Två månader kvar!

Idag är det exakt två månader kvar och jag är sååå taggad! Vill åka imorn! Men det skulle i och för sig vara en smula omöjligt eftersom jag fortfarande inte har tagit itu med den förskräckliga visumansökan. Kanske imorgon? Om det inte är fint väder... Gud så oansvarigt Sara.

Jag har i alla fall inhandlat lite presenter men shopping är ju lite av en specialité för min del så det var ju inte särskilt betungande. Men det här var ju bara början så vi får se vad jag hittar på sen. Det är ju lite svårt att veta vad man kan köpa, vill ju inte komma med något som de redan har fått från en annan Au Pair tidigare.



Det blev alltså lite polkaklubbor från Gränna åt barnen och en jättefin glastulpan från KostaBoda. (Den är större än den ser ut på bilden). Tror ni att jag har semestrat lite i Småland eller? Jo men visst. Passade också på att invester lite för framtiden på Orrefors (jättefina glas) och present till mamma (men vad kan jag inte avslöja ifall hon skulle hitta hit).

Jag har också bestämt tid för min Skypedate med familjens nuvarande Au Pair. På fredag kl 16.00 ska vi prata lite och hon har lovat att gå runt med datorn i huset så att jag får se allt. Längtar!

Imorgon har jag tänkt att jag ska betala och beställa polisregisterutdrag. Man måste nämligen betala innan de skickar något till en så det får bli att öppna stora plånboken igen då. Jag ska också spendera några timmar i telefon kö (antar jag) för jag ska ringa till Skatteverket och beställa ett personbevis 120. Fråga mig inte vad det är för det vet jag inte själv men min kära Hanna som åker till Manchester om några dagar för att jobba och plugga har nygligen beställt ett sånt och hon sa att det var ganska enkelt och att det var gratis. Det hurrar vi för!

To be continued...


Förberedelser 1.0


Åh nu startar karusellen.. Har fått hem massor med papper och böcker från CC som ska läsas/fyllas i/skickas in.

I förrgår började jag min jakt på den billigaste hälsoundersökningen vilket snart visade sig vara ett projekt dömt att misslyckas! Jag har nu spenderat tre dagar med att ringa runt till olika vårdcentraler och för varje nytt ställe fick jag prata med en väldigt sympatisk telefonröst som sa: "Hej och välkommen till xxx-vårdcentraaal. Tyvärr finns det inga lediga telefontideeer. Vill du ändra din tid, tryck 1. Har du akuta besvär, ring vår jour mottagniiing. Tack för samtaleeet." Det är väldigt illa att jag kan hela detdär utantill! Men efter att jag blivit hänvisad till samma person tre gånger (en person som redan första gången sa att han inte hade en aning och hänvisade mig till andra personer) tog han saken i egna händer och kollade upp priset. Efter 2.5 timmar ringde han upp mig och kunde berätta att vårdcentralerna i Örebro län tar 625 kr. Capio, som jag fick tag i på en gång därför att de har en beundransvärd organisation, tar 1050 så mina ansträngningar besparade mig 425 kr. Som hittat!

Jag har också fått låna världens bästa grannes kopiator och lyckats kopiera mina slutbetyg och jag har gjort ett personlighetstest med frågor som: "I like being with all kind of people" "I could live anywhere and enjoy life" "I can function in siutuations where things are not clear". Man skulle gradera hur väl påståendet stämmer in på en så jag hoppas att Amerikanska staten inte kommer fram till att jag är ett psykfall och låser in mig på hispan!

Jag vågade mig till och med att ta en titt på ett av visumformulären men det var läskigt så jag stängde av och drog täcket över huvudet.



