11 månader

Vad hände? Vem snabbspolade men glömde trycka på play igen? Det finns ingenting i min kropp eller hjärna som säger mig att det faktiskt stämmer, att jag har varit här i 11 månader. Men eftersom kalendern säger att det är den 27:e Augusti idag så får jag väl tro på det. Och då betyder det att jag bara har en enda liten ynka månad kvar i denna familj, i San Francisco. Och sen då? Jag har ingen aning om var jag ska sen. Var jag kommer bo om en enda liten ynka månad. Det är lite läskigt.    


 
Min verklighet och min dröm

♥ ♥ ♥


SF Giants

Igår kväll var jag på min första baseball match. SF Giants tog emot Huston, Texas, hemma i AT&T Park. Vi tog färjan direkt in till arenan och hade jättebra platser. Emma som gått på baseball innan förklarade alla regler så jag hängde med i vad som hände. Tyvärr förlorade Giants men det var sjukt kul ändå. Arenan var fulsatt, 41 115 pers, och stämningen var på topp. Vi åt hamburgare med vitlökspommes och skrek när alla andra skrek, buade när alla andra buade och sjöng med i Sing-a-Longen. Och vad är väl en Amerikansk match utan en Kiss Cam?


På färjan in till San Francisco

 
Man åker förbi fängelset San Quentin som är det enda fängelset i Kalifornien som
fortfarande har dödsstraff. Där sitter alltså några av landets farligaste män.
Vi åkte också under Bay Bridge och som tur var blev det ingen jordbävning
så den ramlade inte ner i huvudet på oss.



Utanför Arenan


Man ser inte planen men det viktigaste är ju att vi är med...


Skrämen där allt viktigt spelades upp

 
Giants maskot och spelarna precis innan matchstart


Precis innan det var slut ställde vi oss vid utgången så att vi inte
skulle behöva vänta på alla andra 40 000 pers.
Vi satt precis under där det lyser vitt till höger.


Varför skulle någon kasta ett slagträ?


Utanför arenan när matchen var slut. Och där står färjan och väntar.



På tal om match så ringde jag och sa Nej till familjen med de "gamla" barnen eftersom jag inte kan vänta i en vecka på en familj som inte hör av sig. Så nu är jag matchlös och kommer förmodligen inte få en ny förens kontoret öppnar igen på måndag. Kul.     ♥  ♥ 


Ensam hemma

Familjen hade hyrt ett hus på Stinson Beach så de åkte hemmifrån i fredags kväll och kom hem i söndags kväll. Så det var bara jag och hunden hemma. Eftersom alla är borta eller har besök från Sverige just nu stannade jag hemma i fredags med två hyrfilmer. På lördagen träffade jag Finska Elli och Schweiziska Marina. Vi shoppade lite, åt lunch och sen åkte vi hem till mig och kollade på film och åt pizza med en till Schweizisk tjej. På söndagen åkte vi och 10 andra au pairer från The Bay Area till Waterworld i Concord som ligger ca 40 min härifrån. Det började bra då Elli och Sarina tillsammans lyckades låsa in bilnycklarna i bilen precis när vi kommit fram. Men det löste sig bra när vi fick tag på AAA som kom och öppnade bilen åt oss och tog minimalt betalt. Supersnabba var de också. Vi hade en jättebra dag och avslutade med middag på Cheesecake Factory med bl.a. en ny Svensk tjej.


