The National Mall

Det blev ändrade planer på lördagen då familjen bestämde sig för att åka och hälsa på ännu mera släktingar i DC så jag fick halva dagen ledig. Och eftersom jag ställt in mig på att åka till Downtown och se Vita Huset bestämde jag mig för att åka själv. Det var inte så svårt som jag trodde. Bara att gå till shoppingcentret jag var vid dagen innan, ta tunnelbanan till Downtown och gå två kvarter och så var jag där. Det första som hände var att jag köpte en stor Frappuccino från Starbucks på väg till tunnelbanan men när jag kom fram till rulltrappan fanns det stora skylltar om att mat och dryck var strängt förbjudet på tågen och man kunde bli bestraffad med fängelse (!) så jag fick slänga den. Besviken tjej! Tunnelbanan var i alla fall toppmordern och det kändes som att vara i en SiFi film när jag satt på stationen och väntade. Inte alls som Stockholm/NY/SF tunnelbanor.

När jag kom fram till Downtown slogs jag av hur stort men ändå tyst det var. I NY finns det inte en enda gata som inte är smockad med folk och tutande taxibilar. I DC var gatorna breda, husen halvhöga och folket tysta. Jag gick till Vita Huset och The National Mall som är den stora gräsmattan som går från Vita Huset till Lincon Monument och Senaten med Washington Monument i mitten. Även om det var gigantiskt och fullt med turister var allt så himla lugnt. Jag gick runt där i ett par timmar och tog kort i min ensamhet och sen gick jag tillbaka till tunnelbanan och åkte hem. Det finns hur mycket minnesplatser, monument och muséum som helst och jag han inte ens se hälften så jag planerar definitivt på att komma tillbaka till DC.

Eftersom brodern som vi bodde hos fyllde 40 för några veckor sedan hade de fest för honom på lördagskvällen med dricka, plockmat, tårta och mer musik och dans. Så det blev ännu en trevlig kväll med släkten och i sista stund bestämde sig mina värdföräldrar att åka hem sent på lördag kväll istället för tidigt söndag morgon så vi packade bilen och åkte strax efter tolv på natten. Det visade sig vara ett extremt bra beslut för vi var hemma 4 timmar senare och det vara absolut ingen trafik alls. Barnen och värdmamman sov i baksätet, värdpappan körde och jag satt bredvid och pratade med honom hela vägen. Han satt i 4 timmar och frågade mig frågor om Sverige och vi pratade om allt ifrån svenska kändisar, svenska företag, politik, skolsystemet, mammaledighet, invandring, kungen och jag vet inte allt. Han var verkligen jätteintresserad och helt chockad över vårt sociala skyddsnät och våra höga skatter. Det var en underhållande resa även om jag inte hade någon röst kvar efter att ha babblat konstant i 4 timmar. Och trotts att klockan var efter 4 på morgonen och jag varit vaken i över 20 timmar var jag inte ens trött så jag packade upp min väska och läste lite innan jag gick och la mig.



Tunnelbanestationen från framtiden








En av grindarna in till Vita Huset


Vita Huset




En del av The National Mall


Baksidan av Vita Huset


The World War II Memorial


Washington Monument






Washington Monument med Vita Huset i bakgrunden




Helikoptern åkte över mitt huvud, landade inne vid Vita Huset och åkte sen iväg 10 minuter senare.
Kanske Obama satt där i? Det var också den största helikopter jag någonsin sett.





National History Museum, det vill jag se någon gång




Senaten






















Ganska så folktomt




♥  ♥  ♥


Rapportering från DC

Jag firade USA's största högtid för andra gången och jag hoppas verkligen inte att det var den sista. Vi lämnade Philadelphia för DC tidigt torsdag morgon och kom fram till huset strax efter kl. 9. Vi bor hos min värdmammas bror med familj i deras hus tillsammans med den andra brodern och hans familj som bor nära oss i NY. De har precis flyttat hit från London och bor nu i ett nytt hus på 11 rum och kök. Det är tre familjer med tre barn var och två nanys och alla har eget rum. Behöver jag säga att det är otroligt? Hela torsdagen tillbringade vi i huset, lagade mat, lyssnade på musik, umgicks och på kvällen åt vi. Sjukt mycket mat och hur gott som helst. Den här familjen är så härlig och de bjuder verkligen på sig själva. Mycket skratt, ja. En bra dag, oh ja.

