Barnens sportlov

Det är fredag eftermiddag och lovet är slut för den här gången. Nästa vecka är allt som vanligt igen och jag får mina förmiddagar för mig själv. Men vi har haft kul tillsammans och hittat på saker varje dag så veckan har gått fort, som vanligt.


I tisdags kom en kompis över kl 10 på morgonen och stannade till kl 17.30. De lekte mest hemma hela dagen men jag tog dem till den lilla parken en stund för lite frisk luft.

I onsdags hade den minsta skola på förmiddagen så jag släppte av henne runt kl 9 och sen åkte jag och de stora barnen till San Francisco och Exploratoriumet som jag och Elin var på i helgen. Där sprang de runt i 3 timmar och lekte med alla utställningar. De hade hur kul som helst och jag skrattade mest åt att de var så fascinerade över alla saker. Efter att vi hämtat upp den minsta igen åkte vi till en park eftersom det var så fint väder.

I torsdags hade jag alla barnen hemma hela dagen. Fram till kl. 12 var vi bara hemma och de lekte och hade kul. De här syskonen kan leka själva eller med varandra i flera timmar utan att bli uttråkade så man behöver igentligen inte hitta på saker med dem för de har alltid kul ändå. Men hur som helst så hade jag kollat upp ett djurcenter som tar han om skadade vilda djur där man kunde komma och titta på djuren och få se när de matar fåglarna som bor i en pool. Så vi åkte dit och kollade, jag hade tänkt att vi bara skulle titta när de matade fåglarna men vi stannade i över en timma för barnen ville inte åka därifrån. Efter det åkte vi och bowlade tillsammans med barnens kompisar som också har en Au Pair. När vår timma på bowlingen var över följde alla med hem till oss och de fortsatte leka hela eftermiddagen.

I dag (fredag) lämnade jag killen hos en kompis kl. 11 och jag och tjejerna åkte tillbaka till djurcentret och kollade lite på djuren en stund innan vi åkte vidare mot Sausalito, en liten stad precis vid Golden Gate Bridge. Där finns ett Discovery Museum där barnen kan leka och pyssla. Stället ligger nästan under bron så man har superfin utsikt över den, vattnet och San Francisco på andra sidan. När vi kom hem åt vi mat, killen kom hem från sin kompis och nu har jag slutat.


Helgen kommer bli väldigt lugn för mig. Jag är absolut sämst på att spara pengar och Linn kommer om lite mer än två veckor så jag får inte spendera något, alls. Jag behöver ett stort Lycka Till kan jag lova.     ♥

Ett besök på Svensk mark

Idag firade USA President's Day för att uppmärksamma George Washingtons födelsedag. Därför var min värdmamma ledig och jag behövde inte jobba hela dagen. Hon ville ha min hjälp en stund på morgonen men sen var jag fri. Jag började som vanligt kl. 7.45 men det första barnet vaknade inte förrän kl. 8.10. Det blev i alla fall en lugn morgon för de satt och kollade på TV i över en timma samtidigt som de åt frukost. De var överlyckliga eftersom de inte får kolla på TV på morgonen under veckorna i vanliga fall. Men lite speciellt ska det ju vara när det är lov tyckte jag. När de inte fick kolla längre badade jag tjejerna (satt och kollade på när de lekte i badkaret i 40 min) och killen tog en dusch. Sen klädde de på sig, fixade håret, plockade upp sina leksaker och så var klockan 11 och jag fick sluta.

Familjen åkte in till San Francisco för att äta lunch med värdpappan och jag gick till gymmet. När jag kom hem var det städerskor överallt så det tog ett tag innan jag kunde ta mig in i duschen men när jag äntligen var klar åkte jag ner till Northgate och träffade Elin, Filippa och Linda (en tjej som bor i Sonoma, ca 40 min härifrån). Elin och jag bestämde oss ganska snart för att åka till Emeryville där det finns ett shoppingcenter och framför allt IKEA. Filippa och Linda stannade kvar i Northgate och gick på bio. Både Elin och jag hade satt shoppingförbud på oss själva eftersom vi behöver spara pengar så vi tittade mest. När vi var hungriga åkte vi till IKEA för att äta. Jag trottsade som vanligt köttbullarna och såg enormt mycket fram emot revbensspjällen som de har här. Tror ni inte de är slut när vi kommer dit?! Självklart. Andra gången i rad jag åker till IKEA för att äta det och det är slut. Grymt besviken åt jag lax istället. Jag bestämde mig i alla fall för att inte köpa någon choklad så nu har jag en anledning att åka tillbaka snart igen.