Min första sushi, någonsin

 
Marina och Elli


Bilen är upplåst och alla är glada



Jag har också två matcher att berätta om. Förra veckan hade jag en familj med ett barn på 4 år, 25 min från NYC. De fanns på mitt konto i tre dagar men eftersom ingen hörde av sig försvann de automatiskt i lördags eftermiddag. På måndag morgon hade jag en ny familj. Tre barn på 21, 19 och 15. Tydligen bor 21-åringen i Chile. De bor 40 min från NYC och jobbet går mest ut på att köra barnen. Visst, barnen är lite väl gamla och jag vill ju inte bli en uppasserska för bortskämda tonåringar men jag är ändå inte säker på att jag tycker att det är så hemskt. Jag vill nog ge dem en chans att berätta varför de behöver en au pair. Alla jag pratat med skriker NEJ. Min värdmamma skrattade och sa att det måste vara något fel. Jag har i alla fall väntat i två dagar nu och inte hört något så de får en dag till på sig att höra av sig och sen går jag vidare.     ♥  ♥  ♥


Mamma och Marcus - Del 7

De två sista dagarna tog vi det väldigt lugnt. På måndagen sov vi ut eftersom vi kom hem efter kl. 2 på natten efter över 6 timmars körning från LA. När vi äntligen var uppe på benen körde vi till Vacaville, outletet som vi var till den första dagen. Där shoppade vi loss i alla möjliga affärer och vi fick med oss en hel del hem. Efter det åkte vi till Six Flags och Marcus var överlycklig eftersom vi inte hade sagt något om det till honom. Där åkte vi karuseller och såg på några shower och sen åkte vi hem.

På tisdagen åkte vi in till City en sista gång. Shopping runt Union Square var det som gällde och så avslutade vi med middag uppe på Cheesecake Factory. Vi var hemma relativt tidigt så att Mamma skulle hinna packa allt. Det blev en chock när vi vägde väskorna men de klarade sig precis med vikten. Det är inte svårt att shoppa loss i USA! Tyvärr blev det inte en enda bild tagen den dagen.

Onsdagen gick väldigt fort och vi lämnade huset redan kl. 11 och körde till flygplatsen. Jag hjälpte dem att checka in och sen blev det kramkalas vid säkerhetskontrollen där jag var tvungen att lämna dem. Jag stod där och titta på när de lämnade väskorna och självklart pep det om Mamma men det gick bra tillslut. Det var sista gången jag såg dem för ett år och nästa gång är jag på Svensk mark tillbaka till ett liv som jag lämnade nästan två år tidigare. Det känns konstigt.


 
En alligator och en Berg-och-dal-bana sopm gjorde looper och åkte baklänges

 
Något som snurrade runt


Vi prövade Funnel Cake som tydligen är väldigt amerikanskt.
Lite som en stor voffla med jordgubb-/chokladsås, glass, grädde och massa socker.



Marcus träffade figurer från Looney Tunes


Solnedgång över Six Flags. Sista bilden från våran semester.



Det var allt. Vem kommer och hälsar på mig nästa gång?     ♥  ♥  ♥

Mamma och Marcus - Del 6

På lördagen spenderade vi över 12 timmar inne på Disneyland och det var magiskt. Allt var så himla fint gjort. Det fanns karuseller och andra åk och köerna var inte alls så farliga. De gjorde flera olika shower, den bästa var en som spelades på en ö ute i vattnet medans en projektor spelade upp en film på vatten som sprutades ur marken. (Omöjligt att beskriva men sjukt häftigt). Det fanns affärer och andra mysiga hus. De sköt fyrverkerier sent på kvällen och det snålades inte kan jag säga. På huvudgatan gick det en jättefin parad flera gånger om dagen och överallt gick det runt figurer från filmerna. Som sagt, magiskt! Det stängde kl 12 på natten och vi var tillbaka på hotellet efter kl. 1.


Disneyland


Ett litet torg, Disneyslottet längst bak och massa affärer på sidorna


Toy Story attraktion och en mystisk dörr i Musse Town


Inne i ett framtidshus och pinocchio-valen


Ubåten som gick under vatten och visade en Hitta Nemo-show


Musse - Lejon Kungen


Prinsessor


Tingeling - Mary Poppins


En älg utanför ett sagoslott


Musse Town


Svärdet i Stenen och Disney slottet i bakgrunden


En parad som gick på vattnet


I kön till Star Tours


Star Wars attraktionen som var i 4D. Så jäkla bra!



