Ny klass

Förra veckan gick jag på min sista Zumba klass. Det var sorgligt. Jag kommer sakna gruppen, energin, musiken och läraren. Nu får jag gå på de halvdåliga Zumbapassen på YMCA om det ska bli något. Så istället för att dansa runt i en spegelsal på College of Marin satt jag i ett klassrum på Dominican University ikväll. Jag har skrivit upp mig på "Leadership & Change Management". Varje onsdagkväll från 18-21. Alla andra var riktiga business-människor som var där för att antingen ta ett steg frammåt i karriären eller byta karriär. Jag går som åhörare vilket betyder att jag inte behöver göra några uppgifter, läxor eller prov. Jag får då inget betyg men jag kan ändå räkna credits. Det tykte inte läraren om så hon vill att jag deltar i allt och gör allt. Och det var varken lite eller lätt. Nästa gång ska vi prata om min situation så vi får väl se hur det blir. Jag måste tydligen börja med att köpa en bok för 100 dollar! Aja, bara 9 lektioner kvar.     ♥  ♥  ♥


Fredag, Lördag, Söndag - För länge sen

Jag har ingen bra ursäkt till varför jag inte skrivit här på tusen år så jag ska inte sitta här och hitta på någon utan bara be så hemskt mycket om förlåtelse. Jag ska heller inte säga att det aldrig kommer hända igen för det kommer det förmodligen. Hur som helst så vet jag att jag har lite att ta ikapp så jag börjar med förra helgen och satsar storslaget på bilder.



Jag och Cecilia åkte ner till Tiburon för lite Italienskt med havs-/San Francisco utsikt och avslutade med Bio, Something Borrowed, på fredagskvällen.
 

 
Cecilia och Jag på Bio

 
Det var inte direkt slutsålt

 



Nästa dag tog vi oss hela vägen över bron och fick även med oss Elin. Där gick vi först runt i den mysiga stadsdelen The Marina, handlade söta saker i en jättefin liten butik och åt ännu mera Italienskt. Marinan är inte så stort så va var snabbt klara och åkte då upp till Union Square och gick runt i affärerna där. På kvällen såg vi på Charlies Änglar hemma hos mig med Filippa och Elin sov även över.


Näääästan som "Svensk pizza". Goda var de i alla fall.

 
Elin, Jag och Cecilia


Cup Cakes på Union Square



Vi hade ställt klockan tidigt på söndagen för att åka in till SF igen. Det kända loppet Bay To Breakers gick av stapeln för 100:e gången och redan för 7 månader sedan berättade min värdmamma för mig att det får jag absolut inte missa. Loppet går igenom SF och är ca 12 km långt. Traditionen har av någon anledning blivit lite skruvad så nästan alla klär ut sig till något eller springer nakna. Det var.......intressant. När vi sett tillräckligt åkte vi ner till Marinan igen och lunchade och sen tog vi oss till Crissy Fields, en strand med utsikt över Golden Gate, vattnet och södra Marin.

 
Glamrockare och Bilar

 
Bunnies och Sjömän

 
Gamlingar och en Palm


 
Dry hump OS och en äkta bag lady


Vid mållinjen var det en liten festival med uppträdanden på scenen, mat och tävlingar


Cecilia och Elin stack verkligen ut i sina normala kläder

 
Hur kul är det inte att bara sitta och titta på folk? Speciellt när de klär ut sig.


Cecilia och Jag


Elin fick skoskav så jag tänkte hjälpa till.
Det gick i några meter sen kunde inte jag heller gå.


Golden Gate Bridge


Jag och Cecilia på Crissy Fields




Imorgon skriver jag ett nytt inlägg. Jag lovar.    ♥  ♥  ♥

Härliga bilder från Tiburon

Planen var att jag, Elin och min minsta tjej skulle gå över Golden Gate Bron i tisdags förmiddag. De planerna grusades av den berömda San Francisco dimman som låg tjock över viken vilket gjorde att det var kallt och att man inte såg något alls. Men eftersom vädret egentligen var bra över allt annars åkte vi några minuter norrut till Tiburon, en supermysig liten stad precis vid vattnet med utsikt över San Francisco. Där låg vi i gräset i ett par timmar, åt glass och flummade med kameran.




"The Bay" och en del av SF. På bilden ser man dimman som går över vattnet
och på andra sidan är det lika fint väder som där vi är.

 
En av färjorna som går in till SF och en av väldigt få rondeller. 
I rondellen finns det både pilar i marken och en skyllt som säger ONE WAY.



 





 




♥  ♥  ♥


Everybody just have a good time

I fredags åkte jag tillsammans med Emma, Karin och Sabina in till San Francisco, Harrison Street och klubben Factory. Vi spanade in stället, dansade lite och sen ställde vi oss längst fram vid scenen. Klockan elva drar allt igång och hela klubben skriker och hoppar. In på scenen kommer killarna i LMFAO. Spelningen var jättebra och de körde bl.a. hittarna I'm in Miami Bitch, Party Rock Anthem, Shots och La La La. Jag låter bilderna tala för sig själva.




 

 

 



 



 




♥  ♥  ♥


Show me how you BURLESQUE

Söndag morgon och klockan ringer kl. 10. Dags att gå upp, för länge sedan, skulle mamma sagt. Men nej, jag var fortfarande trött. Gick i alla fall och gjorde mig klar för dagen. Vad gör man inte för lite shopping? En timma senare kommer Elin och Filippa och vi körde bubblan mot Emeryville och Bay Street. Där spenderade vi som tre rika hemmafruar med en fika paus och en middags paus. Mina värdföräldrar var borta hela dagen så vi tog tillfället i akt och åkte hem till mig på eftermiddagen och kollade på film. Burlesque. Se den!