Välkommen till IKEA vad kan jag hjälpa till med?


Får det lov att vara en ost skiva?


Här känner man sig hemma




Nu har jag precis gjort chokladbollar så jag ska snart smaka en. Sen ska jag sova för imorgon blir det fullt ös med tre barn hemma hela dagen.       ♥

En helg med Elin

I går (lördag) tog jag en lång och extremt välbehövlig sovmorgon och gick inte upp förrän strax innan kl. 11. Regnet öste ner så jag och Elin bestämde oss för att åka in till San Francisco och gå på museum. Det finns en hel del att välja på i den staden så vi lämnade det lite öppet för att bestämma vad vi kände för i bilen. När jag hade gjort i ordning mig åkte jag och hämtade upp henne och vi åkte först till en restaurang i San Rafael (en stad på väg in till SF) och åt brunch. När vi fyllt på med energi åkte vi vidare och bestämde oss för att åka till California Academy of Siences som vi båda hört mycket om och som ska vara hur kul som helst. När vi kom dit fanns det inte en enda parkering på flera kilometer (jag skojar inte, det var bilar överallt) och när vi åkte förbi byggnaden såg vi hur kön slingrade sig utanför så vi gav upp den idén och åkte till andra sidan stan där det finns ett Exploratorium. Ett museum där man själv får vara aktiv och testa på de olika utsällningarna. Det var nästan lika svårt att hitta parkering där också men vi kämpade på och skam den som ger sig. Det var ganska fullt där inne också men vi gick runt och roade oss i ett par timmar innan det stängde och vi ville ha middag. Elin hade inte provat Hard Rock Cafe här i San Francisco innan så vi åkte dit. När vi suttit där ett tag kommer det en ensam kvinna och sätter sig ett par bord bort. Där sitter hon och gungar med i musiken medanshon äter och ser allmänt glad ut. När hon ätit färdigt ställer hon sig upp och börjar dansa. Och där stod hon tills vi gick ca 1 timma senare. Hon såg inte full ut och det var inget synligt "fel" heller och servitriserna fortsatte jobba som om inget hade hänt. Jag och Elin fick i alla fall rolig middagsunderhållning. När vi gick därifrån var klockan bara åtta och vad kan två minderåriga tjejer göra en lördagskväll om de inte vill åka hem? Bowla. Så vi bestämde oss för ett ställe i San Rafael som ändå låg på vägen hem. Där skrattade vi åt både oss själva och andra (vissa amerikanare har en väldigt underlig stil när de ska kasta klotet) i en timma innan vi faktiskt åkte hem. I bilen sjöng vi med som galningar till musiken på radion. Tänk vad kul man kan ha.


 
Elin och Jag på Hard Rock Cafe


När vi sitter där upptäcker Elin att hon har en klädnypa där bak på sin tröja.
Hon hänger inte tvätt med klädnypor så någon måste ha satt fast den där under dagen.


Strike!




När jag vaknade runt kl. 10 idag (söndag) sken solen och Elin hade sms:at mig. Ringde henne och vi bestämde oss för att åka tillbaka till SF så jag gick upp men innan jag åkte skypade jag med Mamma. Runt kl. 12.30 hämtade jag upp Elin och vi åkte tillbaka till brunch-stället i San Rafael där jag den här gången åt pannkaka med jordgubbar, banan, nutella, grädde, glass och chokladsås. Himmelskt. Vi planerade att åka tillbaka till Academy of Siences idag eftersom det inte regnade (trodde därför att det inte skulle vara så mycket folk) men när vi kom dit var det precis som igår så vi gav upp och åkte till Ocean Beach och beundrade havet och tog kort. När det började bli kväll åkte vi mot en stadsdel som heter North Beach (den italienska delen av San Francisco) för middag. Idag ville vi prova något helt nytt så vi parkerade och gick runt i centrum ett tag innan vi hittade en restaurang vi föll för. Hela huvudgatan och lite till bestod i princip bara av olika Italienska restauranger så det svåra var att välja vilken av alla vi skulle prova. Vi gjorde i alla fall ett mycket bra val för inredningen var supermysig, servitörerna trevliga och maten underbar. Jag åt för en gångs skull pasta och det var det bästa på länge. Både Elin och jag var jättemätta och trötta och i bilen på väg hem lyssnade vi bara på lugna låtar. 


