Tid att andas


Jag vinkade nyss av värdfamiljen. Djupt andetag och andas ut. Ledighet och ett tyst hus, det är lycka! De ska åka skidor och kommer hem på lördag eftermiddag. Själv stannar jag hemma och vaktar huset (njuter av ledigheten). Snart kommer Sarah hit och vi ska träna och ha tacokväll. Imorgon ska jag inte göra något viktigt alls. Förmodligen inte ens något oviktigt.    
♥  ♥  ♥


Jul i New York

Det blev en fin jul även om det aldrig riktigt kändes som jul. Även i år blev det två firanden eftersom värdmammans familj är Fransk och firar den 24:e. Jag började med att skypa med familjen som var hos farmor och farfar. Skypade också med "min andra farmor", pappas moster Kerstin. Kl. 16 åkte vi till kyrkan på julmässa. Det var så himla mysigt och jag är glad att jag fick chansen att gå till en Amerikansk kyrka och höra och gör allt på engelska. Jag har ju knappt varit i kyrkan sen jag konfirmerades men det kändes lite Svenskt för ett tag. Efter det åkte vi hem och jag hjälpte värdföräldrarna att slå in de sista julklapparna, vilket var i stort sett alla. Varför väntar folk till sista dagen? Aja, när vi var klara åkte vi hem till värdmammans bror som bor några minuter bort. Där åt vi middag, inte alls traditionell julmat men väldigt gott, och sen öppnade vi några julklappar. När vi kom hem ställde vi ut morötter, kakor och mjölk till Tomten och sen var barnen tvugna att fort lägga sig för om de inte sover när Tomten kommer så kommer han inte in i huset. De somnade på två minuter och då la vi julklapparna under granen och sen gick de vuxna också och och la sig.


Idag vaknade jag strax efter nio och undrade varför det var så himla tyst i huset. Så jag gick upp, gjorde iordning mig lite halvt och precis när jag var klar knackade barnen på dörren. Dags att öppna julklapparna! Alla var glada och nöjda med sina klappar. Jag fick en jättefin skarf och $100 till min resemånad. Efter det skypade jag med min familj i San Francisco. Det var så himla kul att se dem igen och jag saknar dem så himla mycket. Deras klappar hade kommit fram i tid och min värdmamma sa att istället för att skicka något till mig skulle de lägga $100 till min biljett när jag kommer och hälsar på dem. Självklart började jag böla när hon sa det. De är så himla fina! Jag hann också med skype med familjen som firade med mammas sida idag så jag fick säga god jul till dem också. På eftermiddagen kom Sarah så jag umgicks en stund med henne. Vi åkte och köpta pizza och sen körde jag hem henne. När jag kom hem igen var mormorn och gammel-mormorn här så vi har precis kollat på Pingvinresan. Nu blir det en lugn kväll och julen är över för den här gången. Ser faktiskt fram emot att fira jul hemma på riktigt nästa år. Men det finns massa saker jag ska se och göra innan det. Ska t.ex. åka och hälsa på i San Francisco för jag fick en flygbiljett i julklapp!!! Tack så hemskt mycket till alla er som satt in eller skickat pengar till mig. Det betyder verkligen jättemycket.     ♥  ♥  ♥


God Jul



Jag önskar er alla en underbar Jul med många fina stunder tillsammans med de ni älskar.
Jag firar med en av mina älsklingar, ni andra finns i mitt hjärta  ♥  ♥  ♥


Julkänsla?


Det är lite svårt att tro att Tomten kommer om 2 dagar när det är 13 grader och sol ute. Sådär halvvarmt så man kan sitta utan jacka i solen men inte i skuggan. Jag spelar sönder alla jullåtar men det hjälper inte när jullovet känns mer som höstlov. Kanske är det så att man inte kan få julkänsla om man inte befinner sig i den miljön man brukar befinna sig i runt jul. Med alla traditioner och personer man är van vid. Julkänsla kanske inte alls handlar om vad julen är utan vad man själv gör julen till? För även om jag firar någon annans jul kan jag inte komma in i rätt stämmning, för det är inte min jul. Eller?     ♥  ♥  ♥


Då kör vi igen

Mitt badrum har blivit den nya trendiga hårsalongen här i Larchmont. Just nu är det Malin som får en makeover. Själv stod jag över så Sarah får fixa medan jag sitter och garvar framför Americas Funniest Homevideos med egenbakat bananbröd. Vi skulle kunna säga att jag firar. Alla julklappar är köpta, inslagna och de som ska skickas är redan skickade. Halleluja!


