Go Sweden

Jag och Cecilia hittade denna inne på Northgate Mall för några dagar sedan. Det säger lite om hur stor Robyn är.



Jag stannar ett tag till

Ni som känner mig sedan innan vet att jag planerade att förlänga mitt år med 6 månader i NY redan innan jag åkte. Nu har jag bestämt mig för att jag definitivt inte kommer hem i Oktober utan jag stannar i 9 månader till. Det betyder att jag kommer komma hem i mitten på Juli 2012. Alla papper är inskickade till CC och förlängningsavgiften på 233 dollar är betald. Jag har verkligen världens bästa värdfamilj nu och jag har haft 9 underbara månader i San Francisco men jag är redo för något nytt och New York City har alltid varit en dröm. Min högsta önskan är att få hamna i en familj med max två barn, på över 6 år, på Manhattan. Självklart är det inte säkert att det finns en bra familj just det datumet jag behöver komma dit så är det omöjligt får jag vara öppen för andra delar av östkusten också. Jag vet i alla fall exakt vad jag letar efter och jag håller alla tummar och tår för att det blir så. Min matchsningsprocess startade i fredags förra veckan och hittills har jag haft två matcher i Connecticut som gränsar till New York. En har tackat nej till mig och jag har tackat nej till den andra och nu väntar jag spänt på nästa match. Jag lovar att hålla er uppdaterade.     ♥  ♥  ♥


Oh, this has gotta be the good life

Efter en dag med extra jobb åkte jag och Cecilia in till San Francisco och North Beach på lördagskvällen för en Italiensk middag. Vi satt på uteserveringen och åt, pratade och tittade på allt folk som gick förbi. Efter maten tog vi en liten promenad genom stadsdelen som är en av mina favoriter i SF. När det blev för kallt åkte vi hemmåt, stannade till på ett biljardställe men slutade ändå kvällen tidigt.

På sönadgen var det däremot full rulle hela dagen då alarmet ringde kl. 9 och jag och Cecilia var inne i SF igen kl. 10.40. San Francisco Pride Parade gick för 41:a gången och vi var på plats. Det var en upplevelse! Det fanns lika mycket roligt att kolla på i paraden som bland publiken. Runt kl. 14 åkte vi till Golden Gate Park där det var spelningar hela eftermiddagen och vi hann se Parachute och OneRepublic. Världens härligaste stämmning, supermycket folk, perfekt väder och bra musik. Efter en liten sund kom Emma och Sofia och vi stannade där i ett par timmar innan vi åkte till Marinan för middag. Jag fick äntligen äta Grekiskt, som jag saknat det! På vägen hem stannade vi till i San Anselmo och åt Italiensk glass.


 
SF Pride på Market St.


Vissa fick bra platser

 

 

 

 

 


Dagens Bästa

 
Jag stod på en soptunna, bra utsikt alltså.


Jag och Cecilia

 
På väg till spelningarna i Golden Gate Park


En del av publikhavet


Emma, Jag, Sofia och Cecilia

 

 

 

 

 


OneRepublik, jättebra spelning!

 
Au Pairerna i våra cabbade bubblor på väg genom San Francisco



♥  ♥  ♥


Glad Midsommar

Jag fick en trevlig överaskning i morse då min värdmamma sa att jag bara behövde köra de stora barnen till deras läger kl 8.15 och sen vara ledig fram till 15.00 för att då jobba i två timmar på eftermiddagen. Inte helt fel när man räknat med att jobba nästan 10 timmar. Jag körde alltså de stora barnen och sen åkte jag till mataffären för att handla middag till kvällen. Efter det åkte jag hem, gjorde i ordning mig, åt frukost och sen hämtade jag upp Emma och hennes värdbarn för en tur till Sverige, alltså IKEA. Där gick vi runt ett tag och sen blev det en tidig lunch innan vi gick till matavdelningen och shoppade loss. Jag hade planerat att göra en midsommar middag för hela familjen så jag behövde lite Svenska saker som bara IKEA kan bjuda på. Jag har föresten ätit på IKEA fler gånger här i USA än jag gjort i Sverige under hela mitt liv. Fyra gånger för att vara exakt.


