Måndag

Klockan ringde 06.25 men jag gick inte upp förren 20 min senare. Då har jag exakt tillräckligt mycket tid till att tvätta mig, borsta tänderna och klä på mig tills jag börjar kl. 7. Idag var det min dag att ta barnen på morgonen så jag väckte dem, såg till så att de klädde på sig och borstade tänderna medans jag gjorde iordning frukost. När barnen var klara och satt och åt värmde jag luncherna och packade lunchboxarna. Om allt går smidigt på morgonen hinner jag också städa upp i köket, barnens rum, bädda sängarna och snygga till i badrummen. Idag var en bra morgon och med 10 min kvar var allt färdigt och vi hann leka lite innan det var dags att åka. Att få in alla barnen i bilen med rätt skor, jacka, mössa, vantar, ryggsäck, läxor och lunchboxar är alltid ett projekt då sjuttioelva saker ska glömmas innan vi alla sitter i bilen med bälte på och kan åka. Först kör vi till minstingens skola som ligger 15 minuter härifrån. Han börjar kl. 8.15 och då måste vi alla följa honom in till klassrummet. Han är så himla glad att komma till sina kompisar så det är aldrig några problem att lämna honom. Sen kör jag och tjejerna tillbaka till deras skola som ligger 2 minuter från huset. Dem kan jag bara släppa av utanför där det står lärare som öppnar bildörren åt dem, hjälper till att få ut allt ur bilen och ser till så att de kommer in i byggnaden. Så allt jag behöver göra är att säga Hej Då.

När jag släppt av tjejerna började min rast. Så jag åkte hem och lagade frukost, pratade lite med min värdmamma och sen skrev jag ett blogg inlägg och skypade med Mamma och Pappa. Efter lite om och men fick jag ut bilen ur garaget då det stod en stor lastbil parkerad tvärs över vår uppfart. Tror inte arbetarna var så glada över att behöva flytta på den när de äntligen fått den på plats. När jag kommit ut åkte jag och hämtade Sarah och sen åkte vi till Staples som är en teknik affär. Jag behövde få min dators ventilation utblåst eftersom den låter som en astmatisk 80-åring och dör av överhettning fast att den står på ett bord. Killen i servicen var jättetrevlig och hjälpte mig utan att jag behövde betala en cent. Och det verkar som om det hjälpte för den är inte varm och låter inte konstigt längre. Tack Derek! Vi var båda för lata för att åka till gymmet idag så vi åkte hem till mig och kollade några avsnitt av Lie to Me och åt pizzan som var kvar sen igår. Sen skjutsade jag hem Sarah runt 2-tiden och tog en 10 min nap innan jag var tvungen att åka och hämta minstingen som slutar kl. 15.05.


Vår framsida består just nu av massa jordhögar och ett stort hål



Han och jag åkte hem, åt mellis och sen vek jag tvätt medan han lekte. Värdmamman hämtade tjejerna och släppte av dem på sina privatlektioner i Franska. Mellantjejen hade lektion först så de kom hem runt kl. 16. Då höll jag minstingen ur vägen medan värmamman övade piano med mellantjejen. Sen tog jag över och vi åkte och hämtade den äldsta från Franskan och värdmamman åkte hemmifrån för att få lite arbete gjort. När vi kom hem började jag med maten, vek mer tvätt och lekte med barnen. Jag och äldsta tjejen lekte lite spa när de andra målade. Eftersom vi var inne i mitt badrum började hon fråga om mitt smink, mina krämer och helt plötsligt gick samtalet över till varför äldre tjejer använder BH. Hrm, jag hoppas att min värdmamma inte tycker jag är för ärlig när jag svarar på alla hennes frågor men det blir verkligen mer och mer sånt nu för tiden. När maten var klar åt vi, idag blev det Sweetpotatofries och mozarellasallad, och sen var det dags att lägga barnen. Jag introduserade en ny rutin vid läggdags eftersom de två minsta delar rum och alltid pratar eller smyger upp och leker efter att man släckt och sagt godnatt. Så idag la jag dom en i taget och båda barnen somnade innan tjugo över sju. Det är tio minuter tidigare än vi vanligt vis släcker lampan. 1-0 till au pairen.


Halva tvätthögen. Så går det när man är lat veckan innan och inte tvättar när man ska.