Idag vaknade jag kl. 7 av att grannen drar igång en högljud maskin men som tur var hade jag mina proppar som blockerar allt ljud med mig så jag kunde somna om och vaknade 4 timmar senare av att min värdmamma och hennes brors fru står i mitt rum och ropar mitt namn. Efter att de knackat på min dörr några gånger utan att ha fått något svar kom de in i mitt rum för de trodde att jag var medvetslös. Ooops. Alla utom jag åkte till Virginia 2 timmar härifrån för att hälsa på en släkting som precis fått barn så jag hade hela dagen för mig själv och ute var det soligt och runt 20 grader. Så, gå ut och njuta av DC och det vackra vädret eller stanna i det stora huset och njuta av tystnaden? Svårt val men det slutade med att jag gick till ett shoppingcenter i närheten och spenderade mina pengar på rean. Det var ju trotts allt Black Friday idag som är USA's största shoppingdag med massa rea. Dock bor vi ju i ett fint område så det var nästan bara märkesbutiker som Dior, Luis Vitton, Coach, Vera Wang, YSL, Nieman Marcus osv men jag gjorde ett och annat fynd. Det bästa var att Sarah fick några timmar ledigt och att vi bor ca 5 min från varandra så vi möttes i stadsdelen Georgetown för att hänga lite. Georgetown var bland det mysigaste men ändå väldigt "överklassigt". Sarah och jag åt middag på en liten restaurang med innerträdgård och sjukt god mat. Självklart shoppade vi lite också men vi var båda tvugna att vara hemma kl 7 för att jobba så vi delade en taxi hem. Jag gav ungarna mat, satte dem framför TV'n i 20 minuter och sen skickade jag dem i säng. Inte allt för jobbigt. Det känns som att alla i den här släkten har "roliga" jobb men det bästa var ju  när en av mammorna börjar prata med mig om sina Svenska kompisar och hur hon lärde känna Robyn och att hon jobbar inom musikindustrin och producerar musikvideor och galor osv. Häftigt! Som om inte det var nog har hon världens finaste hår också. Avundsjuk, oh ja. 



Shopping


Lite över min budget


En av de bästa skolorna i DC


Georgetown


Vi funderade på Wine Burger men bestämde oss för att det var för dyrt.
1000 dollar är ca 7000 kr. För en hamburgare och en flaska vin!



Vår mat. Jag gillade mina pommes.


Sarah


En känd byggnad


Utsikt över Downtown på andra sidan vattnet



Det var en väldigt bra dag och imorgon åker vi in till Downtown och kollar på MLK Monumentet, Vita huset, Senaten osv.
God natt USA, God morgon Sverige.     ♥  ♥  ♥

Happy Thanksgiving

Glad och mätt ska jag nu gå och lägga mig efter en lång men väldigt bra dag. Underbara människor, god mat, fantastiskt hus, fint väder, bra musik och massa härliga minnen. Thanksgiving i DC, over and out.     ♥  ♥  ♥

Philadelphia

Vi lämnade NY kl. 6.30 i morse och lyckades undvika all trafik så vi var framme i Philadelphia strax efter kl. 9. Vi bor hos min värdmammas moster i ett gamalt men fint hus en bit utanför stan men vi åker vidare till DC redan imorgon bitti. Direkt när vi kom fram började mostern dra fram kartor över Philadelphia och tipsa mig om vad jag borde se. Jag fick till och med pengar till tunnelbanan. Så trotts att jag var supertrött och regnet öste ner åkte jag in till stan och promenerade runt i över tre timmar med min iPod som sällskap. Philadelphia var tydligen USA's huvudstad för länge sedan och hade en jättestor politisk betydelse för landets grundande. Här skrevs självständighetsförklaringen och den första konstitutionen, vilket är som Sveriges grundlag. Jag gick mest runt och tog kort i den gamla delen där alla gamla byggnader och monument finns. Helt själv var jag och jag kände mig som världens historienörd när jag stod där och tog kort på allt. Här kommer bilderna:



En av de mäktigaste statyer jag sett. Jag gick förbi utanför den parken och var tvungen att gå in.
Den hedrar de över 1 miljon Irländare som svalt ihjäl
men även de som lyckades emigrera under 1800-talet.



Samma monument fast andra sidan.
Jag fick faktiskt en obehaglig känsla i magen när jag tittade på den och läste vad den stod för.



Ett modernt museum


Gammal byggnad


En bevarad trädgård


Ett hus


En park


Viktig person 1


Viktig person 2


Här skrevs den första konstitutionen. Kön för att få komma in var låååång.


Gammalt möter nytt


Jag och fågeln kunde ju ha hållt varandra sällskap för vi var lika ensamma.
Fågelns kompisar sitter dock lite längre bort.



Ruinerna av en gammal presidents hus


Konst


Mer konst


Besökscentret var jättestort och där fanns massor med info.
Där kunde man även köpa biljetter till en guidad rundtur.