Emma och jag på IKEA


Så här ser det ut utanför IKEA i Kalifornien. Lite stolt blir man allt.


Detta var vad jag fick med mig hem efter lite beställningar från en Svensk värdmamma.
Fast kaviaren är min!



När jag kom hem tog jag det lite lugnt ett tag innan jag skulle börja jobba och laga mat. Klockan tre åkte värdmamman och ena värdbarnet iväg på gymnastik och värdpappan som just kommit hem åkte iväg med ett annat barn så det var bara jag och den minsta hemma. När maten äntligen var klar åt vi och jag hade lyckats åstadkomma: tre olika sorters sill, gravad lax, potatis med dill, gräddfil och gräslök, grillade kycklingspett, grillade grönsaksspätt och grillad fläskfilé. Till efterrätt blev det jordgubbar, vaniljglass och grädde. Efter maten lekte vi lekar på baksidan. Inte riktigt som Svensk Midsommar hemma men man gör vad man kan. Jag hoppas att släkten hade det mysigt hos Farmor och Farfar och att allt var lika galet som vanligt med grannarna på kvällen. Jag vill höra allt om vilka som vann vilka lekar och vem som gjorde bort sig mest.    



Bilder från förra årets midsommar. Jag var med i en rabarberätar-tävling.
Jag saknar er, mina småbröder. Ni är två monster men jag älskar er ändå.


♥  ♥  ♥


Födelsedagshelgen

Här kommer äntligen en uppdatering om vad som hände i helgen.


Eftersom minsta värdbarnet, min värdmamma och jag fyllde år förra veckan hade vi ett gemensamt kalas vid poolen med släkt och vänner. Jag gick upp tidigt lördag morgon för att vara med och ge min värdmamma frukost på sängen. Ska jag vara ärlig så gick jag och la mig igen efter det och sov några timmar till. När jag gick upp på riktigt bakade jag massa saker till kalaset och hjälpte till med lite förberedelser. Eftersom det var lördag var jag ju ledig så jag kunde ligga på en handduk i gräset och inte göra något hela dagen. Emma, Cecilia, Finska Elli och Schweiziska Sarina kom och grattade mig och när vi solat och badat en stund åkte vi och köpte mat som vi åt i en park vid vattnet. På kvällen skulle vi ut så jag och Emma tog en sväng till Northgate Mall där vi blev sminkade inne på MAC. Helt gratis (kanske för att Emma sa att det var min födelsedag) och båda blev supernöjda. Efter det åkte vi hem till Emma för att powernappa och göra iordning oss. Det blev mer skrattattacker än sömn och stackars Emmas smink började rinna eftersom hon skrattade så hon grät. Några timmar senare åkte vi in till San Francisco utan att riktigt ha en plan för kvällen men vi hamnade på en ny klubb på Broadway och vi hade den bästa kvällen hittills.


Jag och Emma


Våra proffssminkade ögon


Redo för utgång


Elli, Sarina och Jag

 


På söndagen vaknade jag utvilad och gick upp för att Skypa med familjen och öppna presenter som rest över det stora havet. Tack så jättemycket min underbara familj för all choklad, mormor och morfar för pengarna och världens finaste Sanna för Tomas Sabo Berlocken. Du är en Ängel! Min värdfamilj hade ordnat en överskning till mig då min värdmamma ringde i fredags och bad mig hitta en vän som ville följa med mig på något hemligt under söndagen. Jag hade frågat Emma och båda var lika nyfikna. Det visade sig att de köpt biljetter till Beach Blanket Babylon som är en känd musikalshow här i San Francisco. De sjunger och skämtar om aktuella ämnen och de är kända för sina kläder och stora hattar. Det var hur bra som helst och hela publiken skrattade högt åt deras klockrena skämt. Bra platser hade vi också. Efter showen åkte jag hem och umgicks med min värdfamilj och laddade för en ny arbetsvecka.