Sarah och Malin

♥  ♥  ♥


Hemmakväll

Jag bestämde mig nog 3 gånger för att gå ut igår kväll. Och lika många gånger ångrade jag mig och bestämde mig för att stanna hemma. Stanna hemma vann. Och det bästa va att Sarah bestämde samma sak så vi åkte och köpte massa (o)nyttiga saker och sen låg vi i soffan hela kvällen och kollade på film. När vi bläddrar igenom alternativen på Netflix (ett program där man streamar film direkt i TV'n) så bläddrar vi förbi The Little Princess och både Sarah och jag skriker "Åååh den är så bra"!  Det visade sig att båda älskade den när vi var små, runt 7 år, och trotts att vi sett den tusen gånger var vi tvugna att se den igen. Jag har inte sett den på minst 10 år och jag bölade som ett barn. Sarah med. Efter en stund kom Malin och när första filmen var slut kollade vi på Dirty Dancing. Malin gick hem efter filmerna men Sarah sov över och hon fick äran att inviga min extrasäng. I San Francisco sov vi över hos varandra hela tiden, här gör vi aldrig det. Kanske för att vi bodde längre ifrån varandra i SF? Hade ju 1 ½ timma till Sabina t.ex.


Persikohalvor, Jordgubbar, Grädde, Brownies, O'boy och Cola


Idag vaknade jag helt utvilad strax efter kl.11 idag så jag låg och väntade på att Sarah skulle vakna i nästan en timma. Sen åt vi frukost och Sarah åkte in till City. Själv har jag bakat lite och slagit in julklappar. Mellan tjejen fyller 5år idag så barnen är hemma hos ena farbrorn och firar henne. Jag bestämde mig för att stanna hemma och vänta tills föräldrarna kommer hem. Farmor åker hem idag så mormor och gammel-mormor från Frankrike ska bo här de två sista dagarna. Det blir nog bra. Nu ska jag iväg och fixa de sista klapparna innan Sarah kommer tillbaka hit.

♥  ♥  ♥

Fried chicken just tend to make you feel better about life

För er som sett eller läst The Help, hur underbar är inte scenen när Minny Jackson ska lära Celia Foote att göra Fried Chicken på äkta Southern Housewife á la 1950's vis. Jag försökte göra det själv en gång för några månader sedan men lyckades inte så bra. Så när farmorn som bor och är uppvuxen i Atlanta, Georgia, kom hit frågade jag henne om det och hon lovade att visa mig. Igår kom hon hem från affären med massa kycklingben och där stod jag i köket och skakade kycklingen i en papperspåse full med mjöl och en stekpanna full med het olja på spisen. En löjlig grej kanske men ett minne jag verkligen kommer ta med mig hem.


Celia har äntligen lärt sig att laga mat och bjuder sin man och Minny på middag


♥  ♥  ♥

Dagar i mitt liv

Det har hänt en del sen jag skrev sist. Segast på att uppdatera som vanligt. Tack för att ni tror på mig och checkar in här varje dag ändå.
 

Värdföräldrarna åkte till Ghana i fredags så jag har varit hemma med barnen och farmor hela veckan. Det har gått hur bra som helst. De kommer tillbaka på måndag så vi får hålla ställningarna några dagar till. Barnen är överlyckliga för de får äta massa goda saker de vanligtivs aldrig får. I lördags körde jag inne på Manhattan för första gången när vi åkte till dansen. Det gick strålande, inte så stor skillnad från SF. På kvällen tog jag tåget tillbaka in och mötte upp Sarah och Malin. Party på Hudson Terrace med utsikt över Hudson River och New Jersey. Där var det massvis med Svenskar och Norskar för det hade varit Luciafirande där innan. Kändes precis som att vara ute på Frimis hemma i Örebro igen där folk faktiskt ser bra ut och vet hur man ska klä sig. Bästa utekvällen i NY hittills!

  

På söndagen mådde jag förvånansvärt bra och lyckades ta mig in till City igen där det blev shopping och middag med Sarah.

Veckan har som sagt flytit på bra. Kört barnen hit och dit tio gånger om dagen som vanlig. Har också varit på gymmet varje dag och skickat hem alla julklappar så nu kan jag äntligen checka av det. Vart helt chockad när mamma sa att Marcus födelsedags present kommit fram redan. 3 dagar tog det. 3 dagar! I går kväll var det au pair-möte och sist lyckades vi övertala vår LCC att ha mötet på Sushistället vi alltid går till så det blev en trevlig middag med alla tjejerna. Jag har också varit på julkonsert på minstingens skola. Så himla gulligt. Massa små barn som sjunger massa låtar de kan lite halvbra och så är det alltid någon som vekligen kan och helt omedvetet sjunger högre än alla andra.


Sommar, vart tog du vägen?

 
Min och Sarahs belöning efter gymmet. Jag lovar, det ska inte bli en vana. 

Det hemskaste är att Malin inte längre har en familj. Hennes värdmamma bestämde sig idag för att hon inte behöver en au pair längre så om det är några au pairer i NY-området som läser min blogg och vet en familj som behöver en ny au pair ASAP, hör av er!

Leka frisör

Igår kväll kom Sarah hit med ett paket blekmedel. Utväxten skulle fixas och hon litade på att jag skulle kunna göra ett bra jobb. Jag var lite skräckslagen men resultatet blev riktigt bra. Det hade vart kul att ha hår som man kan färga och klippa lite som man vill. Men eftersom jag inte har det får jag väl leka frisör på andra.