Utanför en byggnad


Ett stort museum



Början på konstitutionen


Inne på den kyrkogården ligger Benjamin Franklin


US MINT som är USA's största mynttillveknings fabrik.
Det är också den första fabriken och
byggnaden är den första som byggdes som ett resultat av konstitutionen.



Här bodde en sömmerska vid namn Betsy Ross. Historien säger att hon på uppdrag av
George Washington tillverkade den första Amerikanska flaggan som för första gången
 hissades under uppläsningen av självständighetsförklaringen här i Philadelphia.


Världens sötaste lilla gata med små sagohus (som folk faktiskt bor i)

♥  ♥  ♥


Två saker

Min värdpappa kom hem från en affärsresa till Atlanta och berättade att han träffade Cee Lo Green på planet. De satt och pratade gamla minnen en stund för tydligen var Cee Lo med i en grupp som hette Goodie Mob tillsammans med min värdpappas kusin på 90-talet. Ryktet går att de just nu spelar in en ny platta tillsammans. Starstrucked.

Idag hörde jag den första julsången på radion. Det var fint. Lite sugen på snö är jag faktiskt även om hösten har varit väldigt fin med hyffsat lite regn. Men först är det Thanksgiving som firas i Washington DC. Åker till Philadelphia med familjen på onsdag morgon. Där får jag en dag att gå på stan (själv dock) och sen sover vi en natt hos släktingar. På torsdag (Thanksgiving Day) åker vi vidare till DC och där stannar vi tills på Söndag morgon. Jag hörde tal om att vi åker hem runt 5 på morgonen för att undvika trafiken som kommer vara hemsk. Pax för att sova i baksätet! De har i alla fall lovat att jag ska få fredag till att gå runt i DC. Det roliga är att Sarah också åker dit med sin värdfamilj så det finns en chans att vi kan spendera den dagen tillsammans. Och vad som nästan är ännu roligare är att fredagen efter Thanksgiving är Black Friday vilket betyder galen rea i alla affärer från kl. 4 på morgonen. Då är man glad att lönen rullar in på kontot varje fredag. 
♥   ♥  ♥


Ödet

Idag hände något av det sjukaste jag har varit med om. Och det var helt awesome! Elli, min finska kompis från SF, är i New York en vecka på semester med sin kompis hemmifrån. Jag visste att hon skulle komma och vi hade redan innan bestämt att vi skulle ses på Söndag så idag (Lördag) ringde Elli och vi gjorde upp planer för vart och vilken tid vi ska ses imorgon. Efter att jag pratat med Elli åkte jag in till City med Hemsha men efter att vi spenderat tre (!) timmar på Grand Central mötte jag upp Sejla och hennes två kompisar på ett av alla Applebee's för middag. Jag tog en taxi dit vilket tog en evighet p.g.a. trafiken och när jag väl kom fram fick vi vänta 15 min. Men så fort vi blivit visade till vårt bord gick jag till toaletten för att tvätta händerna och när jag är påväg ut öppnas dörren och in kommer Elli. Vi bara skrek rakt ut. Det var en ren slump att vi träffades där. Samma tid, på samma restaurang, på samma toalett i en av världens största städer. Och vi hade bord på två olika våningar så om vi inte hade gått på toa samtidigt hade vi aldrig sett varandra. Så, hur sjukt är inte det?

Efter det tog det ett tag för mig att varva ner men jag hade en jättetrevlig middag med de Svenska tjejerna och efter åkte jag hem för att kolla film med Sarah som jobbat hela dagen. Det blev Crazy, Stupid, Love och den kan jag rekomendera till alla de som är lika efter som jag och inte har sett den än. Om det finns någon? Imorgon blir det New York City med Elli!



Sejla, Jag, Ebba och Lisa på Applebee's


♥  ♥  ♥


En Bra Fredag

Hade sovmorgon till 11.30 idag och bestämde mig för att bryta mitt mönster, som varit att sova så länge som möjligt, och faktiskt få någonting gjort. Ställde klockan på 9.00, gick upp frivilligt 10 min innan klockan ringde och tränade i en timma då huset var tomt. Efter det hann jag med en Skypedate med Mamma och Pappa och lunch innan jag åkte och hämtade upp ett av barnen på skolan. Vi bestämde oss för att åka hem till Hemsha för Playdate så där spenderade vi en timma tills värdmamman kom hem och jag hade rast i 1½ timma. Då mötte jag Hemsha på Starbucks för lite varm choklad och när vi sitter där kommer Malin förbi. Så det blev en trevlig stund med au pair skvaller innan det var dags att åka och hämta unge nr. 2. Värdmamman hade tjejerna så jag tog pojken till FedEx och laminerade bilder som vi ska sätta på deras leklådor. Sen var det hem och laga mat, äta och sätta ungarna framför en film medans jag bakade bananbröd. Nu sover dem och jag väntar på Sarah som ska komma och kolla film med mig.