Jag vid scenen


Emma vid scenen

 
Vi skulle nog kunna få varsin roll


Man fick inte ta bilder under showen så dessa har jag tagit från internet


En av de största hattarna.
Alla San Franciscos kända byggnader finns med och det rörde sig i den.




Jag hade alltså en jättebra födelsedag. Än så länge har jag ingen åldersnoja men att tänka att jag är halvvägs till fyrtio är lite läskigt. Men jag är redo för resten av mitt liv. Bring it on!    ♥  ♥  ♥

Hetta

Nu är det tydligen som det ska vara vid den här tiden på året, ca 40° på dagen och 20° på natten. Mitt rum, som ligger på övervåningen, var jättevarmt härom kvällen för dörren hade varit stängd så jag fick inget av den kalla luften från AC'n in till mig och sov därför med fönstret öppet. Hjälpte inte. Igår hade jag dörren öppen hela dagen och sov med takfläkten på för första gången. Somnade med min iPod för att inte irritera mig på surret och det var så värt det. Jag anar en ny trend. Igår spenderade jag 2½ timma på ett svalt sjukhus (inget allvarligt) och resten av dagen i ett luftkonditionerat hus. Idag hade de två äldsta barnen Camp så jag passade på att handla lite och göra andra ärenden med bara ett barn på förmiddagen. När jag hämtat de andra åkte vi till poolen och var där resten av eftermiddagen. När jag slutat kom Emma och Sofia och hämtade upp mig och vi tog en liten shoppingrunda i Rowland och avslutade med en Frozen Yoghurt.


 
Sofia, Emma och jag



Frozen Yoghurt som man tar själv


 ♥  ♥  ♥


En tur till Santa Rosa

Idag var den varmaste dagen på väldigt länge. Som mest 32 grader i skuggan och ingen vind. Tur att det finns mycket palmer att gömma sig under. Jag lyckades hur som helst ta reda på att det finns en rolig park i en stad som heter Santa Rosa ca 45 min norr om mig. Hemma skulle man ju aldrig sätta sig i bilen och köra 45 min för en lekpark men i USA är det ingenting. Jag kan i alla fall säga att det var värt det för där fanns lite allt möjligt kul. Ett tåg, en sjö där man kunde åka trampbåt, en karusell, ponnyridning, en liten lada med massa olika djur, en stor lekställning och en vattenlek hörna. Jag och min lilla tjej spenderade över en timma i ladan och hon gick in till alla djuren minst 4 gånger. Där fanns en kalv, får, getter, hönns, en tupp, en gris, fåglar, kaniner och marsvin. De stora barnen som var i skolan blev lite avundsjuka när de fick höra vad vi gjort så vi lär åka tillbaka dit i sommar. Förmodligen ganska snart eftersom imorgon är sista dagen på läsåret. De slutar kl. 11.30 och det firas med Six Flags på eftermiddagen.



Mr Cool


Grisar är ju för söta


En del av lekparken



♥  ♥  ♥


Hej och välkomna till Hajk

Mitt alarm ringde kl 8 i morse och jag var ovanligt pigg denna lördagsmorgon. Efter att jag ätit en bra frukost åkte jag och hämtade Cecilia och vi tog oss till foten av ett berg i närheten av mig. Målet för dagen var att bestiga berget och vi var taggade. Det tog oss två timmar att komma upp till toppen och när vi var ganska högt upp kunde vi tilll och med känna hur luften blev kallare. Hela vägen upp stannade vi och beundrade utsikten, tog kort och, viktigast av allt, drack vatten. Vi var ganska stolta över oss själva när vi var klara och efter lite drygt en timmas traskande i nerförsbacke, vilket var nästan lika jobbigt som att gå uppför, stretchade vi ordentligt för att minimera plågorna imorgon.


Cecilia är redo.


När vi gått en bit passerade vi en övergiven tennisplan med ganska trevlig utsikt.
Vem bygger en tennisplan mitt i ingenstans?


 
Väldigt vackra vyer.


Målnen låg lågt så det blev lite svalare luft.