 
Kort från Ocean Beach

 
Himlen och Havet

 
Den Italienska restaurangen i North Beach




Nu är jag laddad för en ny arbetsvecka. Barnen har sport lov nu så det kommer bli fullt upp. Jag är inte säker på hur vädret kommer bli men roliga saker ska vi allt kunna hitta på. Eftersom jag inte kommer vara ledig på dagarna den här veckan så kan jag inte skypa förrän på lördag.     ♥


San Francisco får finbesök

I tisdags landade mamma och pappas kompisar Eva och Kalle i San Francisco. På lördag ska de bila ner till LA och efter ett par veckor drar de vidare till Hawaii. Så i onsdags när jag lämnat alla barnen i skolan åkte jag in till City och mötte upp dem. De hade med mina ridbyxor, handskar, en skiva med barnsånger, mannagryn och en teckning från min ena bror. Hur bra som helst! Tack för det! Jag träffade dem utanför deras hotell och eftersom jag hade ledigt i några timmar bestämde jag mig för att umgås lite med dem. Så vi tog min bil till Coit Tower, tornet som jag åkte till för någon månad sedan då det var stängt. På vägen dit åkte vi Lombard Street (ett måste om man är i San Francisco) och när vi kom fram till tornet betalade de min biljett upp. Både Eva och jag tyckte det var obehagligt med hissen men vi överlevde. Utsikten var rättså fantastisk men eftersom det ligger lite på kanten av staden såg man inte allt. När vi hade tittat färdigt åkte de med mig över bron och jag tog med dem upp till en utsiktsplats där man ser bron och San Francisco från andra sidan. Där tog vi kort och konstaterade att Golden Gate är stor innan vi åkte till Sausalito, en liten hamnstad precis där bron kommer in. Det är en jättemysig stad med härliga restauranger så där släppte jag av dem så att de kunde ta färjan tillbaka. Jag fick massa kramar och hälsningar hemmifrån och när jag åkte hemmåt för att hämta upp min minsta var jag lycklig.


 
En del av San Francisco


Golden Gate Bridge från Coit Tower




Förövrigt så har regnet kommit tillbaka och det är kallt igen. Det ska tydligen hålla i sig ett tag nu men förhoppningsvis har det vänt tills Linn kommer. När jag hämtade min tjej på dagis idag så kom det fram en mamma när vi var på parkeringen och frågade mig om mitt värdbarn hade lekt ute idag. Jag sa att jag trodde inte det för de var inne när jag kom (vanligtvis leker de ute vid den tiden men är inne om det regnar för mycket). Mamman sa då att hon inte kunde förstå hur de lät de små barnen (3-5 år) leka ute i det vädret (duggregn och 10º varmt). Jag svarade att så länge de har tillräckligt med kläder på sig tror jag inte att det är någon fara. Fick inte riktigt chansen att säga att jag är från Sverige och där leker alla barn ute året runt, vilket betyder 5º och spöregn på hösten och -20º och snöstorm på vintern.
Jag tror barnen i Kalifornien klarar sig, eller?       ♥


På andra sidan jorden

Ville bara tacka dig mamma för ditt mail. Jag läser det om och om igen och kollar på alla bilder du skickade. Det är så svårt att förstå att livet rullar på som vanligt hemma samtidigt som det är självklart. Det känns som om Sverige och USA är två helt olika världar och ibland är det som att jag lever i något slags mellanting. Men det är så kul att få se och höra om vad som händer när jag inte är där.


♥  ♥  ♥


Långledigt betyder massa kul

Det har varit en lång helg men den har varit allt annat än tråkig. Hela värdfamiljen åkte upp till Tahoe för att åka skidor i torsdags eftermiddag. Jag hade fått välja om jag ville följa med och ta hand om den minsta eller vara hemma och ta hand om hunden. Svårt val. Att få bo i ett tyst hus en hel helg tackar i alla fall inte jag nej till. Jag var alltså ledig fre, lör, sön.