På söndagen sov vi lite längre, i allafall gjorde jag det. Mamma och Marcus gick ner till poolerna innan frukost. När vi ätit chekade vi ut och åkte raka vägen till Hollywood skylten. Där posade vi bland alla andra turister och trotts att det var molnigt var det sjukt varmt. När vi tyckte att vi var klara åkte vi nerför bergen till Hollywood. Där strosade vi på The Walk of Fame, spanade tjänor, kollade avtryck utanför Chinese Theatre, gick på Madame Tussauds, åt mat på California Pizza Kitchen och handlade Hollywood tröjor (såklart). Tiden gick som vanilgt jättefort och innan det blev alldeles för sent åkte vi till Santa Monica Beach och badade i havet. Jag var helt chockad över hur varmt det var i vattnet jämfört med stränderna här uppe. Vi hoppade lite i vågorna i några timmar innan det var dags att sätta sig i bilen och köra 6 timmar hem till Novato.


Hollywood skylten


LA i bakgrunden


Marcus


Marcus träffade en Star Wars figur på The Walk of Fame


Utanför Chinese Theatre. Judy Garland och Marilyn Monroe


Mickey Mouse - Greata Garbo


Ingrid Bergman


Vi träffade Obama


Marcus poserar


Mamma träffade några idoler


King of Pop


Life is like a box of Chocolates


Look-alike?


Vi "hänger" med Spider Man


Hollywood


Santa Monica Beach




Fortsättning Följer...
♥  ♥  ♥

Senaste Nytt

Jag fick en ny match i måndags och av någon anledning ringde CC mig innan för att prata om familjen. Det har aldrig hänt innan. Tyvärr missade jag det men efter att jag hade lyssnat av meddelandet de lämnade ringde jag tillbaka men då hade den tjejen redan gått hem så jag sa att jag var intresserad av familjen och att de gärna fick höra av sig. Nu har jag väntat i två dagar och inte hört ett ord och eftersom min tid rinner iväg och det inte var något som som verkade extremt bra med familjen så ringde jag nyss och sa att jag ville gå vidare. Nästa!


Jag slänger in ett bok tips också eftersom Sabina gett mig smeknamnet Sara "No-life" Wallin för alla böcker jag läser. Jag läste precis första delen av The Hunger Games och den var jättebra. Lite som Twilight fast inga vampyrer. Jag som alltid varit så himla mycket emot sånna typer av böcker. Men bra var den i alla fall och ikväll åker jag till Target och köper andra delen. Värmamman betalar eftersom hon vill läsa dem efter mig.     ♥  ♥  ♥



Mamma och Marcus - Del 5

Här kommer första delen på LA-resan...


På torsdagsmorgonen hämtade vi ut bilen på Hertz i Novato och åkte genast söderut. Första stoppet var Gilroy Premium Outlets, för vem kan få nog av shopping? När bilen var full med påsar åkte vi vidare till Santa Cruz och badade lite i havet innan vi åkte ut på Hwy 1 och följde kusten ner till Monterey. Där checkade vi in på vårt motell och sen åkte vi ner till Downtown Monterey och gick runt. Helt underbart mysigt men väldigt "turistigt".

 
Mat på Applebee's


Santa Cruz Boardwalk med karuseller, sand strand och stilla havet


Sverige!

 
Marcus och Mamma på stranden i Santa Cruz


Monterey


Ett mysigt hotell/restaurang 


Cannery Row, huvudgatan i Monterey


Nästa morgon packade vi ihop oss och åkte vidare längs kusten med ett stop vid Hears Castel där vi åt lite lunch. Tyvärr var vårt schema för tajt för att vi skulle hinna med en tur upp till själva slottet men vi kunde kolla på bilder och olika utställningar så vi var nöjda ändå. Vi hann också med ett stop i Santa Barbara som hade ett jättemysigt centrum och en jättefin strand. Bada? Ja! Därifrån åkte vi ända till LA och checkade in på Hotellet. Marcus och jag badade lite i poolerna som fanns och sen gjorde vi i ording oss för en kväll på Sunset Strip. Jättegod kinamat men tyvärr inga kändisar i sikte.