Jag slutade igentligen inte förren kl. 20.30 för värdföräldrarna var och simmade och skulle storhandla så efter att barnen somnat gick jag ner till mitt rum och började skriva det här inlägget. Värdföräldrarna kom hem strax innan kl. 20 så då gick jag upp och skulle prata lite med dem och uppdatera om vad som hänt under kvällen men det slutade med att vi satt och pratade i över två och en halv timma om allt möjligt. Nu är klockan över halv elva och jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt idag. Aja, imorgon är det min tur att sova och min värdmamma tar morgonrutinen så jag får sova lite längre i alla fall.
God natt USA - God morgon Sverige     ♥  ♥  ♥


Och slappna av...

I lördags hann jag vara inne på Manhattan två gånger. Vet inte när jag va inne i City senast så det var väl bara att ta igen lite förlorad tid. Först tog jag tjejerna till deras dans på morgonen. Vi körde hemmifrån strax efter kl. 8 och sen satt jag och läste i två timmar medans barnen hade lektioner. Det stressiga är när de slutat för då har vi 45 minuter på oss att byta om, hämta ut bilen från parkeringshuset och köra tillbaka till New Rochelle för deras basketlektioner. Men vill man så går det. Vanligtvis när jag jobbar lördagar så får jag sitta där och vänta i två timmar till medans barnen spelar men den här gången kom min värdmamma och böt av mig så jag fick sluta tidigt. Så jag åkte hem, tog en liten nap medans jag väntade på Malin och så åkte vi in till Manhattan för lite shopping och middag med några amerikanare. Sen tog jag tåget hem med Sarah som precis kommit tillbaka från New Jersey och avslutade dagen med lite hemma spa med mina nyinköpta produkter från The Body Shop mitt i natten.

På söndagen tog jag en lång sovmorgon och njöt av tystnaden i huset eftersom familjen var och åkte skidor. När jag verkligen inte kunde sova längre satte jag på datorn och kollade ett avsnitt av Desperate Houswives tills jag var så hungrig att jag gick upp, klädde på mig och åkte och köpte en subway macka till brunch. Lagom tills jag var klar hade Sarah slutat jobba så hon kom över och vi kollade några avsnitt av Lie to Me tills vi var hungriga igen och då åkte vi iväg och åt pizza. När vi var trötta och bara ville hem och sova fick vi lite ofrivilliga äventyr med hennes bil då den inte startade. Det fanns inte en gnutta liv i den så vi fick be folk om hjälp med startkablar. Två gånger!!! Tur att amerikanare är så hjälpsamma i alla fall.     ♥  ♥  ♥



Hungriga tjejer. Tur att det finns doggybags.


Expert på anatomi?

Ännu en högst ointressant vecka. Jag har jobbat som vanligt och på kvällarna har Sarah kommit över och kollat TV med mig. Vi har avslutat säsong 1 av Lie to Me och det blir bara bättre. Jag tror våra TV-kvällar är höjdpunkten i våra liv just nu så det kanske är dags för en liten förändring i rutinerna?

Veckans underligaste har mitt lår stått för. Lite ironiskt med tanke på att jag knappt kunde stå ett tag. Såhär var det: I måndags var Sarah och jag på gymmet och körde stenhårt med personlig tränare. Vi hade varit igång ett tag så jag var riktigt uppvärmd (=nära döden av överansträngning). Allt gick jättebra tills jag vänder mig om, på något konstigt vis, och känner världens smärta i hela låret. Men eftersom vi var mitt inne i ett pass med Mr. Extremt Vältränad sa jag inget utan fortsatte och efter en stund var det borta. Dagen efter kunde varken Sarah eller jag gå för vi hade träningsvärk överallt. Jag menar ÖVERALLT. Hade ont i armarna fast att vi bara tränat ben och magmuskler! So far so good. På onsdagen däremot, hade jag apont i det låret jag gjorte illa på gymmet och det blev bara värre och värre under dagen. Jag haltade lite halft, kunde inte böja benet så bra och gå upp och ner för trapporna var plågsamt. Så jag tänkte att jag kanske hade sträckt lårmuskeln och allt jag kunde göra var att vänta ut skiten så jag tog det lugnt i två dagar. På torsdageftermiddagen var det illa för då gjorde det ont även fast jag satt eller låg ner så jag började undra om jag borde åka till sjukhuset eller något liknande. Ända tills det helt plötsligt slutade och allt var som vanligt igen. Jag är fortfarande lite öm om jag pressar på den muskeln men det gör inte ont alls. Vad hände där? Fattar ingenting men jag uppskattar i alla fall att ha två fungerande ben igen.