Mina värdföräldrar går på en talarserie en gång i månaden. Varje gång kommer det en intressant person och föreläser om något de gjort osv. Februari månads föreläsning var i torsdags och eftersom de inte kunde gå fick jag biljetterna. Jag var överlycklig för personen som skulle föresläsa denna gång var ingen mindre än Dr Robert Ballard, han som hittade Titanic. Jag fick med mig Elin i sista stund så vi åkte dit tillsammans och vi tyckte båda att föreläsningen var bra. Han var en jätteduktig talare och visade massor med intressanta bilder. När det var slut åkte jag och hämtade Sabina vid färjan och vi åkte hem och somnade nästan direkt.



"My greatest discovery is the one I'm about to make"

 

På fredag förmiddag tog jag mig till gymmet en stund medan Sabina väntade hemma. Eftersom jag tvättade håret efteråt fick hon äntligen se mitt hår lockigt (eller naturligt, vad ni vill kalla det). Som hon har tjatat. Hur som helst bröt vi Subway-tradition, åt sallad och glass till frukost/lunch och sen åkte vi till Outletet i Petaluma och köpte skor. Dock hittade vi inte så mycket som vi hade tänkt oss så vi åkte till Northgate och shoppade lite mer. När vi kom hem kollade vi på Mysteriet på Greveholm tills Sabina somnade och datorn dog. Till middag åt vi hemmalagade hamburgare och sen sjöng vi godnattsånger för hunden.



Frozen Yoghurt, Såklart!



Det blev ingen Subway på lördagen heller utan vi åt frukost hemma. Sen åkte vi till Northgate igen där vi mötte upp Elin för ännu mera shopping och lite lunch. På kvällen var det dags för tjejmiddag. Det är ju inte varje dag någon är ensam hemma så man får ju ta vara på tillfällena. Vi var totalt 7 au pairer och vi hade en supertrevlig kväll. Vi lagade Tacos tillsammans, pratade, lekte lekar, sjöng karaoke och lite till. Sabina, Elin och Paulina sov kvar medan Karin och Filippa sov hos Filippa och Josefin åkte hem till sig.
 


Vissa kämpar med att lista ut hur vinöppnaren fungerar
andra har bättre saker för sig, som att ta kort på sig själva t.ex.



Söndagen blev en riktig slappardag. De som inte sovit över kom tillbaka vid lunchtid och vi la oss alla i soffan och kollade på Remember the Titans. En av världens bästa filmer! Efter den spelade vi Eliot med rikigt svåra kategorier och när värdfamiljen kom hem igen åkte alla utom Elin hem. Vi hade nämligen Au Pair möte så gjorde iordning oss och åkte iväg på det. Det var trevligt att se lite nya människor och lyssna på våra sköna LCC'er. Vi träffade en ny Norsk tjej som kom i fredag och hon var jättetrevlig. Jag blir bättre och bättre på att förstå Norska men Danska är fortfarane omöjligt. När mötet var slut åkte jag och Elin och åt middag innan jag skjutsade hem henne. Barnen sov när jag kom hem så jag pratade lite med mina värdföräldrar och sen gick jag upp till mig för en tidig kväll.
 


Den ena steker pannkakor till frukost, den andra skrubbar köksön
så jobbar riktiga Au Pairer



Nu har regnet kommit tillbaka till San Francisco och en ny arbetsvecka har precis startat. Men tiden går fort.
Självklart saknar jag er alla och jag hoppas att ni har det bra hemma med.    ♥


Det hemska Au Pair-livet

För ett par dagar sedan upptäckte min värdpappa att den bilen jag kör på dagarna hade en stor spik i ena däcket. Så igår när jag bara hade den minsta tjejen hemma tog jag bilen till däckverkstaden för att få det fixat. Vi lämnade in bilen runt kl.12 och de lovade att det inte skulle ta mer än en halvtimma att få det gjort och att de skulle ringa så fort de var klara. Jättebra! Men, vad gör man med en 3:åring på ett utomhus-shoppingcenter med bara tråkiga affärer? Äter Frozen Yoghurt! Det är som mjukglass fast det är fryst yoghurt och så kan man välja bland massa olika smaker och ännu mera olika toppings som frukt, bär, godis, nötter osv. Så vi köpte varsin bägare med yoghurt och frukt och satte oss i solen på en stenmur. Där hade vi väldigt intelligenta samtal i 40 minuter tills hon, som äter långsammare än en kossa, hade ätit upp och ville leka vid fontänen. Så jag satt kvar och tittade på när hon hoppade runt på stenarna och doppade fingrarna i vattnet. Efter en stund gick vi tillbaka till däckverkstaden och kom fram precis när bilen var klar.



