. Killen hade fotbollsmatch och hela familjen var där och hejade. Tyvärr förlorade de ganska stort men det var kul ändå. Annars blev det en lugn dag som spenderades med familjen. Det var fotbollsmatch även på söndagen och min värdpappa frågade vad som pågick eftersom jag var uppe tidigt igen. "Vårat lag" fick storstryk. Efter det tog jag med Camilla till Stinson Beach där några au pairer träffades för att grilla. På vägen hem åkte vi till bron och tog lite kort och så fick det bli middag på BJ's.


Camilla på Highway 1


Golden Gate i skymning




Måndagen var Camillas första arbetsdag och barnen var snälla. Hon fick även köra lite och jag kan känna mig lugn när jag lämnar barnen med henne bakom ratten. På kvällen blev det lite shopping och middag på Boca. Jättemysig italiensk restaurang och vädret var underbart.


Jag har ätit min första Amerikanska Pannkaka. Efter nästan exakt ett år. Det var lite överskattat.




Idag åkte jag, Camilla och Emma in till SF och hade en 2 timmars super sightseeing. Vi hann med Lombard, Twin Peaks, Union Square, Chestnut Street, Palace of Fine Arts, Marinan och Golden Gate Bridge. Nu är vi båda helt slut och om inte Emma slutar snart så går jag och lägger mig. Jag kan också berätta att det var sjukt varmt där inne idag. Hade på mig jeans och var beredd på det vanliga San Francisco vädret men det var olidligt.


We <3 SF


Jag och Camilla på Twin Peaks


Palace of Fine Arts


♥  ♥  ♥



Allt jag äger i 2 resväskor

En dag kvar och sen är mitt rum inte längre mitt. För imorgon kväll kommer Camilla, den nya au pairen, och då börjar hennes år i den här familjen, i det här rummet. Jag köpte en ny gigantisk resväska i onsdags och nu har jag packat allt utom mitt smink. Ena väskan är stängd och låst och kommer inte öppnas förren vi befinner oss i NY. Den andra är numera min garderob med kläder som jag inte kommer använda, innan jag åker, i botten och kläder jag förmodligen kommer använda högst upp. Efter att jag insett att jag har massa kilon över (jag är svårt chockad över detta) så handlade jag för 600 kr på H&M idag. Höst i New York, jag är redo!

Jag har också fått mina flygbiljetter från CC. De ringde mig i tisdags och gav mig två alternativ som skulle innebära att jag antingen fick gå upp kl 4 på natten för att åka till flygplatsen här i San Francisco eller komma fram till den nya familjen runt 1 på natten. Efter lite diskussion med hon som bokade flyg till mig fick jag lite bättre tider i allafall. Jag flyger från SFO kl 9.55 - Byte i Chicago efter 4 timmar med 53 minuters mellanrum - Landar i NY kl 20.06. Tidskillnaden är 3 timmar. Helt okej tider men jag är lite sur över att jag måste byta på vägen. Vem bokar ett flyg med byte när man flyger inrikes!?

När jag fyllde fick jag en Starbucks termosmugg av Sabina som man kan deckorera själv med bilder. Den har stått i min garderob (förlåt Sabina) men nu har jag bestämt mig för att göra ett collage med bilder på barnen. Jag kan nog visa er när jag är klar. Hur som hellst så hittade jag bilder på mitt rum när jag letade bilder till muggen.  Jag lovade ju att visa dem för snart ett år sedan och jag antar att det är bättre sent än aldrig. Så, här har jag bott i ett år:

 
Min underbara säng - Dörren ut till hallen på övervåningen


Min garderob


Bilder på er där hemma och tavlor som mina bröder gjorde till mig innan jag åkte.
Pumporna fanns där under Halloween men de är bort nu, jag lovar.


♥  ♥  ♥


Scavenger Hunt i San Francisco

Idag var det au pair möte och alla au pairer i The Bay Area möttes i San Francisco för den årliga Scavenger Hunten. Vi signade in oss klockan elva och sen hade vi 2 ½ timma på oss att svara på olika frågor om San Francisco och hitta saker som hårnål, biobiljett, glasspinne, Macy's påse och vykort från ett hotell. Jag, Emma, Cecilia och Vilde var ett perfect team och vi sprang runt i halva stan och jagade saker. Tyvärr vann vi inte men vi hade sjukt kul. Efter att vinnaren hade utnämnts åt vi lunch på Lori's Diner på Ghirardelli Square och sen tog vi en låååång promenad genom stan för att komma till bilen som var parkerad låååångt därifrån. Upp och ner för backarna och så utförde jag och Emma ett uppdrag vi pratat om länge.