 
Fotopaus.


Cecilia.


Jag.

 
Där blåste det svala vindar så vi stannade och svalkade oss lite.


Drickespaus i skuggan.


Där har vi målet, toppen av berget.
Nästan....Där....

 
Vi var ganska högt upp.


We did it!

 
Vi träffade på lite djur på vägen. Det fanns småödlor precis överalt.
Det prasslade konstant i gräset och då och då sprang de över vägen.
Vi såg också en Bobcat som är som prickiga tigrar men den sprang så fort så jag hann inte ta kort.


På vägen ner var vi lite trötta och oseriösa.


Cecilia lånade en fin ryggsäck av sina värdföräldrar. Den fick namnet Masken.


Frisk luft, vacker natur och motion. Det var en bra Hajk. 



Efter vår vandring stannade vi till på Crepevine och åt god lunch innan vi åkte till poolen och badade/solade i någon timma. Kl 17 började jag jobba för värdföräldrarna skulle på middag så jag började plocka upp lite leksaker i huset, gjorde pannkakor och satte sen på en film. Nu har barnen somnat, jag har duchat och jag ska kolla lite på Svensk TV innan jag också tänker lägga mig. Imorgon ska jag ut och leta presenter. Serious Business. Och så har jag Au Pair möte också, pool party.     ♥  ♥  ♥

Amerikansk BBQ

I fredags var det sista dagen på dagis innan sommarlovet så på kvällen annordnades det bbq i en park här i Novato. Jag följde för en gångs skull med värdfamiljen och det var väldigt trevligt. Alla barn sprang runt och lekte och de äldre syskonen höll sig på avstånd gjorde sitt bästa för att slippa sin småsyskon. Föräldrarna och lärarna minglade runt och pratade med varandra om allt och inget. Det var kul att prata med några föräldrar som man annars bara säger hej till när man hämtar och lämnar barnen. Efter en stund var maten klar och Amerikanarna vet hur en bra bbq går till. Det var hur mycket mat som helst och förutom allt kött som fanns hade alla tagit med sig något hemmifrån. Till efterrätt fanns det ett helt bord fullt med cupcakes. Alltså, en bra kväll.     ♥  ♥  ♥


Sommar

Äntligen har Kalifornien kommit över sina personlighetsstörningar. Igår och idag har det varit ca 25° och blåkupa. Underbart! 





Den minsta och jag passade på att gå till poolen när de andra var i skolan och vi ska gå tillbaka redan imorgon. När jag körde äldsta tjejen till gymnastiken senare tog vi bubblan och körde nercabbat eftersom värdamman var hemma. Som grädde på moset fick jag tillbaka nästan 5000kr på skatten idag. Ka-ching.







♥  ♥  ♥


Pensionärsvarning?

Igår kväll efter jobbet rullade bubblan ner mot Los Altos Hills där Sabina bor. Tanken var utgång men det blev bio istället. Jag, Sabina och Karin hade alla hört att Bridesmaids skulle vara hysteriskt rolig och den bästa komedin på väldigt länge. Jag som annars har lite svårt för komedier där vuxna människor beter sig som om de är efterblivna såg ändå fram emot filmen och tänkte att den kanske ända hade standard. Njaaaa. Den var väl kul och visst, jag skrattade högt några gånger men hystersikt kul var nog snarare den största överdriften på väldigt länge. Sabina somnade tio minuter in i filmen och låg ihoprullad till en liten boll tills eftertexterna rullade. Behöver jag säga att vi somnade direkt när vi kom hem?