Så det var min vecka. Och som kompensation för min dåliga uppdatering (och dåliga innehåll i mina få uppdateringar) ska jag blogga varje dag nästa vecka. Japp, du läste rätt. Så om ni är intresserade av att veta exakt vad jag gör på dagarna en helt vanlig vardag är detta er vecka. Startar på måndag. Nu säger jag trevlig helg. Tack och God Natt.     ♥  ♥  

Livet går vidare

Det har varit en intensiv jobbvecka med powernaps och tv-tittande på min lediga tid. Galet kul... Min minisemster i California var det bästa på länge så det levde jag på hela veckan, eller, det lever jag fortfarande på och kommer förmodligen göra ett bra tag framöver. Jag kom hem sent tisdag kväll efter en bra flygresa hem.

Resten av veckan gick fort även om jag jobbade fulla dagar, även lördagen. Hade dock en rast i lördags på 5 timmar mitt på dagen så jag tog Sarah till Cheesecake Factory och bjöd henne på födelsedagsmiddag. Natten till lördagen snöade det så det blev ingen dans för tjejerna eftersom värdföräldrarna inte ville tvinga ut mig på vägarna till Manhattan när det var snö. Amerikanarna behandlar snö som om det vore en naturkatastrof och man absolut inte får sticka näsan utanför dörren. Man kan ju bli kall. När jag skulle köra dem till basketen som ligger 5 min härifrån var värdpappan superorolig och frågade mig precis innan jag skulle åka om jag någonsin kört i snö. JAG ÄR FRÅN SVERIGE. Behöver jag säga att det inte ens var speciellt mycket snö och att motorvägarna var helt snöfria eftersom det åker så mycket bilar där hela tiden?

Igår (söndag) tog jag en efterlängtad sovmorgon och så såg jag de två första avsnitten av den nya serien Alcatraz som började sändas förra veckan. Så kul eftersom jag varit där och känner igen mig där den utspelas (Alcatraz och San Francisco). När Sarah slutat jobba efter runt kl. 14 hämtade jag upp henne och vi körde ner till Mount Vernon och shoppade lite. Slösade föööör mycket pengar men fick med mig lite roliga saker hem. Hemma gjorde Banana Split och sjönk ner i soffan med ett par avsnitt av Lie To Me. Bra söndag!     ♥  ♥  ♥


Så var det över för den här gången

Jag har haft de bästa dagarna på länge och jag är så sjukt tacksam för att jag kunde komma tillbaka hit. Jag har hunnit mysa med familjen, hejat på 49ers när vi hade fotball party, fixat naglarna på bästa salongen i San Anselmo, ätit på BJ's två gånger, kollat på Sofias gymnastik, åkt runt i Marin, bowlat, gått ut med Katie, badat i bubbelpoolen och massa mer. Jag vill inte lämna!! Nu ska jag spara, spara, spara så jag kan komma tillbaka i Juli innan jag måste åka hem.



Camilla blir ompysslad


Sötaste hunden får ett bad


♥  ♥  ♥


I'm Home


San Francisco


Golden Gate Bridge


Älskar naturen här


Nästan hemma


Hamilton Field

Landade i San Francisco 8.52 igår och staden välkomnade mig med sol och blå himmel. Barnen och Camilla kom och hämtade mig på flygplatsen och gud va härligt det var att se dem igen. Världens bästa känsla att åka igenom San Francisco och över Golden Gate igen, att se bergen och palmerna och huset jag bodde i. Detta är mitt andra hem. Hela fredagen spenderades med familjen och jag fick också träffa massa mammor och grannarna. Superkul att se alla igen! Efter att vi sett på film avstod jag inbjudan till Hot Tuben och gick och la mig tidigt.

Idag har vi bowlat, spelat biljard och nu sitter hela familjen framför TV'n och hejar på SF 49ers som spelar kvartsfinal i amerikans fotboll. Heja Heja! Jag och Camilla ska snart åka till San Anselmo och fixa naglarna. Kanske hinner jag träffa de få kompisar som är kvar också. Annars ska jag bara njuta av 20 grader och solsken.     ♥  ♥  ♥  ♥


Au Pair Tips

Om du är lite (väldigt) trött och inte känner för att städa, laga mat eller leka jagaleken runt hela huset, lek doktor. Perfekt tillfälle att ligga på soffan och halvsova och du vet exakt vart barnen är för de plåstrar om din fot med toapapper eller lyssnar på ditt hjärta (i armen). Leka frissör funkar också. Luta dig tillbaka och låt barnen leka med ditt hår. Gratis massage på köpet och det funkar till 100%. Supernany?     ♥  ♥  ♥