  
Jag - Elin - Filippa


Godbitar



Idag är det också mors dag här i USA så jag köpte en bukett blommor och lite cupcakes till min värdmamma, hon blev jätteglad. Och nedräkningen har börjat, det är 73 dagar kvar tills jag får se min egen mamma!     ♥  ♥  ♥


Sååå Amerikanskt

På torsdagarna är minsta tjejen hemma och eftersom det var perfekt väder igår ville vi göra något ute. Jag hade dagen innan hört talas om en ekologisk farm där det skulle hända något, var inte säker på vad men jag sprejade tjejen med solkräm, fyllde vattenflaskan och åkte dit. Det visade sig att en organisation samlar ihop volontärer och åker runt till olika ekologiska planteringar efter att de skördat och tar upp det som maskinerna inte får med. Sedan åker de ut till skolorna och lämnar det de fått tag på. Kostnadseffektivt och Ekologiskt. Så där stod vi och plockade ärtor i ca 1 ½ timme i stekande sol. Jag träffade många trevliga människor och det var kul att vara lite Amerikansk och volontärarbeta ett par timmar. Vi fick också med oss lite grönsaker hem.



På eftermiddagen fick jag världens bästa nyhet. Mamma har köpt biljetter till henne och min minsta bror Marcus. Den 20:e Juli till den 3:e Augusti kommer de vara hos mig och vi ska ha det så sjukt bra. Jag letar bl.a. hotell i LA nu för vi måste ju se Disney Land, och kanske Universal Studios en gång till. Och varför inte ta en tripp upp till Yosemite? Sommarens två bästa veckor, garanterat!



Mindre än tre månader kvar tills jag får krama min mamma och lillebror.



Vill också meddela att min Svenska mobil är trasig så alla som vill sms:a till mig: Skriv på facebook, bloggen eller maila.    
♥  ♥  ♥

Hej då Amanda

Igår var det varmare än på länge och med värmen kom Amanda och hälsade på en sista gång innan hon åker hem till Sverige. Vi hade en trevlig dag med bl.a. picknick i parken. Au Pairer pratar alltid om livet som just Au Pair, hur värdfamiljen är, hur området är osv. Skillnaden med Amanda är att hon levde mitt liv för bara några månader sedan och hon är den enda som verkligen förstår vad man säger. Och om några dagar är hon inte här längre. När det blev kväll åkte vi in till San Francisco och Marinan. Amanda tog mig till en bar där vi åt middag, det var mysigt och maten var god. Jag lovade oss båda att jag skulle spendera mycket mer tid i Marinan.


Amanda för 7 månader sedan


Idag är äldsta tjejen förkyld så hon är hemma från skolan. Lugn dag idag alltså men ingen ledig tid på förmiddagen.

♥  ♥  ♥

Emma, Sara och San Francisco

Klockan ringde tidigt i Lördags. Jag och Emma hade planer för dagen, kvällen och natten så jag gick upp och var nästan klar när Emma kom och hämtade mig kl. 10. Vi tog bussen in till San Francisco och Emma fick en AHA-Upplevelse när hon insåg att hon sovit på ett hotell i den farligaste delen av SF för några månader sedan. Vi gick upp för en backe och checkade in på Hostlet vi valt ut. Över mina förväntningar och i ett bra område. Vi tänkte vara turister, Emma ville åka Cable Car och se Lombard Street, jag ville se Marinan. Det slutade med att vi stannade runt Union Square och shoppade hela dagen. Jag köpte min första BH på Victoria's Secret, varför har jag inte gjort det innan? Emma provade 12 blommiga blusar på Forever 21, hon köpte ingen. Inne på Macy's ville Emma lära sig hur man gör sotiga ögon, vi gick till Benefit och bad dem hjälpa henne. Jag stod och tittade på när en tjej frågade om jag ville ha en Touch up. Varför inte? Hon frågade om jag skulle gå ut på kvällen. Det skulle jag så hon fixade hela min party sminkning, till och med så att den matchade kläder jag skulle ha. Helt gratis! När vi kom till vårt rum fick jag bättra på avundsjuka Emmas ögon. Hon fick inte en hel partysminkning. Vi bytte om och åkte upp till Cheesecake Factory. Åt god mat och hade djupa disskusioner. Sen tog jag Emma till Kells. Där dansade vi hela natten. När vi gick hem var det fortfarande varmt ute.



Några av våningarna inne på den stora gallerian Westfield.

 
Åh du fina Sverige!

 
Emma och Sara.


Ibland måste man titta en extra gång. Lyfter man på luckorna finner man en trappa.
Man kan då gå nerför den och öppna dörren.



Jag hittade en ny kompis i China Town.


Emma fann sitt hjärta.


Emma slår till med en Blogg-pose. So long San Francisco.




På söndagen checkade vi ut, åt frukost och åkte hem. Våra semestrande vänner kom hem från Miami så vi hämtade upp dem från bussen och körde dem hem. Jag insåg att jag saknat Elin väldigt mycket, på bara en vecka. Hur ska jag kunna lämna allt detta och veta att jag aldrig mer kan få det tillbaka?      ♥  ♥  ♥


RSS 2.0