Vi var tvugna att ha ett foto med gruppen tillsammans med en gatuunderhållare


Jag och Vilde på Lori's Diner


Vi gick förbi Norska Sjömanskyrkan och pratade med en jättesnäll präst där.
Tjejerna tyckte det var underligt att höra vuxna prata Svenska. Jag är ju rättså van.



Vårat uppdrag. Springa upp för trapporna på den här gatan.


And We Did It!


♥  ♥  ♥


Jag flyttar till New York

Jag har en familj! Sa ja till dem i måndags och de verkar jätteglada över att jag ska komma. Det blir familjen jag skrev om senast. 30 min från NYC i en stad som heter Larchmont. Det är en Afro-Amerikansk-Fransk familj så jag kommer förmodligen kunna plocka upp min Franska igen och det är jag supertaggad inför. Idag Skypade jag med mamman och barnen och de var så himla söta. Frågade när jag skulle komma och om jag kunde plocka upp dem från skolan och kolla på ders dansuppvisningar. Jag ska vara ärlig och säga att i helgen och i måndags-tisdags efter att jag faktiskt sagt ja till mamman kändes det inte alls bra. Jag vet inte riktigt om det var familjen eller det faktum att det blev så "på riktigt" att jag ska lämna mitt liv här snart. Jag visste ju att familjen var hur bra som helst och att de var jättesnälla, bra schema, fint rum, egen bil, nära till NYC osv, osv men jag kunde ändå inte vara glad. Jag pratade med min nuvarande värdmamma om det och det kändes lite bättre efter det. Hon har ju pratat med mamman i NY och tyckte att familjen verkade super. Hur som hellst känns det i alla fall jättebra nu efter att jag skypat med dem. Jag är taggad! Nu ska jag fixa presenter till 6 barn, resväska, avsluta medlemskap och bankkontot, packa ihop mitt liv här i SF, säga Hej Då till alla och gråta floder över att jag ska lämna min värdfamilj här. Herregud! Mindre än 3 veckor kvar och jag antar att jag kommer må pest vissa dagar. Men San Francisco kommer "bara" vara 6 timmars flygresa bort och jag vet ju att detta är vad jag vill mest av allt just nu.     ♥  ♥  ♥

Camping i Clear Lake

Labor Day och långledigt. Då drar svenskarna iväg på en impulsiv campingsemester.

Kl. 20 på lördagkvällen bestämde jag, Emma och Cecilia oss för att åka till Clear Lake, som ligger ca 2 timmar från mig, och campa en natt eftersom alla var lediga då det var Labor Day på måndagen. (Labor Day är Amerikanarnas motsvarighet till Första Maj). Efter lite panikpackning och för lite sömn drog vi iväg kl. 9 på söndagmorgonen och säkrade därmed en av de 8 first come-first served platserna som var kvar. Pheew! Emmas pop-up tält var uppe på mindre än en minut och efter att vi inrett vår nya lya gick vi till stranden och badade lite. Clear Lake var dock inte så clear på grund av alla alger men det var varmt och soligt så det fick väl gå. Vi sov middag en timme på eftermiddagen och sen var vi redo för middag och kortspel. En kul kväll hade vi tills det blev mörkt och någon mystisk person började gå runt utanför vårt tält. Men det var hur som helst en vänlig person för ingen inkräktade vårt tält och vi kunde somna om. Nästa dag checkade vi ut ganska tidigt och på vägen hem stannade vi och badade i Russian River som rinner precis vid motorvägen. Där var det däremot klart vatten och svinkallt. Och vad är väl Labor Day utan shopping?



 
Bilen var full och det var lite trångt i baksätet


Emma insåg att man kunde göra egna noter på vägbeskrivningen. Bra kompis!


Vi är i Clear Lake


Sjön från vägen uppe i bergen

 
Slingriga vägar med stup på sidorna. Som vanligt då.


