Några dagar i mars



Jag, Sarah och Amanda åkte till Manhattanville College
för att skaffa ett student-id åt Sarah som ska ta klasser där.



Vi passade på att smyga runt inne i skolan när det ändå var öppet
men inge folk för att det var sent på kvällen.



En rast åkte vi till en park/strand i närheten men den var stängd fortfarande.


Bild från Harbor park i Mamaroneck.


Idag hade jag och Sarah picknik vid vattnet i det fina vädret.

 
Bara massa godsaker.


Det slutade med att vi båda somnade på filten.

♥  ♥  ♥


San Francisco

 


I've been high, I've been low. I've been yes and I've been hell no. I've been rock 'n roll and disco. Won't you save me San Francisco? I've been up, I've been down. I've been so damn lost since you're not around. I've been reaggae and calypso. Won't you save me San Francisco? To tell you the truth I miss everything, everything.     ♥  ♥  ♥

Våren är här


Yepp, idag är det oficiellt första dagen på våren och det känns! Och inte nog med att värmen är här supertidigt, det har tydligen varit den tredje varmaste vintern i världshistorien. Och den lyckas jag pricka in! Score.

På rasten idag kollade jag och Sarah in en affär med udda, men fina, kläder och så provade jag äntligen Tacobell. Inga ledsna miner för jag har inte missat något speciellt kan jag säga. Men det var mysigt att äta på en bänk vid vattnet. Efter det körde jag hem Sarah men jag var ledig i två timmar till så jag åkte hem och umgicks lite med min värdmamma men ville ut i det fina vädret så jag tog min bok och åkte till hamnen. Livet.

Det blev också en spontan playdate med Amanda och hennes minsta idag så jag och min minsta åkte till parken efter skolan med dem medan värdmamman var hemma med tjejerna och gjorde läxor. När vi kom hem strax efter fem gjorde jag mat, badade killen och sen åt vi middag. Nu får jag lite vila innan jag och Sarah ska köra hårt på gymmet. Och så avslutar vi dagen med Red Light Therapy.

♥  ♥  ♥


St. Patrick's Weekend

Jag skippade St. Patrick's Day-paraden i år eftersom jag såg en förra året. Som sagt, jag har ändå sett mer parader under min tid här än jag gjort i hela mitt liv i Sverige. Men lite firande blev det i alla fall för jag och Sarah gick ut i lördagskväll i Meatpacking District i NYC. En kul kväll hade vi och eftersom det inte var iskallt ute kändes inte väntan på morgontåget så hemsk. 


Cheers!


The Highline Ballroom



I söndags sov jag största delen av dagen men frammåt kvällen tog jag mig ur huset och åt middag med Amanda. Några trevliga timmar som avslutades med frozen yoghurt och musiklekar på Red Mango.  

Måndagen var sista dagen på vintern men våren kunde inte vänta. Över 23° C i skuggan och strålande sol. Jag och Sarah hann med en playdate i parken med våra barn och på kvällen åkte vi till vattnet och hade picknick. På torsdag ska det bli 27° C, jag klagar inte.



Myspys


♥  ♥  ♥


Veckans Höjdpunkter



New York Viking. Missa inte älgen och det blåvita bandet som hänger i backspegeln.
Volvo-raggarna har hittat hit de med.



Fin Fint efter gymmet. Frozen Yoghurt, Jordgubbar, Bananer, Blåbär och Granola.
Ta-själv-system på Red Mango.


Jag hittade ett nytt shoppingcenter när jag körde hem från NYC i lördags.
De tre timmar som jag och Sarah spenderade där på rasten i tisdags var bland de bästa hittils.
 Varför? För att det var över 20° ute, alla bra affärer fanns där och (det viktigaste)
det kändes och såg ut precis som det gjorde i Kalifornien. Jag har hittat hem.



Playdate med Sarah och hennes barn i en jättefin lekpark.


Sommarväder i Flintpark, Larchmont.


En Tennisbana på ben.

