Snö!?


Känns det här rättvist? Inte ens Sverige har snö i oktober!






Så här såg det ut när jag kollade ut i morse


Över gränsen på 15 minuter

Idag har jag haft en av de lättaste jobbdagarn i den här familjen. Det var nästan som att vara tillbaka i min gamla familj. Började 9.30 och planen för dagen var att åka till ett Zoo i närheten men eftersom det skulle regna blev det ändrade planer. Vi åkte istället till ett aquarium i Connecticut ca, 35 min härifrån. Hämtade upp Hemsha och hennes treåring på vägen. Vi gick runt och kollade på massa olika djur och avslutade med en film som visades på en grymt stor skärm i IMAX. Sen körde vi hem och vi kom fram precis 13.30 då jag började min "rast". Skypade med pappa, åkte och pratade med ett gym i närheten, läste en bok och sov lite innan det var dags att börja jobba igen 17.55. Gav barnen mat (som värdmamman redan hade lagat), gav dem ett bad, läste några böcker fram till 19.30 och sen var det dags för dem att sova. Nu sitter jag här och bloggar lite och sen ska jag kolla några avsnitt av Lipstick Jungle innan jag ska sova. Föräldrarna kommer hem runt kl. 23.00 men jag behöver inte vara vaken om barnen sover. Föresten så tycker jag att det är så häftigt att jag var i en annan stat bara över dagen. I Kalifornien var man tvungen att köra i minst 4 timmar för att komma till gränsen och här kan jag köra runt i flera olika stater på bara några minuter. Inte för att man ser någon skillnad men ändå.     ♥  ♥  ♥









Detta har hänt

Veckan har rullat på utan några problem. Jag börjar verkligen komma in i allt nytt nu även om jag saknar allt från SF så otroligt mycket ibland. Det mest intressanta som hände under veckan var när jag och Hemsha hade playdate hemma hos henne. Det har också kommit två nya tjejer till min LCC grupp och båda är supertrevliga. Jag träffade au pairerna i torsdags kväll och vi åkte först till Starbucks för kvällsfika och sen till ett frozen yoghurt ställe som heter Red Mango.


Hemsha (Sydafrika), Lisa (Tyskland), Jag, Sarah (Sverige), Milly (Tyskland), Malin (Sverige)



I fredags kväll träffade jag och Malin en Svensk tjej som heter Frida. Hon har varit här i 11 månader men kommer förlänga i samma familj. Vi åt middag på en japansk restaurang och sen åkte jag hem tidigt för jag skulle jobba dagen efter. Tjejerna tar danslektioner på en skola på Manhattan så jag tog dem dit på lördag morgon. Vi tog tåget in, åt frukost på Grand Central, tog taxi till studion och där satt jag och läste en timma medans båda hade lektion. Minsta har bara balett i en timma så hon kom ut tidigare än den äldsta som tar både balett och afrikans dans och därför har lektoner i två timmar. Vi bestämde oss för att ta en promenad medans vi väntade så vi gick till Columbus Circle och sen en snabbis i Central Park där tjejen fick klappa hästarna som står uppradade för att ta turisterna genom parken. När bådas lektioner var slut tog vi en taxi tillbaka till Grand Central där vi köpte med oss lunch som vi åt på tåget hem. Sen var jag klar för dagen. Helt okej! Jag passade på att åka till banken och öppna ett konto på samma bank som värdföräldrarna har vilket är lättare när de ska föra över min lön. Sen plockade jag upp Malin och Lisa och vi åkte och köpte Halloween kostymer vilket tog flera timmar. Det fanns ju endel att välja på. Amerikanare tar det här med Halloween vääääldigt seriöst. Eftersom vi var hungriga men fattiga slog vi in närmsta Burger King på GPSen och körde. Vi insåg snart att vi lämnat Larchmonts fina villakvarter men ingen hade någon aning om vart vi var så vi kollade på kvittot och upptäckte att vi var i Bronx. Ooops! Jag var lite orolig för bilen medans vi åt men den stog kvar och var hel när vi kom ut. Vi hann också med en shoppingrunda I White Plains där jag för en gångs skull hittade ett par pumps utan mördarklackar.