Downtown Palo Alto




På lödrag morgon blev det också ändrade planer då det regnade och vi stannade i sängen för en lång sovmorgon istället. Jag kan inte säga att jag var lika besviken som de andra. Frammåt elva gick vi upp och åkte in till Palo Alto där Sabina impulsköpte en iPad påväg till Crepevine där vi åt brunch. Nu vill jag ha en ännu mera. Helst i födelsedagspresent. Någon? Karin jobbade lördag dag men vi fick istället sällskap av Sarah som jag träffat innan. Hon tippsade oss om en bok där man kan samla på Statehod Quarters. Quarters är en av de mynt som finns i USA (25 cent) och för några år sedan tryckte man USA's alla stater och territorier på dem. Jag som alltid sparat alla mina mynt i en liten burk räknade för några veckor sedan hur många stater jag lyckats samla på mig eftersom ett av mina mål detta året var att få alla stater. Sarahs tips om boken var ju därför klockren så på vägen hem idag hoppade jag in i en bokaffär och fick med mig den hem. Det är faktiskt kul! Jag har också jobbat några timmar nu på kvällen vilket betydde: laga mat, se på film och läsa bok. Nu ska jag också sova och drömma om ett soligt Kalifornien.   
 

 
Min nya myntsamlar bok och ett av de gamla mynten, en riktig nitlott.


Man sätter in mynten i rätt stat. Hittills har jag 26 olika och massa dubletter.



♥  ♥  ♥


Att komma hem

Igår träffades vi på Cheesecake Factroy (någon som är förvånad?) för att ses en sista gång tillsammans innan Elin åker hem till Sverige. Det var jag, Elin, Filippa, Vilde, Cecilia och Emma. God mat, som alltid, och många skratt attacker. Det är så konstiget när andra åker och man själv stannar kvar här. När jag försöker föreställa mig hur det är att komma hem känns allting bara fel. Ena dagen är man här och nästa är man hemma. Som om man just vaknat upp ur en lång och väldigt verklig dröm. Plötsligt är det som varit ens liv i så många månader helt borta och man kommer aldrig mer att få tillbaka det. Jag vet att Elin är glad över sitt beslut att åka hem och hon har velat det här länge men jag får rysningar när jag tänker på det. Det är abslout inte det att jag inte vill hem till alla underbara människor i Sverige. Det handlar mer om rädslan för att komma hem och inse att tiden i princip stått stilla. Som om alla frusit i sina rörelser den stunden jag satte mig på planet till New York. Här har jag också alla Au Pair vänner som går igenom exakt samma sak som mig. Hemma har jag inget av det. Det finns ingen att dela allt detta med för det är ingen som kommer se det som jag gör. Det är två helt olika världar och man kan helt enkelt inte ha båda. Hur som helst är det lång tid kvar innan det är min tur. Uppdatering på hur mitt närmsta år kommer att se ut kommer så fort jag själv vet mer. Men jag jobbar på det.


Hela Gänget

 
Jag och Emma - Redo för mat


Elin



Idag har jag haft en effektiv förmiddag med träning, besök på postkontoret (någon på Sigillgatan har något spännande att vänta), skypat med familjen och grannarna och träffat Elin en snabbis. Vad skulle jag göra utan min lediga tid på dagarna? Sluta tidigare kanske? Om bara några minuter är det dags att hämta upp de stora barnen från skolan och idag tänkte jag ta dem till en ny park. Jag hoppas på glada miner. Kan också säga att Sverige fortfarande har mycket bättre väder än San Francisco så njut! Men tyck inte synd om mig, jag har det bra.     ♥  ♥  ♥


Memorial Day

Ännu en av Amerikanarnas alla högtider har passerat. Sist ut var Memorial Day i måndags och efter som mina värdföräldrar var lediga var jag också det. Det är en dag då man ska minnas och tänka på alla de som kämpat i krig och deras familjer. Men för att citera Cecilias värdmamma: "Alla är bara glada över att få en ledig dag. Vi festar och grillar, det är allt." Jag tog en lagom lång sovmorgon och körde på hemma spa på förmiddagen. Efter "frukost" (rester från CF) åkte jag och den äldsta tjejen och fixade våra naglar. Slog på stort med både manikyr och pedikyr. Det var kul att göra något bara vi två för en gångs skull. När vi kom hem umgicks jag lite med värdföräldrarna innan jag gjorde mig fin och åkte hem till Cecilia och hennes värdfamilj i San Anselmo för Memorial Day BBQ. Det var kul att träffa massa Amerikanare, även om alla var barnfamiljer. God mat blev det också. Efter en stund dök Elin upp som chockerande nog fått sluta tidigare. Jag vet inte om jag borde skriva det här men jag vill ju vara ärlig här i bloggen så jag erkänner. Efter maten åkte vi till Cheescake Factory för lite dessert. White Chocolate and Rasberry Truffle Cheesecake blev det för min del. Det var det värt.     ♥  ♥  ♥