Jordgubbssmak med mango och jordgubbar



Resten av dagen flöt på precis lika bra, alla barnen var på extra bra humör, och jag med, och på kvällen var det dags för Afro Dans med Elin. Så hemskt är det att vara Au Pair.      ♥


Solen skiner, och så gör våra leenden

Den här helgen har varit de varmaste dagarna hittills i år. Redan på morgonen var det 20 grader och när jag och Sabina åt vår frukost på Subway (vem är förvånad?) på lördag förmiddag var det redan alldeles för varmt i solen. Men vem klagar? Det kunde inte bli mer perfekt för vår plan var att köpa med oss lite snacks och lägga oss på en filt i Golden Gate Park för lite häng/spel/solandes. När vi ätit och köpt med oss lite frukt och annat gott gick vi till bilen och tog ner taket. Jag har ju lärt mig hur man gör nu så vi behövde inte stå i 40 min på parkerningsplatsen utan att lyckas. När vi var coolast i stan' körde vi mot Golden Gate och San Francisco medan vi sjöng med i alla låtar på radion. Lycka!

Väl inne i parken spred vi ut oss på vår stora filt och väntade på Paulina och Karin som kom in med tunnelbana från andra hållet. Solen stekte och vi lyssnade på musik på mobilen eller på de som tagit med en gitarr och satt och spelade/sjöng, spelade spel och satt och pratade. Där låg vi hela dagen och när solen gick ner hade vi inte riktigt någon plan för vad vi skulle hitta på. Men jag var hungrig så jag tog med de andra till Ocean Beach och Cliff House som är en restaurang i ett stort vitt hus som ligger på klipporna med utsikt över havet och solnedgången. När vi kom fram gick solen precis ner så vi stod och beundrade allt det vackra en stund. När vi stod där såg vi en grotta lite längre ner i en dal så vi bestämde oss för att se vad det var. Utan en tanke på mat gick vi ner och såg oss omkring en stund innan det blev så mörkt att man inte längre såg något. Då skjutsade jag de andra till tunnelbanan innan jag själv åkte hem och ungicks lite med mina värdföräldrar innn jag gick och la mig.



Det finns få saker som är godare än jordgubbar


Härliga människor!


Sabina är mitt uppe i Eliot, vårt nya tidsfördriv


Jag älskar sommar och sol


Träden vid stranden har blivit lite sneda, förmodligen för att det blåser så mycket


Vad finns vid horisonten?


Där nere ligger grottan vi gick till


Karin vid öppningen


En vacker solnedgång och en klippa som har ett hjärta i sig





På söndagen vaknade jag till en av de viktigaste amerikanska dagarna på hela året. Det var Super Bowl Sunday och Pittsburghs Steelers spelade mot Green Bays Packers. Lite hastigt kvällen innan hade jag bestämt att jag skulle på en Super Bowl fest i Berkeley med den nordiska klubben vid Berkeley Universitet. Så jag gjorde iordning mig, chockades igen över hur varmt det var redan på förmiddagen, och åkte mot Berkeley där jag mötte upp Paulina, Karin och tre andra tjejer. Vi åt först lite lunch på ett italienskt café där de hade supergoda, men rättså speciella, pizzor. Festen var hemma hos ordföranden för klubben och han bodde tillsammans med några andra i ett hus. I trädgården hade de grillen igång hela dagen och alla skulle ta med sig det de ville grilla så vi gick och köpte med oss lite saker innan vi åkte dit. Vi var där runt två och matchen började en timma senare så vi hade tid att mingla runt lite. Stämningen var på topp, alla var trevliga och det var 25 grader i skuggan. Hela trädgården var full med folk, förmodligen över 100 personer, och det luktade gott från grillen. Hur underbart som helst. De hade satt upp en stor projektorduk där de visade matchen och så fanns det högtalare lite här och där så alla kunde höra. Vi gick runt och pratade med folk så vi såg ungefär en tredjedel av matchen. Jag var ju trotts allt tvungen att ha lite koll eftersom jag var med och spelade på matchen. Vann tyvärr inget men det var kul ändå.