 
8th Avenue och monumentet i mitten av Columbus Circle


Mitt värdbarn tog kort på mig


Hela rondellen omringas av fontäner, Central Park i bakgrunden


Central Park


Idag (söndag) åkte jag, Malin, Hemsha och Chris in till City utan några direkta planer för dagen. Vi mötte upp Christopher och Maria och sen stannade vi svenskar runt Broadway och shoppade medans resten åkte till en park i Downtown. Inne på Grand Central finns det ett valvliknande tak som går ner i fyra hörn. Det är känt som The Whispering Wall och om man står i motsatta hörn vänd in mot väggen (som om man står i skamvrån) och pratar kan man höra varandra. Jag måste säga att jag var väldigt tveksam men det hörs klart och tydligt vad den andra säger och jag blev så imponerad. En kul grej. Något ännu roligare var att vi bevittnade ett frieri. Ett par stod och pratade till varandra in i väggen (han frågade förmodligen om hon ville gifta sig med honom) och när tjejen står och lyssnar vänder han sig om och går ner på knä. När hon vänder sig om sitter han där på andra sidan med en ring. Det var fint.


Hemsha, Malin och Chris vid The Whispering Wall.
Ser ni tjejen som står i det högra hörnet? Hon lyssnar på vad hennes kompis säger från andra sidan
och så färdas ljudet genom valvet ner till hennes sida



En bil åkte runt med den här "statyn" på Times Square



Nästa vecka har lillkillen höstlov så jag ska spendera hela dagarna med honom. Det kan nog vara bra för då har vi chans att komma lite närmare varandra. Jag vet att värdmamman har planerat in ett zoo besök i mitt schema och istället för att ha ledigt mitt på dagen får jag sovmorgon varje dag. Det gillar vi.    ♥  ♥  ♥


Ett besök i Downtown

I söndags tog jag tåget in till City igen. Jag och Hemsha, som bor på min gata, åkte tillsammans från Larchmont och mötte upp fyra andra au pairer när vi kom fram. Alla var från olika länder så det var kul. På tåget in fick vi vara med om ett minst sagt litet äventyr. Ni som vill ha detaljer får fråga om det för jag tänker inte skriva vad som hände här. Alla mår bra i alla fall så ingen behöver vara orolig! Hur som helst så tog vi en liten promenad i Central Park och sen gick vi till Columbus Circel som är en stor rondell vid syd/västra hörnet av parken. Där finns det bl.a. ett stort shoppingcenter med bara märkesbutiker. Det blev ett nagellack från Sephora för min del. Jag har också åkt Subway för första gången för vi tog den ner till Downtown där Ground Zero ligger (World Trade Center och minnesplatsen). Tyvärr var man tvungen att ha förköpta biljetter för att komma in på området men vi gick runt och tittade på husen och passerade en park som var ockuperad av Wall Street demonstranter. De dansade till musik och såg mest ut att ha skoj. Vi avslutade dagen med middag på T.G.I.F.



En påse från H&M och skylt om att FACE snart öppnar i den fina gallerian. Stolt Svensk!



Det är inte bara skyskrapor i NYC


Hilton Hotell precis vid Ground Zero


En outlet affär med massa märkeskläder. Finns inga provrum dock.


Wall Street demonstranter

 
Monument för 9/11


World Trade Center

♥  ♥  ♥


Girls night out

Efter en veckas jobb var det äntligen fredag kväll (och jag behövde faktiskt inte jobba). Jag, Sarah och Hemsha bestämde oss för att äta middag och sen gå på premiären av den nya Footloose. Men som vanligt blev det ju inte riktigt som man planerar. Vi åkte i alla fall till grannstaden Mamaroneck och åt asiatiskt på en jättefin och mysig restaurang som hette Red Plum. Vi pratade lite om att kanske gå till en bar här i Larchmont men det slutade med att Hemsha åkte hem och jag och Sarah åkte till McDonalds för glass. För att få ett lite bättre avslut på kvällen bestämde vi oss för att prova en vin lounge i Larchmont som Sarah pratat om så vi åkte dit och skålade i ett varsitt glas innan vi åkte hem. Det var hur fint som helst där inne och det är gångavstånd till mitt hus, så det var ju bra.



Sarah och Sara

 
Sarah åt Sushi för första gången och Hemsha skålar för helg

 
Det räcker inte med att det smakar bra, det måste se bra ut också


♥  ♥  ♥


Det känns i hjärtat


Jag saknar familjen
Jag saknar hunden
Jag saknar huset
Jag saknar vädret
Jag saknar bilarna
Jag saknar kompisarna
Jag saknar naturen
Jag saknar BJ's
Jag saknar Golden Gate
Jag saknar mitt liv i San Francisco

♥  ♥  ♥


New York City

Igår fick jag var helt ledig eftersom båda föräldrarna var hemma (Columbus day, helgdag) och jag ville in till NYC. Emma är klar med sin tid i USA och är just nu inne på sin resemånad. Hon bodde ju i New Jersey ett år innan hon kom till San Francisco så hon hälsar på sin gamla familj och hade en dag i The Big Apple. Tajmat! Vi kom överens om att det var coolare att ha ett avslut på Times Square än på en parkering i San Anselmo.