Friskluftspaus på Hwy 1. Är vi förvånade över dimman?


Suddig bild från bilen

 
Helt plötsligt skriker Mamma att jag ska stanna för hon såg sjölejon. Men nej, det var elefant sälar.
Jag har aldrig sett något liknande, de gjorde underliga ljud, ålade konstigt och stank något frukansvärt.


 
Hearst Castel

 
Santa Barbara

 
Sunset Strip i Hollywood

 
Marcus lär sig att äta med pinnar på kinarestaurang



Fortsättning följer...
♥  ♥  ♥

Lite smått och gott

Jag känner att jag är skyldig er en uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu.

Förra helgen kom Emmas Tyska kompis Karina och hälsade på i några dagar. Hennes au pair år i New Jersey hade precis slutat och hon reste runt i några veckor här i Kalifornien innan hon åkte hem så jag och Emma tog med henne på sightseeing inne i San Francisco. Bl.a. åkte vi upp till Twin Peaks där jag var med Mamma och Marcus. Problemet var bara att dimman precis hade rullat in och låg tjock över hela berget. Man såg inte toppen nerifrån och man såg defenitivt ingenting uppifrån. Ni kan ju jämföra själva:

 
Jag sitter på exakt samma ställe

 
Detta är dimman San Francisco är känd för


Vi avslutade dagen med att åka till Palace of Fine Arts, ett jättefint museum



I onsdags åkte värdföräldrarna till Prag för lite minisemester. De kommer hem på måndag och eftersom jag inte får jobba så mycket körde jag barnen till San Jose, ca 2 timmar härifrån, där deras släktingar bor. Långledigt och ensam i huset med andra ord. I torsdags gjorde jag massa ärenden och hann också med en lunch med Svenska Sofie som bor här. I fredags gick jag på massage och det behövdes verkligen, massösen tryckte ut mina knutar med armbågen. Smärta. På kvällen var vi 5 tjejer som åt mat och spelade spel hemma hos mig. Karin och Sabina sov över och på lördagen träffade vi våran Mary Kay konsulent och handlade lite nödvändigheter. (Är det någon där hemma som vill ha något från Mary Kay så säg bara till. Det är mindre än halva priser här i USA). Efter det åkte vi ner till Sausalito och åt brunch med utsikt över vattnet och San Francisco. De var dock tvugna att åka hem ganska tidigt eftersom Sabina skulle jobba. På kvällen blev det utgång på Broadway inne i City med Emma och Elli. Lika kul som vanligt!

 
Grillmonster - Sällskapspel, seriösa grejer

 
Jag och Karin - Vattnet och (självklart) dimman

 
Smile


Det var ett tag sen jag berättade om min matchningsprocess också. Jag har haft tre matcher sen jag skrev sist. En familj som aldrig hörde av sig. En familj med tvillingar på 2 år och en femåring på 5 år, nej tack. En familj med två barn, en 13 åring och en 8 åring. Alla bor ca 2 timmar från NYC. Den sista familjen pratade jag väldigt mycket med men jag bestämde mig tillslut för att tacka nej. Jag vill inte ge upp hoppet om att komma närmare NY även om CC säger att det är lättare att få en bra familj om man är mer öppen. Jag ringde också och sa att jag vill ha äldre barn så det fick jag ju i min senaste match. Det börjar ju dra ihop sig nu och jag är lite smått stressad över att hitta en bra familj. Jag kommer ju aldrig åka hem men jag vill verkligen, verkligen, verkligen till NYC. Jag får ju i alla fall mina matcher oftare nu så jag räknar med att ha en ny familj på kontot på måndag förmiddag.     ♥  ♥  ♥


Mamma och Marcus - Del 4

På onsdagen hade jag min sista lektion så vi stannade i området där jag bor hela dagen. Vi åkte ner till Tiburon och åt italienska glass och kollade på utsikten och stannade sen till vid poolen i några timmar. På kvällen stannade Mamma och Marcus hemma och packade inför LA medans jag hade lektion 18-21. Så sjukt skönt att pluggandet är över för den här gången! När jag kom hem fixade vi det sista inför vår lilla minisemester och sen gick vi och lade oss tidigt.