Det här är alla papper och böcker som jag fått av CC


Visst lovade jag att lägga upp min To Do-List? Rätt! Och jag är väl en kvinna av mina ord så här är den:

¤ Göra och skicka in personlighetstest  [/]
¤ Beställa och skicka in polisregisterutdrag  [ ]
¤ Kopiera och skicka in slutbetyg  [/]
¤ Göra och skicka in hälsoundersökning  [ ]
¤ Fylla i alla visumhandlingar (jag vill inte)  [ ]
¤ Åka till Ambassaden  [ ]
¤ Gå på förberedelsemötet  [ ]
¤ Beställa en kallender  [ ]
¤ Beställa personbevis 120  [ ]
¤ Göra Pre-departure Workbook  [ ]
¤ Göra Prepare for your year boken  [ ]
¤ Boka resa och övernattning i Sthlm  [ ]
¤ Köpa en stooor resväska  [ ]
¤ Göra packlista (kill me!)  [ ]
¤ Köpa datorväska  [ ]
¤ Beställa internationellt körkort  [ ]
¤ Säga upp telefontjänster hos Telenor  [ ]
¤ Prata med Swedbank (hoppas dosan funkar i USA)  [ ]
¤ Växla pengar (även om alla kommer vara slut vid det laget)  [ ]
¤ Köpa presenter till värdfamiljen  [ ]

Ja man kan väl utan att överdriva säga att jag har saker att göra. Huhuhu.. Det får bli att låsa in sig i en källare tills allt är klart.
Ses om några veckor!

 


Nu är det på riktigt!

Åh det har hänt såå mycket och jag är en såå dålig människa som inte har skrivit om det här, 
eller iallafall lite lat.


De flesta som läser den här bloggen vet väl kanske redan men för er andra ska jag ta det från början...
Jag började som sagt med en ansökan till SI eftersom jag tröttnat på att vänta på en ny match men medans jag satt med den så plingade det till i min mailbox och vipps så hade jag en ny familj. I samma stund som jag läste igenom deras ansökan så kände jag att det var den bästa match jag hade haft så jag ringde till CC och sa att jag jättegärna ville prata med dem. Men det dröjde en vecka innan de ringde och alla ni som är/har varit i matchningsprocess vet ju hur det känns! Typsikt nog kunde jag inte prata då för jag skulle precis åka iväg till jobbet men jag bad tjejen på CC säga att jag var väldigt ivrig att få prata med dem och att de gärna fick ringa nästa dag. Och det gjorde de. Fick först prata med mamman som var jätte trevlig och sa massa bra saker. Det kändes verkligen bättre och bättre för varje minut. Hon gav mig också mailadressen till deras nuvarande Au Pair så att jag kunde prata med henne om hennes upplevelser och uppfattningar. Dagen efter ringde pappan och han var helt underbar och det kändes, om möjligt, ännu bättre. Så jag mailade till deras Au Pair som var jättetrevlig och bara hade bra saker att säga. Hon kunde verkligen inte ha svarat bättre på alla mina frågor så efter en vecka hade jag bestämt mig. Jag ville åka dit! Samma kväll ringde mamman igen och frågade om jag hade fler funderingar och jag förklarade att detta var den bästa match jag haft och enligt min mening kunde det inte bli bättre. Då sa hon: "Ja i så fall så vill vi välkomna dig som vår Au Pair till hösten". iiiiihhhhh!!

Det här innebär att jag flyger från Arlanda den 27 September för att tillbringa några dagar i The Big Apple och åker sedan vidare till Novato, CA som ligger en halvtimmes bilfärd från San Francisco. Där kommer jag bo hos den bästa familjen i hela USA i ett helt år, minst, och ha The Time Of My Life.

Ni kanske vill veta va det är för människor jag ska till?
Det är Mamman som kommer från Sverige och pappan som kommer från England. Mamman åkte till USA som 19:åring för att vara Au Pair och blev kvar där men de har bott i USA i 16 år. De har tre barn, en pojke på 7 och två flickor på 5½ och 3 plus en hund. De bor i ett hus i ett fint, typiskt Amerikanskt, villaområde. Och har väldigt nära till havet men det finns också en pool på gångavstånd. Jag kommer att få ett rum med TV, DVD, stor säng och lite annat och jag kommer att få köra en Bubbla. De har haft 4 Au Pairer innan och den som jag har pratat med kommer att vara där med mig den första veckan för att introducera mig för allt och alla vilket känns jättebra verkligen!

Nu har jag bara en miljon saker och lite till som ska fixas innan jag kan åka. Jag gjorde faktiskt en lista som jag tänkte lägga upp här så att alla kan tycka lite synd om mig.. Nej då, jag är en lycklig människa!

Nedräkningen har börjat..  Woohoo!  :D


RSS 2.0