När allt var slut framåt åtta på kvällen åkte vi ner till Downtown och åt mat på en sportbar. Alla tog samma sak, Spaghetti Bolognese, och ingen tyckte om det. När vi suttit och petat i maten ett tag bad vi om notan och servitrisen frågade om vi inte tyckte om det. Vi svarade lite halvt att nej inte speciellt. Efter en liten stund kommer kocken ut och frågar varför vi inte tyckte om det. Och sen stod han där och pratade om hur känd han är för sin bolognese och att det är riktiga italienska smaker osv. Jaha, som om vi skulle tycka om det då. Hur som helst behövde vi inte betala för maten eftersom ingen ätit speciellt mycket så det var ju snällt. Jag kan bara säga att dit går vi inte igen. När vi skrattat åt situationen en stund sa vi Hej Då och alla åkte åt var sitt håll.



Jag och Karin i Downtown Berkeley


Det här var all mat och dricka vi tog med oss


Här är spelet de hade hittat på. Man fick köpa en ruta för $5, jag köpte två,
och sen randomiserade de rutorna från 0-9. Efter varje kvart av matchen kollade man på
sista siffran i ställningen (t.ex. 17-21 = 7 och 1) och den som hade den rutan vann pengar.
Priset var mellan 50-350 dollar beroende på vilken kvart man vann. 


En del av trädgården och lite folk. I tältet är TV-skärmen



Nu hoppas jag bara på att vädret fortsätter att vara så fint. Min värmamma säger att det förmodligen vänder snart så vi får väl se. Det blir kul i sommar när det är 40 grader varje dag istället.      ♥


Dagen började tidigt och slutade bra

Det var ungefär 3 månader sedan sist men nu har jag gjort det igen. Klockan 05.50 imorse ringde klockan och jag gick upp. Min värdmamma hade nämligen lurat i mig att det är kul att gymma på morgonen och att man mår så himla bra efteråt. Så kvart över sex var vi på gymmet. Det tar oss två minuter att gå till YMCA där vi tränar så jag har igentligen ingen ursäkt till att jag inte varit där sedan Thanksgiving. Pinsamt, men sant. Jag brukade köra lite pass då och då men de var inga roliga så jag slutade och eftersom jag aldrig gymmat på riktigt med maskiner i hela mitt liv har jag inte velat gå dit. Men min värdmamma var en bra lärare/tränare så jag gick en halvtimma på en crosstrainer och sedan körde vi rygg och magmuskler. Jag var faktiskt väldigt stolt över mig själv när jag var klar, fast mest över att jag lyckades ta mig ur sängen så tidigt, så nu har jag lovat mig själv att göra det varje fredag morgon eftersom jag har dans på tisdagar och onsdagar. Jag går ju också ut med hunden en timma varje kväll samtidigt som jag lyssnar på ljudböcker. Det är lite kul att hon har börjat följa efter mig vart jag än går när klockan börjar närma sig sex för då vet hon att det snart är dags att gå ut.

Annars så har dagen varit bra. Jag skypade lite med mamma och pappa i förmiddags och när jag hade hämtat alla barnen så åkte vi till "The Dinosaur Park" där de sprang runt i några timmar. När jag slutade så åkte jag och hämtade upp Sabina som precis kom med bussen från Palo Alto. Nu har vi just kommit hem från BJ's där vi åt mat och hon väntar otåligt på att jag ska bli klar så vi kan spela spel. Vi hittade något om katastrofer för barn över åtta år som vi tänkte prova. Imorgon åker vi in till San Francisco och spenderar dagen i Golden Gate Park. Det är iallafall planen men vi vet ju hur det brukar bli med dem.




Jag älskar dressing så jag var rättså lycklig när jag fick tre extra skålar


Glädjerus

För jag är lycklig, för jag är lycklig, för jag är lycklig hela långa veckan uuuuuut!