Mamma och Marcus i Tuburon


San Francisco och dimman, såklart


Vi hittade massor med krabbor på stenarna


Marcus och brandbilen



Fortsättning Följer...
♥  ♥  ♥

Mamma och Marcus - Del 3

Efter två dagar inne i storstan gjorde vi ett miljöombyte och åkte ut till Napa där många av Kaliforniens alla vingårad ligger. Det är helt underbart med vinodlingar som breder ut sig på båda sidor av vägen och stora fina hus till varje vingård. Mamma var lika förbluffad som jag var första gången över hur vackert det var. Vi började med en vingård som också odlade och producerade olivolja. Efter det åkte vi till vingården där man har picknik och åt lunch och sist åkte vi till en annan vingård där mamma gjorde vinprovning. Dagen avslutades med efterätt på ett café på vägen hem. En helt underbar dag i underbar miljö med underbart väder och underbart sällskap.


Utsikten från Jacuzzi Winery där de också producerade olivolja 

 
Bland vinodlingarna

 
Vackert


Jag ock mamma framför huset

 
Inne i deras vinkällare


Där skulle jag kunna bo

 
Picknik på V. Sattui

 
V. Sattui Winery

 
Mamma älskar blommor och Marcus satsar på en karriär som vinodlare


Utsikten från Robert Sinskey Winery

 
Mamma redo för vinprovning

 
Såg inte helt fel ut


Efterrätt på Bone Fly Café fick avsluta dagen



På tisdagen körde vi hemmifrån k.l 5 på morgonen för att slippa rusningstrafiken på vägen upp till Yosemite. Yosemite är en stor nationalpark som ligger 5 timmar från mig men det var utan tvekan värt körningen och bristen på sömn. Bergen var hur vackra som helst och det fanns två stora vattenfall och en å som rann igenom hela dalen. Där fanns också massa olika leder man kunde gå, både korta och långa. Ville man kunde man även klättra upp till topparna av bergen men det skippade vi eftersom det skulle ta 8 timmar och mamma är höjdrädd. Vi var hemma kl. 23 på kvällen och då somnade vi alla gott.


På vägen upp stannade vi i en håla i bergen för frukost på ett riktigt Amerikanskt Diner.
Vi gillade deras klocka.


 
Marcus första Amerikanska pannkakor - Vem behöver tapeter och färg?


Yosemite Valley


Ett av vattenfallen


Half Dome. Dit kunde man vandra och man fick då hålla sig i rep som de satt upp
eftersom berget är väldigt slätt, och brant.


 
Olika forsar

 
Jag och Marcus

 
Redwood träd och stora stenblock


Ser ni människorna längst ner på stenarna? Då kanske ni förstår hur stort det var.
Delen man ser var ungefär en tredjedel av hela vattenfallet.


 
Dags att svalka fötterna lite


Ja...


Det var inte bara vi som fick lunch. Ekorren tog tomaten ur min hand och satt sen på bordet och åt.
Bilden är inte zoomad!


 
Marcus badar i ån som rinner genom dalen.
 I mitten var det riktigt strömt och man kunde hyra gummibåtar och köra forsränning.




Fortsättning följer...
♥  ♥  ♥

Mamma och Marcus - Del 2

Vår första helg spenderade vi inne i San Francisco och det blev turistande för hela slanten.


På lördagen började vi med Fisherman's Wharf och Pier 39. Massa turistshopping och middag på Hard Rock Cafe. Efter maten tog vi Cable Car genom stan till Union Square och tittade lite i affärer. På vägen dit åkte vi igenom China Town och på vägen tillbaka åkte vi förbi Lombard Street.

 
Pier 39


Turister eller vad?


Skepp o hoj. Ser ni Alcatraz i bakgrunden?