Att fira traditioner

Det var ju nyår för snart en vecka sedan så det kanske är på tiden att jag skriver lite om vad jag gjorde då. Planen (känns som att jag alltid gör upp planer som ändå aldrig följs) var att se The Ball Drop på Times Square. Traditionen är att en stor boll ska åka ner på en påle och när den kommit ända ner så är kl. 00.00 och då skjuts massvis med fyrverkerier. Under hela kvällen är det kända artister som uppträder för att underhålla alla frusna människor som stått där sedan kl. 15 på eftermiddagen för att få en glimt av den fallande bollen. När jag och Sejla kom in till City runt kl. 20 var det redan överfullt och polisen hade spärrat av halva midtown. Efter lite krångel kom vi i alla fall så nära att vi kunde höra lite av vad som hände, vi stod ett block ifrån men såg inget p.ga. alla skyskrapor. Det var ca 2 miljoner människor ute för att se bollen och mitt i allt stod vi. Det var helt villt på tolvslaget och de släppte ner 1 ton konfetti. Det var överallt, så fint. Efter det mötte vi upp Sarah och Milly på en klubb i West Village och där stannade vi resten av natten.

 
Happy New Year


På tal om traditioner så var jag med om något annorlunda i går. Min franska värdfamilj har minst sagt udda traditioner på trettondagsafton. Man äter en Galette des Rois (Kungatårta) som symboliserar de tre visemännen som kom och gav gåvor till Jesubarnet. Först åt vi middag och tårtan var till efterrätten. Den äldsta runt bordet skar upp tårtan, en till varje person, och den yngsta satte sig underbordet och sa vem som skulle få tårtbitarna. Någon stans i tårtan fanns en liten fève (böna) gömd. (Det var en böna förr men nu är det oftast porslinsfigurer som kan föreställa vad som helst). Helt plötsligt skrek min värdmamma till och spottade ut en liten porslinshäst. Alla klappade händerna och hon fick en krona på huvudet och sen fick hon välja sin kung. Och sen var det slut. Roligast var nog ändå barnens reaktion på middagen. Värdpappan och yngsta barnet hade varit iväg och köpt en stor fisk som sen fick namnet Robert (utalas på franska). Hela dagen hade barnen kommit in i köket och pratat med Robert och frågat när han skulle få komma tillbaka till havet. När middagen var klar och den ungsstekta Robert sattes på bordet började de två minsta barnen storböla och skrika. Deras vän Robert var död och nu skulle de behöva äta honom! Jag satt och skrattade, min värdmamma försökte trösta barnen och värdpappan frågade vems briljanta idé det var att ge fisken ett namn. Det, kära läsare, var roligt.     ♥  ♥  ♥


Nytt år - Nya äventyr

Nytt år. Det känns bra. Eller, det känns konstigt, lite overkligt sådär. Men jag har inget emot det. Fast nu kan jag säga att "jag åker hem i år". Kanske inte känns så bra trots allt? Vad som definitivt känns bra är att...................jag åker till San Francisco nästa vecka! Ja, fy fan va bra det känns! Jag pratade med min värdmamma igår och hon sa att nästa helg passar bra. Så det blev lite panik, mailade värdmamman i SF och hon sa att det vore perfekt för barnen är lediga fre, lör, sön, mån. Hur bra? Så idag bokade jag flyg. Lyfter från JFK kl. 6.00 på fredag morgon och är framme i SF kl.9.30. Nice att en flygresa på 6 timmar bara tar tre timmar med tidsskillnaden. När jag åker hem tar det däremot 9 timmar med tidsskillnad. Lyfter kl 12.30 på tisdagen och är framme i NY kl. 21.00. Fast då ska jag ju bara hem så då spelar det ingen roll om jag tappar tid. Jag längtar verkligen ihjäl mig efter familjen i SF, allt som jag hade i SF, och nu ska jag tillbaka om lite drygt en vecka. Jag spricker! Fatta att jag bor i NY, mina drömmars stad, och att åka härifrån kommer bli bästa helgen på väldigt länge. Man vill alltid ha det som man inte kan få, var det en vis man som sa en gång. (Förmodligen var det en kvinna, har någon verkligen träffat en vis man?)

Vad mer känns väldigt bra just nu? Att Sara och Hanna bokade sina biljetter igår! De kommer hit till mig den 6e april och stannar till den 14e. Och då jäklar ska vi ha kul. Många gamla minnen ska diskuteras, New York City ska utforskas, Frihetsgudinnan ska besökas, god mat ska ätas, Washington DC också utforskas och så himla mycket mer. För er som inte har en aning om vilka jag pratar om är det två av mina bästa vänner från Sverige. Vi har alla varit ute i världen och inte setts på över 1½ år men nu blir det reunion i New York. Gilla!

Ja jag är en gnutta taggad på livet just nu. så, 2012 - Nu kör vi!!!     ♥  ♥  ♥


RSS 2.0