Jag promenerad 5 minuter till tåget och åkte in till City runt 10 på förmiddagen. Satt där med en Strabucks mugg och läste en bok som alla andra pendlare. När man kom in på Grand Central Station åkte man i en tunnel ett bra tag och på vissa platser var det lampor så man såg hur det såg ut. Precis som på actionfilm när de springer runt i tunnlarna och det är som en övergiven labyrint. Kan ju säga att mina likheter med alla andra på tåget slutatde där för jag var den enda som satt och stirrade ut genom rutan. Känslan jag fick när jag klev ut i den stor salen är obeskrivlig. Att jag faktiskt var där. Det som man sett på film så många gånger. Och att jag bor här nu och kommer var där flera gånger i månaden. Grand Central Station är min nya Golden Gate Bridge. Jag måste passera den för att komma in till City. Underbart!

Jag hade lite tid för mig själv innan Emma och hennes kompis Denise kom in med bussen så jag gick raka vägen till H&M på 5th Avenue och hittade såklart en klänning. Sweet. Sen blev det ett kärt återseende på Times Square. Därifrån gick vi upp till Central Park och bestämde oss för att åka häst och vagn i parken. När turen var slut gick vi in och vandrade runt lite. Hittade några gatuunderhållare som dansade och showade så vi satte oss och kollade på dem ett tag. Sen gick vi tillbaka till Times Square med ett stop på Apple Store på 5th Ave. Vi åt middag på The Counter och sen satt vi på trappan och bara tittade på allt som finns att titta på. Runt kl 19 var det dags för dem att åka hem till NJ och jag sa hej då till Emma för sista gången på väldigt väldigt länge. Men jäklar vilken bra dag vi hade.



Grand Central Station. Kan ni se mig?


Jag, Emma och Denise

 
Turister?!


Nytt och gammalt


Central Park


På promenad


En fontän i parken

 
Bröllpsfotografering i en tunnel. Världens finaste tunnel också.


Bara i USA


NYC


Eftersom Steve Jobbs dog i veckan var hela väggen på The Apple Store fylld med
meddelanden, blommor, äpplen och ljus. Väldigt fint.



Någon som sponsrar en iPad till mig?


Självklart lyckades vi se en parad också.


Times Square


Åt vänster


Åt höger


This is New York


På trappan


Där stod jag för nästan exakt ett år sedan. Det kommer inte dröja lika länge denna gången.


♥  ♥  ♥


Två veckor. Huh?

Jag har varit här i två veckor nu. Kan ni fatta det? Det kan inte jag! En evighet som var över på en sekund. Hur mäter man tid när man lever ett låtsas liv på andra sidan jorden? Absurt är vad det är. I alla fall, det går bra här. Jag tycker om föräldrarna och jag börjar vänja mig med barnen. Ärligt talat så var det inte ens kul den första veckan men det går åt rätt håll. I helgen flyttade jag in i mitt rum. Jag och värmamman var på IKEA i 4 timmar och jag har fått inreda nästan helt själv. Det är fint och jag har nästan accepterat att jag från och med nu har en 90-säng. Om jag får så lägger jag upp bilder här (kanske ska göra det innan sista veckan denna gången?).

Som jag sa så tog familjen med mig in till NYC den första helgen. Tjejerna har danslektioner där på lördagarna så vi åkte först dit. Sen tog de mig till The Metropolitan Museum of Art. Magnifikt! Eftersom vi åkte bil fick jag ju se lite av Uptown men inte speciellt mycket. Men jag var glad ändå.

Jag har träffat tre tjejer som bor här i närheten. Hemsha kommer Sydafrika och bor på min gata. Sarah kommer från Kalstad och bor i samma stad som jag. Milly kommer från Tyskland och bor också i samma stad. Tydligen är au pair-gruppen minimini och alla hänger med alla. Skillnad mot min förra där vi var 40 plus och det var i princip uppdelat i vilket land man kom från. Första mötet är på torsdag så då får jag träffa alla. Alla 5.

Jag har också hittat några shoppingcenter i en ganska stor stad 15 minuter från mig. Där finns det också massa roliga restauranger och tydligen ett helt okej uteliv. Det ser i alla fall lovande ut.




Skyskrapor


Vid Central Park


NYC


En gata med massa märkesbutiker


Museum


♥  ♥  ♥


California, Farewell

Mina sista dagar på västkusten var väldigt fina men fyllda med tårar.