San Franciscos kända sjölejon (till höger i bild)

 
Hard Rock Cafe


En del av familjen Wallin

 
Håll i er, nu kör vi


Cable Car

 
Mamma blev sminkad inne på Sephora - Marcus är inte så road


På söndagen körde vi mest runt med bilen. Först åkte vi upp för Lombard med min stackars manuellt växlade bubbla. När vi kom fram stannade vi och tog massa kort sen åkte vi ner för den krokiga delen med bilen och körde vidare mot Twin Peaks för att se på utsikten. Efter det åkte vi till Ocean Beach och njöt av havet innan vi åkte in i Golden Gate Park och gick på ett konservatorium för sällsynta blommor. Tillslut körde vi in till Union Square för middag på Cheesecake Factory. Självklart blev det Cheesecake till efträtt.  


Brant backe, ja, och så var det stop efter halva eftersom det var kö

 
Lombard Crooked Street

 
Lombard Crooked Street och blommorna så klart

 
Marcus

 
Utsikten över stan från Twin Peaks

 
Oh No!


Le nu allihopa!

 
Ocean Beach


Golden Gate Park

 
Cheesecake Factory på taket av Macy's


Mamma


Marcus


Sara

 
Ett hjärta på Union Square


Fortsättning följer...
♥  ♥  ♥

Mamma och Marcus - Del 1

Det tog dem över 1 ½ timma att komma ut i ankomsthallen på flygplatsen men när jag äntligen fick krama om dem var det som om det var igår vi sa Hej Då på Arlanda samtidigt som det kändes som att hundra år hade passerat. Märklig känsla. På vägen hem till vårt hus pratade vi om allt möjligt, Marcus var besviken över flygplansmaten. Väl hemma blev det presentutdelning, de hade med sig en hel resväska full med bara presenter och alla blev jätteglada. Dock åt hunden upp mina Brago chokladkex en dag när vi inte var hemma. Eftersom de var trötta efter resan gick vi och la oss tidigt för att ladda krafterna för våra äventyr. Jet laggade? Ja!


Första dagen åkte vill till Six Flags, ett stort nöjesfält, efter en kort promenad runt i mitt område. Marcus har tjatat om det ända sen han fick reda på att det fanns. Han och jag åkte nästan allt och mamma satt och solade. Innan vi åkte hem körde vi till Vacaville där det finns ett stort outlet center. Behöver jag säga att vi shoppade extremt mycket?


En av hangarerna som står kvar efter tiden då området var militärbas.

 
Marcus var imponerad över brunnarna - Mamma gillade palmerna.


Som sagt, palmerna.

 
Marcus på Six Flags.


Dagen efter det gick vi över Golden Gate Bron. Inte ens jag hade gjort det innan så det var kul. Den var mycket längre än jag trodde och ljudnivån var jättehög. Och så blåste det storm. Men fint var det och det är jättekul att ha gjort det. När vi gått hela vägen över och tillbaka åkte vi till stranden och badade lite. På kvällen blev det middag på mitt kära Bj's.

 
San Francisco i bakgrunden.

 
Golden Gate Bridge.

 
Äntligen över på andra sidan.


Smile!


Stinson Beach.

 
Middag på Bj's. Älska Strawberry Lemonade.



Fortsättning följer...    
♥  ♥  ♥


Tillbaka till verkligheten

Det har varit två helt underbara veckor och allt har gått i 190 så vi har knappt hunnit sova, ännu mindre blogga. Vissa av er läsare har kanske sett bilder på Facebook och då har ni ju iallafall lite koll på vad vi har haft för oss. Hur som helst börjar jag jobba som vanligt imorgon men jag ska försöka uppdatera bloggen så fort jag kan. Bl.a. måste jag sortera över 1000 bilder först så jag lovar att det kommer bjudas på en hel del av den varan. Titta in lite då och då så lovar jag att det kommer finnas mycket roligt att läsa om.     ♥  ♥  ♥

RSS 2.0