Skandinaviska Institutet

Så nu är jag också en av dem! Alla de som tröttnat på att vänta på matcher med CC och vänt sig till SI istället.


Okej, jag har som längst väntat i 1 vecka och 6 dagar men ändå. Jag har hört av många andra att det går snabbare med SI eftersom de har ett helt annat system. De är också mycket billigare (vilket får mig att fudera på om de är något annat som är sämre, man får vad man betalar för brukar man ju säga) så det kan ju vara värt ett försök.

Jag tänker dock inte ge upp CC, man kan ju ha två.. Skickade in preliminäransökan igår och de skulle ringa så fort som möjligt så får väl se vad som sägs. Haken är väl att det är så ooootroooligt jobbigt att göra en ansökan till men jag har faktiskt hör att den ska vara mycket mindre betungande hos SI så jag kanske överlever.

Klicka HÄR om du vill läsa lite om SI
Info kommer så fort det händer något. HEJ!


Sara is back in town

Ja, jag lever. Nej, jag har inte gett upp Au Pairandet. Det har inte hänt något roligt på sista tiden så jag har inte orkat skriva något med tanke på att det har varit så mycket annat på gång (studenten). Men nu kommer tre (?) veckors snabbgenomgång.

  • Familjen ringde aldrig på måndagen vilket gjorde mig väldigt irriterad. Känns inte så professionellt av dem att bara skita i att ringa utan någon som helst förklaring och som jag sa innan, man vill ju ha en familj som är lite intresserad. Så där tappade de ännu en pinne på min "perfect match-skala".
  • När familjen sedan rinde på onsdagen kunde jag inte prata eftersom jag var med klassen och vi firade studenten med utgång och de ringde mitt i "förkröket". När jag sa att jag inte hade tid just då men att de gärna fick ring en annan dag sa mamman att hon inte skulle ha tid någon annan dag. (Hallå, prioritera?) När hon då frågade om hon kunde ringa senare samma kväll sa ja, efter lite funderande, att hon kunde ringa efter kl 02.00 svensk tid eftersom jag skulle vara hemma då. Och där gjorde jag bort mig! Vem vill ha en Au Pair som är ute och festar halva nätterna?
  • Så jag trodde att de skulle tacka nej och mig gjorde det inget eftersom det bara kändes sämre och sämre med familjen. Fick dessutom mitt schema för sommaren på torsdagen och insåg att jag skulle behöva flytta fram mitt preliminärdatum en månad ungefär.
  • På söndagen ringde familjen och den här gången fick jag prata med pappan, som var jättetrevlig, och då kändes det plötligt jättejobbigt att behöva säga att jag inte skulle kunna åka förens en månad senare. Självklart fungerade det inte med familjen då och vi sa hej då. (Men han bad mig kontakta dem om något skulle ändras så de hade nog tackat ja till mig annars)
  • På måndagen fick jag ringa till CC och officiellt flytta fam mitt preliminärdatum så nu är det den 13 sep. Samtidigt tog de bort familjen och nu har jag väntat i snart 1½ vecka på en ny match.

Ge mig en nu!


RSS 2.0