Elins Sista Helg

Jag har haft en väldigt bra helg även om det vissa stunder var lite sorligt. En av mina bästa vänner här i USA lämnar oss denna veckan och detta var den sista helgen tillsammans så i söndags åkte flickorna från Marin över bron och in till den stora staden. Men först ska jag berätta vad som hände under lördagen.

Jag hade lovat att följa med min värdmamma och alla barnen till Six Flags som är ett stort nöjesfält ca 30 min härifrån. Min värdpappa pluggar inför sina sista tentor och hon ville inte åka själv med tre barn. Jag tackade inte precis nej eftersom jag fick åka karuseller och istället vara ledig hela måndagen. Bra Deal! Barnen var överlyckliga över att få komma till karusellhimlen och de två äldsta hade vuxit så mycket senaste året att de fick åka flera karuseller de inte fick åka förra året. Vi var där i ungefär 6 timmar och trotts att det började regna under eftermiddagen hade vi kul. När vi kom hem mötte jag upp Elin, Cecilia, Vilde och Filippa för lite mys och god mat på Cheesecake Factory.

På söndag morgon åkte jag, Emma, Vilde, Cecilia och Elin in till SF och jag och Emma körde våra cabbade bubblor eftersom vi inte fick plats allihopa i en bil. Vi började med att gå nere vid Pier 39 för att turistshoppa och turistfota. Jag köppte (bland mycket annat) en I ♥ SF t-shirt. När det var dags för lunch hamnade vi på en Italiensk Pizzeria bara för att jag varit där innan och verkligen gillat stället. De andra var inte så glada på mig då servicen var sämre än sämst och maten rent av äcklig. Jag vet inte vad som hänt sedan sist! När vi sedan skulle betala för allt fick vi be om det två gånger och när vi äntligen fått notan satt vi och väntade i 25 (!) minuter på att någon skulle hämta våra kort. Under tiden fick vår servitör två utskällningar från andra gäster för saker som inte var bra. Det slutade med att vi gick därifrån utan att betala eftersom vi inte ville vänta längre. De pengarna shoppade jag upp inne på en jättefin butik där de har en underbar skrubb. Ett av dagens mål var också att åka Cable Car så vi ställde oss med alla andra turister i den kilometerlånga kön för att åka backe upp och backe ner till Union Square. Alltid lika roligt. Självklart blev det också en tur in på Victoria's Secret och därifrån går man aldrig tomhänt. På vägen hem stannade jag och Elin på Cheesecake Factory för middag. Och ja, vi skämdes eftersom vi var där dagen innan. Kanske också ska nämna att vi var där i torsdags med.


Håll i hatten


Cruzing i San Francisco

 
Elin och jag kom in före de andra så vi satte oss på
Ghirardelli Square och åt Cup Cakes medans vi väntade


Jag kommer sakna dig!

 
De berömda sjölejonen och det ännu mer berömda Alcatraz


Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga...

 
Cecilia, jag, Elin och Emma i kön - Cecilia, Elin och Emma: äntligen är det vår tur

 
Sötaste Norska Vilde - Jag och Cecilia


North Beach och The Transamerican Pyramid


En gata i North Beach

 
På färd genom San Francisco


Denna underbara stad



En fågel har viskat i mitt öra att Sverige har riktigt bra väder just nu. Själv undrar jag vad som pågår för Kalifornien och jag har en del att reda ut. Mulet, Regn och ca 17 grader är inte okej! Men jag hade i alla fall en bra helg och det hoppas jag att ni också hade.     ♥  ♥  ♥

RSS 2.0