Emma ringde mig på lördagen och ville bjuda på lunch i Napa så vi åkte dit och hade picknik på V. Sattui Winery. Så himla underbart! På kvällen åkte alla tjejerna in till San Francisco och där hade vi först middag i Haight Ashbury (Hippie-området) på en tapasrestaurang som min värdmamma tipsat om. Jättegott och riktigt "local". Vi avslutade med utgång på Kells och jag dansade till Irländsk folkmusik för sista gången. Kommer jag sakna Kells? Ja.


Lever livet i Napa, CA


Emma fick en bild från första gången vi var där. Samma filt, samma vingård, samma mat

 
Saknar dig!


Är det förbjudet att palla vindruvor från en vingård?


Camilla och Sofia på Cha Cha Cha


Elli och Emma


Sofia och Vilde



På söndagen blev det lite panik med packningen då jag hade mer saker än jag trodde. Glöm det jag sa om att ha kilon över! Tur för mig att FedEx var öppet en söndag. 20 pounds fick åka tåg tvärs över landet och det kom fram i torsdags. Emma och jag åkte till en jättefin nagelsalong i San Anselmo och fixade tår och fingrar. Sen stod vi och bölade på en parkering innan jag åkte hem. Förmodligen var jag en stor trafikfara eftersom jag grinade så mycket att jag knappt såg vägen. På kvällen bjöd familjen mig på middag på en fondue restaurang som heter The Melting Pot. Har aldrig varit på en sån innan och det var superhäftigt, jättegott och rastaurangen var hur fin som hellst. När min värdpappan frågade vad som var top 3 under året började tårarna spruta igen. När efterätten kom fick jag världens finaste hälsning av personalen. De hade frågat om vi firade något och värdföräldrarna sa att jag skulle lämna dem och jag sa att jag skulle till NY och sen hem. De frågade vart hem var och jag sa Sverige så servitören hade översatt Safe Travels på google translate. Alla blev så himla överraskade men det var jättefint. Jag gav mina presenter till barnen, flickorna fick varsin berlock och pojken fick ett graverat bokmärke i metall, och jag fick ett jättefint halsband av familjen med en lyckosten i. Efter maten gick jag Camilla och min värdmamma på Bio så jag fick säga hej då till barnen utanför restaurangen eftersom jag skulle åka tidigt på måndag morgon. Då kommer den minsta och slänger sig i mina armar och säger att hon önskade att jag kunde stanna. På måndag morgon skjutsade min värdmamma mig till bussen som går till flygplatsen. Det var så himla jobbigt att säga hej då till henne och jag vet inte vem som grät mest. Väl på bussen fick jag verkligen anstränga mig för att inte gråta högt.


Min tre älsklingar, en jordgubbe och en brownie med ett ljus i



Jag hade vekligen världens finaste familj i SF och jag saknar dem så varje dag. Jag ångrar inte att jag åkte till NY för det var min dröm men jag är så tacksam för det året jag fick med den familjen. Jag vet att jag är välkommen där när jag vill och jag kommer ta varenda chans jag får att åka och hälsa på dem.     ♥  ♥  ♥


En ny start

Jag ser att många kollar bloggen flera gånger om dagen för att se om jag uppdaterat något. Så här kommer ett kort inlägg om hur det går.

Flygresan hit gick jättebra. Jag sov 90% av tiden men var klarvacken när vi gick ner för landning över NYC. Jag hade fönsterplats, det var mörkt och alla lampor var tända. Så häftigt!!! Värdpappan kom och hämtade mig och det var inte alls långt till huset. Familjen är jättetrevlig och föräldrarna gör allt för att jag ska trivas och känna mig välkommen. Eftersom de hade översvämning på hela nedervåningen när orkanen Iren härjade så håller de på att renovera där nere och mitt rum är just nu en byggarbetsplats så jag bor i en av tjejernas rum. Det går bra och jag är glad över att få en egen toalett. Det finns verkligen ingenting som är som det var i San Francisco och jag försöker ta det som det är även om det är väldigt svårt i vissa lägen. Jag har inte gråtit något men jag saknar väldigt många och väldigt mycket. Men inte så mycket att jag vill tillbaka! NY är mitt liv nu. Arbetet går bra och jag kan nu hitta till skolorna, Downtown, havet och några av de närliggande städerna. Min franska har blivit så sjukt mycket bättre på bara några dagar och jag förstår det mesta av vad familjen säger (de pratar franska med varandra) och idag frågade de mig frågor på Franska och jag svarade på Engelska. Imorgon ska jag in till NYC för första gången och jag är överlycklig. Jag har också sett regn för första gången sen i Juni. Det var mindre kul.

Jag har lite bilder och annat skoj att berätta om mina sista dagar på västkusten så det kommer väl så snart jag får tid att pyssla med det. Kanske blir det premiär för New York bilder också.     ♥  ♥  ♥


RSS 2.0