♥  ♥  ♥


Bra jobbat Sara

Jobbade 7.30-12.30 i lördags vilket betyder att jag fick ta barnen till deras danslektioner inne på Manhattan. Nu för tiden kör jag alltid dit eftersom de har basketlektioner precis efter och vi har 45 min på oss att ta oss tillbaka till Westchester efter att dansen är slut. I vanliga fall parkerar jag alltid i ett parkeringshus precis brevid dansstudion men deras bilhiss var trasig så de kunde inte ta emot några bilar den dagen. Så, dansen börjar om 10 min, jag är mitt inne på Manhattan och har ingen aning om vad jag ska göra av bilen. Bara att ge sig ut och leta parkering efter gatan, inte det lättaste. Efter att ha åkt runt i ett par minuter hittar jag en plats, tackar gudarna, parkerar och springer till dansen. Lektionerna pågår i 2 timmar och under tiden sitter jag och läser, går till Starbucks eller Central Park. När vi var klara stressade vi på med gympakläder och skyndade oss tillbaka till bilen. Först skriker mitt ena värdbarn: "Men Sara, vart är bilen?!!!" "Den står ju där" säger jag som ser en annan svart SUV. En svart BMW. Jag kör en Ford! Ja just det. Bilen vart borta. Så där stod jag mitt inne på Manhattan med tre barn och ingen bil. Ringer till mina värdföräldrar och förklarar situationen och vi disskuterar sannolikheten att den blivit stulen mot sannolikheten att den blivit bortkörd för att jag stod för nära en brandpost. Efter mycket om och men bestämmer vi att jag ska ta en taxi till Grand Central och ta tåget hem medan de försöker hitta bilen. Efter en stund ringer de tillbaka och säger att de vet vart bilen är, den hade blivit bortbogserad och vi kunde plocka upp den på stället där de tar bilarna mot en avgift på $185 (1300kr). När vi kommer fram till Grand Central ser vi att tåget går om 2 minuter från en perong på undervåningen och jag ger mig fasen på att hinna med det. Så vi köper biljetter vid automaterna och sen är det snabba instruktioner till barnen som gäller. Alla håller handen och så springer vi. Måste ha sett ut som en vilsen ankfamilj som kutade genom hela Grand Central. Räddningen var en snäll städare som såg oss komma springande mot tåget. Han slängde sig på dörren och började banka och när de öppnade så höll han emot dörrarna så vi kunde springa in. Barnen älskar att åka tåg så de tyckte det hela vär jättekul.

När vi kom hem tittade min värdpappa på min bistra min och började skratta och min värdmama gav mig en kram och sa att de absolut inte var arga. Det kunde ju ha hänt vem som helst. Jag erbjöd mig i alla fall att åka och hämta bilen så det var bara att ta tåget tillbaka in till City. Sen tog jag en taxå till stället där bilen var. Där var det jättelång kö för just den dagen var det audition för The Voice i Madison Square Garden och massa hade parkerat sina bilar olagligt. Seriöst, hur orkar de hålla på, låt folk vara! Efter att ha stått i kö i nästan en timma kom jag fram så att jag kunde betala och få min bil. Den sista lilla glada överaskningen kom när jag såg en böteslapp på vindrutan på $115 (800kr) för felparkering. Allvarligt talat. De kan väl inte bogsera bilen OCH ge mig böter! Och jag stod nästan 2 meter ifrån vilket jag tyckte var tillräckligt men man måste tydligen stå 4.5 meter ifrån den jäkla brandposten. Som tur är har jag supersnälla värdföräldrar så jag behövde inte betala en cent.

Kanske också ska nämna att eftersom jag hade dragit åt handbromsen och de var tvugna att lägga ur den för att kunna bogsera bilen så hade de brutit upp ena framdörren för att komma in och då lyckats böja dörren så att den inte stängs ordentligt. Och de ger ingen ersättning för sånna skador alls.



Jag hade parkerat framför den silvriga bilen. Det svarta med silverhatt är brandposten.
Ser ni hur nära den stora svarta bilen står?!


Kony 2012




Känslan att ge upp allt själviskt och ge sig ut i världen och kämpa för fred.
Kolla filmen här. Det är en minidokumentär på 30 min så se till att du har tid. Har du inte det nu så kom tillbaka senare.
We are shaping human history
♥  ♥  ♥


RSS 2.0