Vår campingplats


Så här mycket packning behövs det när tre tjejer ska campa en natt

 
Vårt hus

 
När pumpen får slut på batterier får man blåsa - Emma var redo med flugdödare och björnspray

 
Helt plötsligt ser vi en liten Screamman i busken. Emma försöker få ut honom och Cecilia dör av skratt.


Peter blev vår vän


Väldigt fint tycker jag

 
Grillmaster - Peter hejar på


Nu ler vi in i kameran allihopa!


Peter poppar popcorn


Skål!

  
Fina tjejor

 
Dagen efter. Slänga skräp och vika tält. Peter vinkar.


Redo att åka hem, snyggt packat


Vi lämnade Peter till nästa campare

 
Någon hade satt en amerikansk flagga på toppen av ett berg- Russian River där vi badade


♥  ♥  ♥


Ord i natten

Jag har precis kommit hem och öppnat fönstret då mitt rum är stekhett så jag kan lika gärna uppdatera er lite medans jag väntar på att det ska bli svalt här inne.

Mamma fyllde år idag så jag hann skypa med henne och släkten som var på besök hemma. Det är kul att få vara med på ett litet hörn fast man är på andra sidan jorden. Grattis igen Mamma!

Jag och Emma tänkte att vi skulle ses ikväll och planera vad vi ska göra i helgen och eftersom båda försöker spara pengar så ville vi inte göra något som kostar. Det slutade med att vi åt middag på BJ's och eftersom vi inte hade något att göra efter det köpte vi biljetter till Rise of the Planet of the Apes. Aja, filmen var mest kul eftersom den utspelar sig i San Francisco och Muir Woods men det var pinsamt dåliga effekter.  


Så här ser det ut när jag och Emma ska planera



Den här veckan började även den minsta skolan och hon går mån-tors det här året så jag har äntligen fått mina förmiddagar tillbaka. Inte för att jag gjort så mycket men jag njuter ändå. Jag, Emma och Cecilia har också inlett en ny trend så här på slutet så vi hängt vid Civic Center på en filt och bara gjort ingenting på kvällarna.


Den här bilden smygfotade jag när jag var ute och körde i torsdags


Vårt nya Place


Är det inte äkta vänskap när man kramas med fötterna?


Det blir tyvärr inte bättre än såhär


En ny Match har jag också fått. Värdmamman ringde idag och vi pratade i över en timma. Efter att hon pratat med mig ringde hon min nuvarande värdmamma och de pratade i 40 min. Sen ringde min värdmamma till mig och var jätteglad och sa att hon hade en bra känsla för den här familjen. De bor 30 min från NYC, har tre barn på 3, 5 och 7 år. Väldigt normala. Mamman som jag pratade med var jättetrevlig och frågade massa frågor och berättade också massor om sig och sin familj. Har inte riktigt bestämt mig än och jag tror inte familjen har gjort det heller.     ♥  ♥  ♥


Upp och sen ner igen

Igår fick jag en match som verkade jättebra. Jag pratade med mamman två gånger och min värdmamma pratade med henne en gång. Familjen hade redan bestämt sig innan de ringde mig och de ville verkligen att jag skulle komma dit. Jag hade en jättebra känsla och skulle ha tackat ja till familjen tills information kom fram som gjorde att jag ända valde att tacka nej. Vad och hur är inget jag vill eller kan skriva om här men det var inte vackert. Några timmar efter att jag sagt nej fick jag en ny match på kontot. Tvillingar på 2 år och en 3 åring. De bodde på en ö 3 timmar från NYC och enda sättet att ta sig till/från ön var med färja. Jag skulle jobba från 7 på morgonen till 8 på kvällen med några timmar ledigt på förmiddagen och några på eftermiddagen mån-lör. Kändes inte så jättekul så det sa jag nej till på en gång. Sen ringde min värdmamma och sa att den värdmamman ringt henne och ville prata. Usch, jag känner mig så elak och otacksam varenda gång jag säger nej men jag kan inte säga ja om det inte är 100%. Jag håller verkligen tummar och tår för att jag får The One imorgon. Tack till alla er där hemma som skriver fina kommentarer och tänker på mig!!     ♥  ♥  ♥


RSS 2.0