Hemsha


Malin


Jag använde min egengjorda kollagemugg för första gången



Hemshas ena värdbarn fick vara med på ett hörn. Sovandes i sin vagn.


En liten del av det lilla Downtown Larchmont. En riktigt Metropol.



♥  ♥  ♥


Tråkigt Väder

Idag har det regnat. Visst, det är inte första gången sedan jag flyttade hit men vädret har tydligen varit ovanligt bra för den här årstiden. Bortsett från snöstormen då. Det är bara det att idag öste regnet ner och det har jag inte varit med om sedan i början av Juni. Det är inte svårt att vänja sig vid fint väder verkar det som. Men nu är det dags att vänja sig vid regn. Och snö...


Pappa

Jag skickade ingen present, jag ringde inte och jag är en dag försenad med det här inlägget.
Men jag älskar dig och tänker på dig varje dag. Grattis (i efterskott) på Fars Dag! 





♥  ♥  ♥


På promenad

Efter en lång sovmorgon tog jag en promenad vid havet innan det var dags att börja jobba. Jag var lat och tog bilen men annars tar det ca. 20 min att gå ner dit från mitt hus. Ganska fint tycker jag. På andra sidan vattnet ser ni Long Island.  























♥  ♥  ♥


En vecka senare...

Jag vet att jag är seg på att uppdatera, och jag har dåligt samvete för det, men det är inge kul när jag inte har några bilder att visa så därför har ni fått väntat.

Trotts att jag lovade mig själv efter Halloween att jag inte skulle gå ut på ett bra tag gjorde jag i ordning mig för ännu en utekväll (natt) med tjejerna i fredags. Milly hamnade plötsligt i rematch men hittade en familj rättså snabbt så hon flyttade i lördags och kunde jag då säga nej till en sista kväll med henne? Jag, Sarah, Malin och Milly tog en snabb middag på ett diner här i Larchmont innan vi åkte in till City där vi mötte Sarahs kompisar som bjöd oss på middag på en bar i West Village. Lite för mycket ätande, jag vet. Efter det gick vi till en jättefin klubb och vi hade hur kul som helst tills det stängde och den långa kalla väntan på tåget hem började. Så där stod jag igen och lovade mig själv att inte gå ut på några veckor så ikväll stannar jag faktiskt hemma.


Jag och Malin


Sarah och Milly


Milly tog med sig efterrätten på tåget


Miniburgare på PopBurger


Fina tjejer!



♥  ♥  ♥


Halloween

Nu har jag tillräckligt med bilder för att göra det här inlägget intressant

Jag, Sarah och Milly tjyvstartade Halloween på fredagen med att gå ut i NYC. Trots att jag var aptrött efter att ha jobbat en hel vecka drog jag på mig festklackarna och mötte upp tjejerna vid tåget strax efter kl. 10. Vi hamnade på en klubb som heter Veranda i West Village. Hälften av folket var utklädda och vi hade en kul kväll. Klubbarna är ju öppna lite längre här än i SF så vi stannade så länge som möjligt eftersom tåget hem inte gick förren kl. 6.35 på morgonen. Liiiiiite segt kan jag säga för vid den tiden kändes hela idén med att gå ut inte sådär jätteskoj. Men vi kom hem nån gång efter kl. 7 och sen sov jag hela lördagen och halva söndagen. Eller nej, jag var uppe och tvättade håret någon gång under lördagen vilket tog två timmar för att jag var så trött!


Jag, Milly och Sarah


Trick or Treat?


På tåget in till City


Kan ni se att jag är Rödluvan?


Mina två katter inne på clubben


Denna snygging hängde i taket


En bild från förra Halloween. Vilken outfit gillar ni bäst?



På måndagen, då det var Halloween på riktigt, gick jag Trick or Treat med värdfamiljen och min värdmammas brors familj. Alla var utklädda och gatorna kryllade av folk och det var dekoration, spöken och tända pumpor överallt. Så himla mysigt och mycket roligare när folk är utklädda till precis vad som hellst och inte bara häxor och djävular. Barnen fick sjukt mycket godis och de delade villigt med sig till mig som var alldeles för Svensk för att gå fram till dörren och ta godis själv.


Inte all Halloween dekoration är läskig


Världens finaste hus (som man inte ser så mycket av) med fina lyktor


Happyface!


Kreativt


Fint


Stackars de som bor där


♥  ♥  ♥


RSS 2.0