Nu kör vi



Chips, Salsa och High School Musical medans vi väntade på färgen.
Kul att jag lyckades ta kort exakt när en droppe föll.


♥  ♥  ♥ 



Elli i NY

Jag har ju glömt att berätta om när Elli var här!

Det betyder inte alls att jag inte tyckte det var viktigt, jag bara insåg att jag inte skrivit om det som jag trodde att jag hade gjort. Elli var min vän i San Francisco och en av de skönaste människorna jag någonsin träffat. Det var så himla underbart att se henne några timmar i NY och få skratta så man gråter åt hennes kommentarer och känna att SF var inte bara en dröm, det finns på riktigt och jag kan åka tillbaka dit när jag vill. Varför var Elli i NY kanske ni undrar? Jo, hon var där på semester med sin kompis hemmifrån Finland och som tur var hade de tid för mig så jag åkte in och träffade dem deras första helg. Vi möttes vid Rockefeller som de höll på att deckorera för Jul. Därifrån tog vi Subway till West Village som är ett sjukt mysigt område i NY med små gränder, riktiga NY-hus och massvis med mysiga caféer. Helt plötsligt gick vi förbi en Svensk restaurang så vi stannade där för brunch och champagne. Efter det vandrade vi vidare till en Svensk godisaffär som ligger i närheten och där hittade jag lite roliga saker. Bl.a. glögg till min värdpappa i julklapp. Hoppas han gillar det. Från West Village tog vi en taxi till SoHo där vi shoppade tills det blev sent och jag var tvungen att åka hem. Elli har precis fått en ny familj i Marin för sin förlängning så hon kommer finnas kvar där ett tag till. Så henne kommer jag definitivt se igen. Har jag sagt att jag saknar allt i SF så himla mycket, varje dag? Ja jag tror det.



Elli och Erja


En minipark vi hittade


West Village


Go Sweden!


Vi skålar i mimosa


Våra getost sallader med rödbetor.
Ellis kommentar: There must be a misstake, I'm not on a diet!



Varm choklad med smält marshmallow


Vi tyckte butiken såg jättemysig ut och gick in.
Sen insåg vi att det var en brudklänningsbutik. Då gick vi ut.


 
West Village

 
Den Svenska Godisaffären. Sockerbit.


Converse butiken i SoHo


Vi åt middag i Little Italy


♥  ♥  ♥


Alvin Ailey American Dance Theatre

Lördag morgon och alarmet ringde kl. 6.55. Kul! Det var för att jag skulle ta tjejerna in till NYC för deras danslektioner på Alvin Ailey. Vi tog tåget in precis som förra gången och sen satt jag i lobbyn och läste i två timmar så det var inte så jättehemskt. Efter dansen gick vi till Central Park och åt picknick på en jättestor sten. Det var svinkallt idag men solen sken på stenen så den var varm och efter ett tag kunde vi ta av oss jackorna. Det var härligt. Tjejerna fick leka i lekparken nedanför en stund innan vi gick till Starbucks för varm choklad.

Kl. 13.30 mötte vi föräldrarna och pojken för att gå på Alvin Aileys årliga dansshow. Och jäklar vad duktiga de var. Alvin Ailey är ett av de bästa kompanierna i USA och känslan de förmedlade från scenen gick rakt in i hjärtat. Stående ovationer var självklart. Man fick inte ta kort under föreställningen så bilderna på dansarna är från internet.



Central Park med stenen vi satt på


Lekparken och skyskraporna








Vi satt på andra våningen med superbra sikt


Huset där föreställningen visades


West 55th Street 



♥  ♥  ♥


Min önskelista




 


Inte nödvändigtvis i den ordningen. Tack på förhand!


♥  ♥  ♥


Celebration

Det minsta barnet fyllde 3 år i måndags så i onsdags var det födelsekalas med 8 vilda barn här hemma. Jag och värdpappan var lekledare och värdmamman tog hand om alla mammor och serverade maten. När allt var över och gästerna hade åkt hem skålade vi i champagne. Jag tror inte de gillar barnkalas. Själv slapp jag hjälpa till att städa upp för jag hade planer på kvällen. Jag och Malin åkte in till NYC för att kolla när de tände julgranen i Rockefeller Center. Ni vet där man alltid åkerskridskor på vintern. På ett sett är det startskottet för julen här i USA och det var massa uppträdanden mellan kl. 19-21 av bl.a. Justin Beiber, Cee Lo Green, Faith Hill, Michael Bublé m.fl. Problemet var att det var tusentals med folk och Obama var i stan och bodde på ett hotell i närheten så polisen ville inte ha för mycket folk på den norra sidan och hade därför spärrat av gator. Vi kom så nära att vi kunde se en av skärmarna mellan två hus och två grenar av granen. Men det var kul ändå. Granen kommer ju stå där några veckor så jag hinner se den på riktigt och kanske åka lite skridskor också.



Julstämning


Ganska tjockt med folk


Bra sikt tycker jag


Christmas, bring it on!


♥  ♥  ♥


RSS 2.0