Idag bestämdes allt. När, var och hur. Kan ni gissa? Förmodligen inte så jag kanske bara ska säga vad det är som får mig att studsa upp och ner på samma ställe och vandra runt med ett stort flin trots att jag har huvudvärk. Linn kommer på besök! Det är en av mina äldsta vänner och det ska bli så sjukt kul att ha henne här. Vi pratade om det redan innan jag åkte och bland det första jag frågade min värdfamilj när jag kom hit var vad de tyckte om att jag hade besök. De sa redan från början att de tycker det är kul när vänner och familj vill komma och hälsa på så det har aldrig varit några problem för dem. Så för ungefär en månad sedan började jag och Linn på allvar prata om att hon skulle komma och nu har hon tagit ut semester och köpt flygbiljett. Hon kommer hit söndagen den 13:e mars och åker hem torsdagen den 24:e mars. Eftersom jag har världens bästa värdfamilj så har jag fått ledigt torsdag kväll till tisdag morgon då de åker upp till Tahoe igen. Det ger oss en långhelg att göra vad vi vill och vi har redan lite planer. Los Angeles med Hollywood och Universal Studios är nästan bestämt. Förmodligen bilar vi dit längs med kusten. Utöver det finns det massor med saker som jag vill visa Linn här i San Francisco så jag har lovat att göra en plan så fort som möjligt. Jag kan inte vänta tills jag hämtar upp henne på flygplatsen. Hur kul kommer vi inte ha?




♥     ♥     ♥


Zumba

Igår kväll hade jag min andra lektion. Den här gången var det fler unga med på passet och jag tror att vi var 6 Au Pairer. Läraren är en man i 35-års åldern, jag kan inte bestämma mig för om han är bög eller inte men lite åt det hållet. Han har tränat kända balettkompanier och har Zumba certifikat så han var jätteduktig, rolig och ledde klassen hur bra som helst. Efter halva passet var jag helt slut men jag ville inte sluta för det var sjukt kul. Vi körde järnet i över en timma och de spontana amerikanarna gjorde glädjetjut och andra ljud när vi gjorde snabba eller jobbiga steg. Då kände man sig lite svensk. När jag kom hem hade jag ont i hela kroppen så jag trodde inte att jag skulle kunna gå ner för trapporna i morse men jag känner ingenting idag. Konstig det där för när jag var mindre fick jag alltid träningsvärk. Om ni har chans att träna Zumba på riktigt med en riktig Zumba-instruktör så gör det. Jag ser verkligen fram emot nästa vecka.     ♥



 

Det är varmt

Vädret är helt underbart! Det är 21° i skuggan och solen steker. Jag behövde inte ens ha jacka i morse när jag skjutsade barnen till skolan.

Hur som helst så åkte jag ner till Northgate på min lediga tid idag. Där hittade jag en jättesöt kjol och ett par nya träningsbyxor. H&M såklart. Efter en stund kom Elin och Mathilda från Sverige som precis har flyttat hit. Vi strosade runt en stund och sedan satte vi oss på BJ's för lite lunch. Vi var de första där inne och vår servitris var övertrevlig. Varenda gång hon kollat så att allt var bra (vilket var en gång var 5:e minut) så sa hon "My pleasure". Visst, det är hennes jobb, så kul kan det inte vara! Maten var iallafall jättegod, som vanligt på BJ's, och jag hade trevligt sällskap så det var inte alls synd om mig.

Nu sitter jag och svettas i mitt rum och jag kan inte öppna fönstret för det är ännu varmare utomhus. Hur ska det här bli i sommar? Jag borde köpa mig en solhatt.



En bild från dammen vi åker till för att mata fåglarna


Afro Dans

Nu har jag gjort min första lektion på College här i USA. En timma och tjugo minuters Afro Dans och kursen är varje tisdag fram till 15e mars. Eftersom det var första gången gick vi igenom väldigt mycket grunder men läraren lovade att det blir mer fart ju längre vi hållit på. Men jag tror trots allt att jag kommer ha träningsvärk i axlarna imorgon. Elin, som jag tar kusren med, och jag hade tänkt att det här var vår stora chans att skaffa lite amerikanska vänner. Vissst, om vi vill umgås med 60+ tanter så! Vi var absolut de enda över 30. Men det var kul ändå. I morgon blir det Zumba.    ♥


RSS 2.0